Başkasının ön yargısı, sizinle iletişime geçmemiş birinin söyledikleri sizi duygusal olarak etkilier mi?
Başkasının ön yargısı, sizinle iletişime geçmemiş birinin söyledikleri sizi duygusal olarak etkilier mi?
Hayır beni etkilemez tabi ki de.. yani bana karşı kim ön yargı yapıyor ona bakmıyorum çünkü.. benim için sadece sevdiğim insanların düşünceleri önemli.. ama mesela tabi ki de tanımadığım insanın hakkımda bilmeden yargıya varması ya da bana bir şeyler demesi karakterimi yanlış değerlendirmesi.. ya da başkalarının lafı ile bana hakaret etmesi biraz kırar.. ama yine de onların sorunu olduğu için benim umurumda bile olmaz.. ben kendimi bildiğim sürece kimin bana karşı ön yargılı olduğu çok da önemli değil... ben de zaten kimseye karşı ön yargılı olmam
ama günümüzde maalesef çoğu kişinin ön yargısı oluyor..
Cevap
33Cevap
Ön yargılar beni hiç w…. Zaten yurt dışında büyüdüğün zaman bu konuya alışıyor ve bu konuda uzmanlaşıyorsun…..
Sevdiklerinden seni bilenden insan etkilenir….
Eskilerde bir gün bir Halk Kahramanıma iftira atmışlar… linç ederken halk taşlar atarken gülümsemiş o kahraman … bilememiş halk yaptıklarını…. Ama sonra o kalabalık arasında onu bilen biri gül atmış gül teselli için… o güle alınmış ve morali bozulmuş….
sevdiklerinden bir şey gelince etkiler bilip yalan söyleyince …. yanlış yapınca …. tam anlamayınca etkiler
diğer insanların ön yargısı etkilemez
Önyargı kendine bir şey katamamış , gelistirememiş insanların taşımış olduğu bir davranış şeklidir.
Oyuzden onlara karşı ne pozitif nede negatif bir duygu beslemem etkilenmem söz konusu bile olmaz.
Bir insanı tanımadan, onunla adam akıllı zaman geçirmeden hareket etmek olumlu ya da olumsuz mermiye kafa atmaktan öteye geçemez.
Acele etmemek dinlemek empati kurabilmek önemli.
Kaldı ki seneler geçtikten sonra insanlar aynı eve girdiği kişinin aslında ilk tanistigi kişi olmadığını anlayabildigi gerçeği ortadayken bu acele neden?
Hayır. Hiçbir zaman insanların yargılarından etkilenen ve buna göre yaşayan biri olmadım. Bugün başkasının bir ön yargısından etkilenip şekillendirdiğim davranış yarın pişmanlık yarattığında kendimden başka kimseyi bunun için sorumlu tutamam.
Etkiler mesela garsonluk gibi meslekte çalışanlara kötü davranan, onları şahsi hizmetçisi zanneden insanlara ısınamam ve kendimden uzak tutmak için elimden geleni yaparım.
başkalarını genelde pek umursamam, olurda birileri işlerime burnunu sokmaya ve sekteye uğratmaya bile isteye kalkışacak olursa da, o kişiyi kalktığı yere oturtmayı pekala iyi bilirim.
Etkilememesi gerekir, çünkü sizin değer verdiğiniz şeye başka birisi değer vermiyorsa bu sizin değil karşı tarafın sorunudur.
Başkasının benim Hakkımda ne düşündüğü ile ilgilenmiyorum.
Herkes kendi Aynasının yansımasını görür.
Umrumda olmaz, ben kendimi biliyorum, kimseye göre yaşamam
Umrumda bile olmaz bu saaten sonra kendimi kimseye ispat edemem
Bir iki laf anlatmaya çalışırım. Baktım olmuyor hiç yormam kendimi.
Hiç etkilemez ön yargılarınıda alıp yürüsünler.
başkaları diye bir konspetim yok hiç olmadı etkilemez
"Birisinin" düşüncesi benim duygu ve davranışlarımı etkilemez.
Onunla iletişime geçmem gerekirse bir gün. cevremdeyse olabilir
Bajen etkilediği oluyoy ama çukta takılmamak geyek💞🦄
Etkilemez
Herkesin kendi kalemi istediklerini yazarlar
Onlara başkaları dediğim sürece hiçbir şekilde etkilemez. Onların benim hakkımda ki önyargısi benim kişiliğimi belirlemez
Etkiler ama karşındaki kişiye bağlı senin sevdiği biri yapıyorsa demek seni sevmiyordur onun için uzak durulması lazım
etkiler ama umursamazsan etkilemez kendi elinde
etkileyebiliyor maalesef, önyargı cok yanlıs bir davranıs bicimi bence
Hayır kendi düşüncelerim önemli
Maalesef etkiliyor çok kötü bişey aslında
Ne dedm ben
Siz deli hahaha lol
Bana ogrt turkce olu r mu
Etkiler bu konuda çok hassasım
Evet etkiler sinirlerim üzülürüm
Umurumda bile olmaz.
Benim gibi umursamaz insanı hiç tetiklemez bile
Hayır başkasını ne dediğini hiç umursamadım
hayır etkilemez, ön yargı gbi prangalar kendiliğinden kaybolur beni tanıdıkça
Başkaları umrumda değil
Kısmen
Evet
Bazen etkilediği oluyor
Etkiler tabiki iyi ya da kötü
Çok etkiler hatta odalara bile kapanirim
Etkilemez çünkü ben duygusuzum
Bazen
Etkiler mi
evet
Biraz evett
Hayir
Kim lan o 😂
Etkiler
etkilemez
Etkiler ben minnoşum
Umursamam
Çok takılmam
bazen
Hayır..
takmam milleti
Birazz
Evet bazen
Tabi canım
Evet tabiki
Hayır
Hayır
Eskiden dı
Maalesef etkiliyor
maalesef ki etkiler
Bazen
evet, çok
Başkalarının ön yargıları, sizi etkileyebilir, ancak bu etkiyi anlamak ve yönetmek önemlidir. Yorumları kişisel olarak almamaya çalışın, çünkü bu genellikle kişinin kendi ön yargılarından kaynaklanır. Duygusal sağlığınızı korumak için, olumsuz düşünceleri anlamaya çalışın ve olumlu bir bakış açısıyla karşılayarak, iletişim kurma şansı bulunca derinlemesine konuşun. Kendi değerlerinizi ve güçlü yönlerinizi anlamak da, başkalarının ön yargılarına karşı daha dirençli olmanıza yardımcı olabilir.
Kendimizi doğru ifade edemiyoruz düşüncesinde olmamak gerek sanırım. Bu düşüncede olmak yıpratıcı.
Çok teşekkürler, değerli yorumunuz için.