Kadınlar mı yoksa erkekler mi zeki?
Genetik olarak kadın mı daha zekidir yoksa erkek mi?
Kadınar
Erekler
Yaşını ve cinsiyetini belirt, oyunu kullan:
Lütfen yaşını seç
Kadınlar mı yoksa erkekler mi zeki?
Genetik olarak kadın mı daha zekidir yoksa erkek mi?
Ben seçenek olarak kadınlar dedim yani annemden pay biçerek kadınlar diyorum günümüz kadınlarına henüz evlilik ya da ilişki durumu söz konusu olmadığı için net bir cevap vermek mümkün değil yani kişisel tercihlere göre değişir Ama genelde kadınları daha ince düşünceli en ayrıntısına kadar düşünebilen yapıya sahip oldukları için bir de duygusal yönleri erkeklere oranına biraz daha fazla olduğu için, Ben kadınların daha zeki olduğunu düşünüyorum ama günümüz kadınlar mı geçmiş dönemdeki kadınları biraz daha bazı konularda kendini geliştirmediğini ve bir şeylere bağımlı kalmak zorunda olduğunu görüyoruz birazcık da yaşadığı kültüre ve topluma göre de değişiyor.
Erkeklerin % 69'u ERKEKLER ZEKİDİR demiş. Kızların %83'ü KIZLAR ZEKİDİR demiş. Genel toplamda katılımcıların %56'sı ERKEKLER ZEKİDİR demiş.
Millet cinsiyetçiliğin dibinde yaşıyor. Zekanın cinsiyeti olmaz. Zekâ bireyle alakalıdır ve görecelidir. Erkeklerin analitik zekası, kızların duygusal zekası yüksektir genelde. Ama bunun da istisnaları illa ki vardır.
Şu ana kadar ankete 12 kız 36 erkek katılmış. Daha sağlıklı bir neticeye ulaşabilmek için kadın ve erkek katılımcı sayılarının birbirine eşit ya da yakın düzeyde olması gerekiyor.
ERKEKLER ZEKİDİR seçeneğini işaretleyenlerin %90'ı erkek. KADINLAR ZEKİDİR seçeneğini işaretleyenlerin %52'si erkek.
KADINLAR ZEKİDİR diyenlerin %48'i
kadın.
ERKEKLER ZEKİDİR diyenlerin %90'ı kadın.
Yani kadınların bile yarıdan fazlası hemcinslerini zeki bulmuyor ya da erkekler çok fazla cinsiyetçi bir oylama davranışı göstermiş.
Gerçek şu. KADINLARDA KURNAZ ZEKÂ VARDIR. ERKEKTE KURMAY ZEKA VARDIR.
Kurnaz zeka, kısa vadede iş görür. Kurmay zeka, orta/uzun vadeli çalışır.
KADINLAR ZEKİDİR diyenlerin %48'i
kadın.
ERKEKLER ZEKİDİR diyenlerin %90'ı erkek.
Erkekler bence. Çünkü erkekler daha çok mantıkla hareket ediyorlar. Kadınlar daha çok duygusallar. He ama her erkek veya kadın böyle değil. Biraz karakter meselesi. Ayrıca bazı şeyler Allah vergisi. Bazısı çok duygusaldır bazısı çok zeki 🤷♂️
Çok ta liç etmehin beni diyon ahhaah
Hahahaha öyle çok duygusal değilim. Bir kişiye karşı duygusalım ama öhöm öhöm 😂😂
Hahahaha öyle çok duygusal değilim. Bir kişiye karşı duygusalım ama öhöm öhöm 😂😂
😂😅
Bu soruyu nete buldum sonra araştırdım araştırmalara göre erkekler kadınara göre bir tık daha zekimiş bende buraki soruları merak etim
Cinsiyeti bi kenara bırakırsak ; merhameti, vicdanı ve kalbinde saf sevgi olan insan zekidir. İstediği kadar okusun veya bilmem nerenin CEO su olsun önemli değil.
Teşekkür ederim hanımefendi 😅
Rica. Üstelik
Yanlış
Rica ederim ümeyir
😂😂 Bende diyorum üstelik ne demek
Naçizane fikrim, kendini diğer insanlardan üstün görmeyen ve icraati olan herkes zekidir, cinsiyet, yaş veya başka faktörlere bakılmaksızın.
Katliyom sana resi de nete bile rekek dediler bende burada da sorayım dedim güzel oldu ama deyişk cevaplar aldım
Rica ederim abim
Cevap
29Cevap
Karaktere göre değişir kadınlar ya da erkekler zekidir diye bir şey yok.. bazen bir kadın daha zeki oluyor bazen de erkek.. biraz doğuştan biraz da sonradan insanın kendisini geliştirmesi ile.. ama kadınların daha detaycı olduğu kesin bence
Hemcinsim olarak yorum yapmayacağım ama erkekler çünkü şu an elinizdeki telefondan tutun girdiğiniz internete kullandığınız elektriğe kadar erkeklerin buluşu diğer şeyleri saymıyorum bile. Dunyayi şekillendiren erkekler. Tabi ki kadınlar güzel. varliklar hayatlarımıza anlam katıyorlar. Ama zeka konusunda erkekler daha zeki kadınlar daha detaycı.
Zeka konusunu bilmiyorum da kadınların düşünce yapısı erkeklerinkinden biraz farklı görünüyor 😃 kadınlar bir yoldan geçecekken hangi yolu seçeceğini 40 saat düşünürken erkeklerdeki mevzu şu. “Yol yoldur, sür burnunu
Kadınlar genel olarak ortalama zekâlıdır. Erkekler hem çok zeki hem orta hem aptal olabiliyor. Bu dahil tüm genellemeler yanlıştır.
Bunun cinsiyetle alakası yok ki IQ seviyesi ile alakalı 😅
erkekler zeki olmak zorunda oluyor yoksa kadınlar gelmiyor
Zeka anneden gelir ama ortadoğu da kadın kendini bilmez
Bir erkek her zaman daha zekidir. Mantığını ön planda tutar mantıklı kararkar alır mantıklı cevaplar verir. Sürekli aklını çalıştırdığı için aklı daha gelişmiştir
Genelde erkekler daha zeki ama kadinlar da erkekleri yonettigine gore... 🤣
Genel olarak erkekler... Erkek olduğum için söylemiyorum bunu.
Genetik durum aileden geçen bir husustur bunun cinsiyeti olmaz.
Sence cevap çok net değil mi
Bu soruyu nete buldum sonra araştırdım araştırmalara göre erkekler kadınara göre bir tık daha zekimiş bende buraki soruları merak etim
Bende araştırdım bir dönem dünyada hiç kadın satranç şampiyonu yokmuş falan erkek egemen toplum da bir kanıt çoğunluk olarak erkekler zeki bence kadını yok etmişler resmen ne kadın peygamber var nede adam akıllı kadın bir yönetici falan istisnalar hariç.
Bunu cinsiyetle bağdaştırmak doğru olmaz
Biliyom ama insanrın yorumunu merak ediyom
Erkekler duygusallıktan ziyade mantıkla bakmaya daha yakın olduğu için ortalamada daha zekiler. Ama bu kişiden kişiye değişiyor
Erkeğin beyni daha büyük ondan daha zeki diye biliyorum
Kadınlar daha ince.
değişir bu bencesi
%50 kadınlar %50 erkekler karar veremedim
kadınlar bence
Bu gayet açık aslında
Cinsiyet ile alakalı değil
Erkekler 😄
Araştırmlara görede öylemiş 😂
Biliyordum 😂
😂😂
bana göre kadınlar?
Niye mesela kadınar dedin
çünkü onlar detaylı odaklı ince ve ileriye dönük düşünen iç güdüsel devam ederler mantık ve zakayı önde tutarlar
Bence erkekler
Niye
burada haklı olabilirsin duygusuz varlıklardır
İkiside insan niyet önemli
Kadınlar daha Zeki 😇
Bunu cinsiyete bölemem
Erkekler zeki
Mesela niye erkek ler daha zeki oluyor
Erkek cinsiyetinden bahsedersek hep buluslari erkekler yapti kadinlar serbest kalsaydi da erkekler kadar bulus yapamazdi bence bi kere kadinlarda hemcinsini asagi dusurme egilimi cok daha fazla guzel olmak egilimi cok fazla bunlari yapmaya calisirdi ozgur olsaydiniz ama erkekler daha cok bulus yapmislardir ve bilim adami cogunlukla erkek
kadınlar
Erkekler.
İkisi de zeki
Erkekler
𝙆𝙖𝙙ı𝙣𝙡𝙖𝙧
merhaba abla ne yazik ki erkekler daha zeki
Kadinlar
Mesela niye kadınar daha zeki dedin
Çünkü bize her istediklerini yaptırıyorlar zor ya da kolay bir şekilde bizi yönetebiliyorlar bizim gibi düz mantık değiller bir kıyafeti bile bin kere düşündükten sonra alıyorlar
😂😂
Doğru mu?:)
Şöyle ben soruyu nete buldum ve araştirdım araştırmalara göre erkek ler kadınardan bir tık daha zekimiş🙄
Ben şahsen aksini düşünüyorum:)
Açık ara farkla erkekler
karim
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?