Günümüzde bolca haberlere konu olan bu durumun örnekleri yüzünden sanırım artık iyilik yapmayı "enayilik, aptallık, salaklık etmek" ile eşit tutan sistem bir de başımıza gelenlerle sınıyor bizi. Siz iyilik yapıp pişman oldunuz mu? İyilik adına ne yapıyorsam felaketim oluyor, başkaları gibi hainlik etseydim mutlu olurdum Voltaire
Selam şiirselbiri İyilik yaptığım için çok dua alıp arkadaş edindim fakat başıma kötü bir şey gelmedi hiç çok şükür. Ben, beni pişman etmeyecek iyi insanlarla Karşılaştım sanırım.
Fakat iyi niyetinden dolayı zor durumda kalan insanlara çok tanık oldum. Bu tamamen insanların insani duygularını Kaybetmeleri ile alakalı bir durum. Dünya öyle bir kötü hal aldı ki, insanlar yanında adam öldürülse bakmakla yetiniyor, Bana dokunmayan yılan bin yaşasın misali...
Kişilik & Karakter konusunda 10,9b cevap paylaştı.
O bana asla kötülük yapmaz, en azından yaptığım onca şeyin hatırına aklından bile geçirmez bunu. Güveni yıkar insanı, o kadar eminsinizdir ki o insanın size zararı dokunmayacağına...
Tabii bu demek değil ki yaptığınız iyilikleri karşılık bekleyerek, size kötülük yapılmasın diye kendinizi sağlama almak adına yapıyorsunuz. Elbette kimse bunları düşünerek iyilik yapmıyor ama insan iyilik yaptıklarına, kendine iyilik yapanlardan daha çok güveniyor. Bu da psikolojik bir gerçek. İşte bu kadar emin olduğunuz bir yerden ihanet geldiği için daha büyük bir hüsrana uğruyorsunuz zaten.
Bu konuyla ilgili dostoyevski'nin budala kitabında çok güzel bir cümleye denk gelmiştim. General, prens mişkin'e şöyle diyordu "bak prens, iyilik yapmak hoş bir şeydir, ama aşırıya kaçmayacaksın. sanırım bunun acı meyvesini tatmışsındır." evet gerçekten iyilikte aşırıya kaçmanın sonu hep o acı meyveyi tatmak oluyor.
İyilikler daima ama daima kötüye kullanılmaz, nankörlük edip unutulma, onca emeğin sonunda yapılanların unutulup da tek bir hataya karşı silinmenize vesile olacak merdiven taşlarıdır. Ama pişmanlık duymaya gerek yok, iyilikler ve iyiliklerin insanlığa sunuluşunun daimiyeti ancak ve ancak temiz ve saf kalplerin harcıdır. Varsın insanlar anlamasın, varsın insanlar hor kullansın, varsın insanlar nankörlük etsin, bunların ne önemi var ki? Yaratılana Yaradan'dan ötürü kıymet verip de iyilik sunmak insanlığın en güzel rayihasıdır vesselam.
En basitinden şu mecrada sorusuna insan gibi cevap verip, ardından özelden taciz edilince engellediklerim bana insan seçerek ilerlemek gerektiğini dibine kadar öğrettiler. Bir de, her bildiğim faydalı bilgiyi talep görmeden beleşe akrabama bile söylememeliymişim. Çünkü hazımsızlık ve düşmanlık yaparmış. Komşularla ise yeryüzündeki en sığ, en yüzeysel konularda konuşmak sosyal güvenlik şartıymış. Derin konular açılmamalıymış.🦄
Çok fazla oldu en son çalıştığım hastane de bir bayan geldi acelem var beni öne alır mısın dedi kıramadım istemeyerek tamam dedim filmini çektim çıkmış şikayet etmiş suratı çok asıktı diye...
Karşınızda ki kişi size el uzatmadıkça yardım konusunda ısrarcı olmayı doğru bulmuyorum , ters bir tepkiyle karşılaşıp hayal kırıklığına uğramanız muhtemel