İyilik yapınca karşımızdaki kişiden iyilik beklemeyiz elbette iyilik kaşılıksız yapılan bir şey olmalı her zaman fakat insan böyle birine karşı da nankörlük yapmamalı bunu kaç kere yaşadım sayamadım hayatım boyunca...

İyilik yapınca karşımızdaki kişiden iyilik beklemeyiz elbette iyilik kaşılıksız yapılan bir şey olmalı her zaman fakat insan böyle birine karşı da nankörlük yapmamalı bunu kaç kere yaşadım sayamadım hayatım boyunca...

İyilik ve nankörlük bizim yorumumuz tamamen.
Ben bunları bunları yaptım, o yapmadı veya görmezden geldi diye düşünürüz. Bu tam da beklenti içinde olduğumuzun kanıtı aslında.
Doğada alma-verme dengesi var. Sen 1 verip 1 almak yerine üst üste 2 verirsen karşı tarafın payına sadece almak düşüyor. Aslında bu dengeyi kendin bozmuş oluyorsun.
1'i ver ve bekle. Karşılık vermezse fazladan 1 daha verme, kendine sakla. Bu sayede maddi/manevi kaybı önlemiş olursun. Sonra karşına çıkarsa hak edene verirsin.
Tükenene kadar verip ardından bunun için karşı tarafı suçlamak doğru değil.
Hayat işte..
İyi insanlara denk geldim diyelim. Diğer türlü olsaydı da iyilik bulaşıcıdır bir kere onun zevkini, huzurunu, mutluluğunu tattıktan sonra başka türlü insanın için huzur bulmuyor. Birini mutlu ettikten sonra içimde oluşan o hissi seviyorum, kendimi biliyorum karşı taratan gelen tepki onu ilgilendirir. Çok büyük hayatımı etkileyecek bir sebep olmadıkça insandır derim mesafemi koyar geçerim
Teşekkür ederim
Tekrardan teşekkürler 😅😊🙏🏻
Çoook gördüm.
Evet çok defa gördüm hala hayatta görmeye de devam ediyorum zaten şöyle bir gerçek var insanlara iyilik yaptığınız sürece iyisiniz ya insanların işine geldiğiniz kadar insanların sırtına okşadığınız kadar iyisiniz insanlara biraz gerçekleri söylediğiniz zaman sizden kötüsü olmaz
İnsanlar da saf kötülük var gerçekten
Evet
Evet, iyilik karşılıksız yapılmalı ama bu nankörlüğü haklı kılmaz. Maalesef insanlar bazen değerini bilmeyebiliyor. Hiçbir dönüş beklemesek bile nankörlük görmek insanın enerjisini alabiliyor. Bu gibi durumlarda, iyiliğin senin iç huzuruna yaptığı katkıyı hatırlamak önemli. Unutma, iyiliğin karşılığı her zaman insanlardan gelmese de hayat sana farklı şekillerde dönecektir. 😊❤️
Cevap
28Cevap
Nankörlük yapan biri varsa münasebetimi kesiyorum bitti gitti. Kafa yormaya bile değmez böyle insanlar.
Evet o kadar çok gördüm ki. ama buna rağmen iyiliğimden asla vaz geçmedim.
Adamsın sen zaten dostum
o senin adamlığın dostum 🙏
Eyvallah
Çok kez bunu yaşadım ama umrumda değil. Nankörlük yapanlar artık hayatımda değiller...
Evet karşılığı genelde nankörlük olur...
En çok gördüğüm şey kendisi
Her zaman nankörlük görüyorum gadası
Nankörlük yapmadan duramayan tiynetli ruh hastası habis ruhları hayatımdan sildim ve Allah'a havale ettim bu nedenle içim rahat nett. Herkese durduk yere iyilik yapmıyorum artık cidden haketmeleri gerekiyor.
bu hayatin gercegi aslinda. iyilikten maraz dogar diye bosuna demiyorlar ve biz bunu yasamadan anlamiyoruz. yine de iyiysen iyisindir ve bunu karsiligini dusunmeden yaparsin o yuzden iyilik beraberinde iyiligi getirmese de yapilmis olmasi asil o zaman anlam kazaniyor
🌸
Çok nankörlük gördüm ama iyiliği bir karşılık beklemeden yaptığım için gördüğüm nankörlüğü fazla umursadım. Ama bir insan, hayata karşı da nankör bir tavır içindeyse, sahip olduğu hiçbir şeyin değerini bilmiyorsa, böyle bir anlayıştaki kişiden uzak dururum.
Birinin nankörlüğünü görmek için ona iyilik yapman yeterli zaten:)
Nankörlük gördük diye iyilik yapmaktan vazgeçme raddesine geldik. Sonra bizim suçumuz olmadığını, karşı tarafın nankör olduğunu anlayınca bir sigara yaktık üstüne.
Bu hayatın acı bir gerçeği birisine iyilik yaptıktan sonra arkanı kollayarak yaşamına devam etmek gerekiyor yoksa ansızın hançerini saplayabilir ,, tecrübeyle sabit..
Görmedim yaptığım iyiliği takip etmiyorum umrumdada değil aldığım karşılık zira karşılığı ile ilgilenmiyorum. İçimden gelmiştir yapmışımdır, gelmemiştir yapmamışımdır..
Doğru diyorsun ama hayattan değil kişinin kendisinden soğumak daha doğru 😇
Evet birkaç kişiden gördüm. İçim bi üzüldü, burkuldu. Zerre hak etmediğini fark edince kendime kızdım.
Her zaman nankörlük gördüm, ama herkes fıtratının gereğini yapıyor onlar nankör diye biz özümüzdeki iyiliği kaybedemeyiz.
Haliyle gördüğüm oldu ama karşılık bekleyerek iyilik yapmıyorum
Bunu bu dünyada yaşamayan yoktur sanırım : ))
Evet çoğu zaman. Bazen insan kendini de sorgulamali gercekten aynı durumda vefa gosterdim mi diye muhasebe etmeli. Kisi gercekten vefali biri olsa bile iyiliklerinin cogu yapmaciklik, cikar, enaylik olarak görülmeye yine devam eder. Cunku kirli zihniyeti degistirmek mümkün degil. Simdi ise insanlari umursamiyorum bile. İyi ya da kotu olmaları anlam ifade etmiyor benim icin var bile degiller..
hayatımdaki herkes böyle böyle kazık attı bana..
üstelik en yakınlarım.
Çok kez gördüm ve artık iyilik yapmamaya karar verdim diyebilirim...
Bende öyle dostum
Cok sallamamak lazim iyilik yap denize at gibi iyilik bu yüzden varr
Evet, gördüm… Ne yazık ki böyle insanlar var. İnsan en çok verdiği değere üzülüyor.
Ohooo 😀😀
İyilik yapmayı bırakalı çok oldu çıkarım yoksa kolay kolay iyilik yapmam
görmediğiniz oldumu sorusu daha makul bence zira artık insanlar yapılan iyilikleri kaldıramıyorlar
Evet hem de aynı kişiye 2 defa oldu karşılığı olmadı
Gördüm ama bünye alıştıgından tepkisiz kaldım. İlahi adalet var illa ki cevabını alır.
Evet fazlasıyla gördüm. Ama iyilik yapmaktan vazgeçmedim.
En yakın arkadaşımdan gördüm. Zamanında em değer verdiğim insanlardan biriydi oysa.
Gördüm artık o kişilere iyilik falan yapmıyorum
Evet gördüm herkes neyden anlıyorsa öyle karşılık verir.
Yakın zamanda gördüm yakın akrabamdan, üstüne suçlamaya da kalkıştılar da tutmadı
Herhalde herkese he de sen sonnra nah al
Saysam bakkala yol olur. Bakkal da uzak hani 😅
Gördüm çoğu kezzz
Evet fazlasıyla
Zaten görüyorum şaşırmadım
Evet nankörlük gördüğüm oldu.
Aynen öyle tabii. Çok haklısın
Ooo hemde nasıl , hemde nasıl 😂😂
1 hafta önce ziyadesiyle gördüm sağolsunlar
Gördüm artık akıllandım.
İnsanlığı böyle böyle bitirdiler işte
Aynen öyle
Maalesef aklıma geldikçe üzülüyorum
Fazlasıyla yaşadım bu durumu
Gördüm beraber olduğum kişilerdi hepsi..
Eşimin ailesi buna en güzel örnek 😂
Evet hatta fazlasıyla gördüm
Maalesef
İyilik gördün mü die sormaliydn nankör heryerxe
hem de öz kardeşimden gördüm. yapmasaydın etmeseydin, hıı.. gibi cevaplar almıştım
Bazen yumuşak davrandigim insanlar bana beklemedigim anda rage atiyor, affetsem bile icimde bir burukluk hep kaliyor. Sanirim bunu degistirmem gerekli.
Çok defa
İyilik bazen ters tepiyor
Ohoooo
Rutinim
Her zaman , hiç kaçmaz.
Çoookkk hemde karşıma hep nankörler çıktı
Hemde çok gördüm insanlar böyle maalesef
Çok kez
Çok gördüm
Cookkkk
Çok😅
Her zaman..