Yani evet tabii ki gördüm. Bir dönem nankörlük edenlere cevaplarını verirdim kendimi savunur ve tartışma uzarsa yaptıklarımı söylerdim. Sonra yaptığımın yanlış olduğunu gördüm iyiliği onun için değil kendim için yapıyorum. Nankörlük yapacaklarını bildiklerime de kolay kolay yapmıyorum 💆♂️.
Kişilik & Karakter konusunda 11,8b cevap paylaştı.
Hemde öyle bir nankörlük gördüm ki öyle böyle değil. Kimse dsstek çıkmazken herkesi karşıma alıp yanlarında durdum. Kararlarına saygı duyulması için elimden geleni yaptım. Sonra ne oldu? Herkesle arası düzelince benden kötüsü olmadı. İftira dahi atıldı. Zaman geçtikçe yapılan hatanın farkına varılıp özür dilendi ama boşunaydı. Ama bu durum beni iyilik yapmaktan alıkoymadı. Sadece hatayı yapanla arama düzelmiycek bir mesafe koydu o kadar.
Hayatın basit bir gerçeği, bende yaşadım.Çözümü de basit; yapılan iyiliklerin sizin haricinizdeki insanlara fayda sağlayacak içerikte olmaması. İnsana, insanlara karşı değil kendinize ve insan dışındaki canlıları kapsayan iyiliklere yönelmek en mantıklısı.
Çok nankörlük gördüm ama iyiliği bir karşılık beklemeden yaptığım için gördüğüm nankörlüğü fazla umursadım. Ama bir insan, hayata karşı da nankör bir tavır içindeyse, sahip olduğu hiçbir şeyin değerini bilmiyorsa, böyle bir anlayıştaki kişiden uzak dururum.
Kesinlikle kime iyilik yapıyorsan bu tanıdıksa ilk ondan bekle yiyeceğin darbeni akbaba gibi bekler içinde nefret ve kirli kalbiyle çünkü aşırı kıskanmıştir ve senin dususun onada sana karşı yalandan iyilik yapmasini beklicek. tanimadigin insanlara karşı yap o seni sende onu unutursun ama yanındakiler aile hariç bekle:(
Hayır aksine dahada iyi yapar benim iyiliğimi haketmemiş der ve benim yanlış arkadaşlıklardan uzaklaşmamı sağlar ben yine iyilik yapmaya devam ederim oda iyiliğimi bilmediğinle kalsın kendisi kaybeder kaybettilerde
Evet gördüm. Aslında insanların çogu böyle, sen onca iyilik yaparsın, herşeyini yaparsın. O insan Nankörleşir. O yüzden hayatımdan çıkardım böylelerini
Neredeyse hepsinde. İyilik yapmak için adeta koşan bir yapım var fakat bütün iyilikler zamanla unutulup tersine dönüyor. Bir de karşındaki alıştığı zaman bu duruma en son utanmasa canını isteyecek.
Asla alıkoymaz. Güzel olan iyi biri olmanın kendisi, olumlu sonuçları değil yani. Tıpkı çalışmanın güzel olması gibi. Yani bir işi yaptığımızda iş yapıyor olmak güzel, sonucun başarılı olması değil diye düşünüyorum.
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(25-29)
+1 yıl
İyilik yapip karşiliğinda kötülük almayan yoktur zaten. Ayni şekilde iyilik görüp kötülük de yapmişizdir.
Genelde hep nankörlük görmüşümdür bunun farkına vardığımdan beride kimsenin hiçbişeyine laf söylemem iyi olunca Allah'tan kötü olunca kulundan bilir insanoğlu