Gizli Üye(36-45)+1 yılBu tartışma sanırım hiç bitmeyecek.
Bakımlıyız.Com - Kadın mı daha zekidir erkek mi
"Kadın mı zekidir erkek mi" tartışmasına bilim adamları nokta koyan bir yanıt verdi. Bir taraf üzülecek zira sonuçlar şöyle;
Londra'daki University College'ta görevli Professor Adrian Furnham tarafından yapılan araştırmada erkeklerin kadınlardan daha zeki olduğu kanıtlandı. Aynı sonuç Kanada'daki bir üniversiteden daha geldi.
Yetenek testlerinde erkeklerin kadınlardan az da olsa daha başarılı olduğu aynı zamanda erkeklerin kendilerinin daha zeki olduklarını düşündükleri için kadınlara karşı bir psikolojik avantajları da bulunduğu ortaya çıktı.
ERKEK DAHA ZEKİ
Erkeklerin kadından daha zeki olduğunu belgeleyen bir diğer araştırmada Kanada'dan geldi. Western Ontario Üniversitesi'nden Profesör John Philippe Rushton "erkeklerin IQ'sunun kadınlara göre 4 puan daha yüksek" olduğunu söyledi.
ZEKA TESTİ SONUÇLARI
Rushton yaşları 17-18 arasında değişen 100 bin kadın ve erkek gönüllüye zeka testleri uyguladı. Rushton sözlü ve yazılı ifade yaratıcılık problem çözme gibi bölümlerden oluşan testlerin sonuçlarında erkeklerin kadınlara göre ortalama 363 puan daha yüksek not aldığını tespit etti.
Bilim adamı kadınların iş hayatında yükselememesinin nedenini de buna bağlayarak "Bunun nedeni sosyal adaletsizlik değil. Kadınların erkeklerden daha az akıllı olmasıdır. Satranç şampiyonlarının da erkeklerden çıkması bunu gösteriyor" dedi.
ERKEKLER NEDEN DAHA ZEKİ?
Erkeklerin daha zeki olmasının sebeplerinin taş devrine kadar geriye gittiğini söyleyen Rushton "Kadınlar eş seçerken kendilerinden daha zeki erkekleri tercih ediyor. Bu nedenle de nesiller ilerledikçe erkekler daha zeki oluyor" dedi.
Ayrıca erkek beyninin kadınınkinden daha ağır olduğunu belirten Rushton "Bu da erkek beyninde daha fazla nöron var demektir. Nöronlar da bilgi akışını hızlandırarak daha zeki olmayı sağlar" diye konuştu.
Bilim adamı okullarda kız çocuklarının erkeklerden daha başarılı olduğu yönündeki eleştirilere de cevap vererek "Bu kızların daha erken gelişmesiyle ilgili. Ergenlik tamamlanıp durumlar eşitlendiğinde erkekler daha zeki oluyor" dedi.54 Yorumla- +1 yıl
bilimsel haa artı
- +1 yıl
Çoklu zekadan bir haber olan insanların avuntusudur bu üstelik karsindaki insanın zekasını matematiksel yollarla mı ölçüyosun ince esprilerle mi hem istisnalar kaideyi bozamaz denmiş ama bir sürü zeki kadın bilim insanı da var artık istisna olmaktan çıktı bu ben kadınlar iş yaşamında başarısız değil ve bütün gelişimini tamamlamış erkekler kız öğrencilerden zeki değildir
- +1 yıl
@olmakveölmek Kadın olduğun için ve karşıt olduğu için savunmaya geçtin fakat bilimsel ben şu kafayı anlamıyorum o kadar fazla erkek dahi ve bilim adamı (farkında olmadan böyle yazmışım çünkü adam oluyorlar genellikle) varken %5 bile olmayan kadın bilim insanı ve dahi olması eşit olduğunu mu gösterir bir takım 95 kupa alıyorsa diğer takım 5 kupa alıyorsa bu takımlardan biri bariz daha iyi değil midir? ha şunu söyleyeyim genelde sıradan insanlar da çok fazla fark olmuyor yine de denildiği gibi işte.(Bu arada senin mantıklı karar alman ekonomi de iyi olman vs. için iq denen şeyinin yüksek olması gerekiyor onun için iş hayatında daha çok mesela)
- +1 yıl
@olmakveölmek canım bak matematikmantık dersi beyin matematik mantık ile çözebilir ve başarı zekilik ile alakası yok çünkü öğrencinin çalışma kabiliytine bağlı
En İyi Cevaplar
+1 yılen güncel son araştırmaya göre kadınları bu yüzyılda hem ev hem iş kadını olmaları kadınların IQ seviyesinde erkekleri geçtiği ortaya çıkmıştır. Artık geriye kalan "erkekler zeki" söylemi tamamen erkeklerin egosu doğrultusunda söylenen hayallerdir. Kimse kusura bakmasın kendinide kandırmasın elinizin altında internet var gidip araştırın son bilgi budur bizi sizler büyütmüşsünüz :) bir yerde rastlamıştım erkeğin teki şunu söylemiş; "en salak erkek bile en zeki kadından zekidir... " herhalde sıradan bir kadından kıçına tekme yemiş klasik türk erkeği vakası daha dünya sizi etrafınızda dönmüyor farkedin artık egonuzuda hayalinizle birleştirmeyin komik oluyor :)
38 Yorumla- +1 yıl
Kadın bilim insanları diye yaz arştır görürsün canım Meri Curie bir bilim insanı Kleopatra birçok dil bilen bir kraliçeydi ve bu arada zeka iq testiyle ölçülmez matematiğin kötüyse o testlerde sadece bir aptalsındır siz sadece ego tatmini için burdasınız gören de seni bilim insanı zanneder sizin yaptığınız bir irk diğerinden zekidir demekten farksizdır
- +1 yıl
@olmakveölmek Bir ırk daha zekidir demek te doğrudur örneğin japonlar sürekli zeka gerektiren şeylerle ilgilendikleri için daha zekilerdir hatta bir japonun iq seviyesi bir afrikalının 2 katıdır bilimsel olarak bu ırkçılık ta değil söylediğim gibi.
- +1 yıl
- +1 yıl
Albert Einstein, Newton, Nikola Tesla hepsi erkek dağılabilirsin:)
- +1 yıl
@olmakveölmek hayır zeka iq testi ile ölçülür ne yazık ki kendini avutma bu şekilde çoklu zeka kuramı dediğin zeka türlerinin çoğu gereksiz şeyler beynin çok önemli faaliyetleri hep sayısal zekanın içinde yer alıyor :)
Kadın ve erkek beyni arasındaki en çarpıcı farklılık nedir? Danimarkalı bir grup bilim adamı, geçtiğimiz aylarda bu konu üzerindeki çalışmalarını tamamladılar. Sonuç enteresandı. Erkeklerin ortalama 23 milyar beyin hücresi var. Kadınlarınsa 19 milyar.
Aynı zamanda kilolar arasında da bir dengesizlik söz konusu: Erkek beyni ortalama 1 kilo 300 gram gelirken, kadın beyni 1 kilo 180 gram ağırlığında. Buraya kadar ilginç birşey olmadığını düşünebilirsiniz. Ne de olsa erkek karaciğeri ve kalbi de kadınınkine oranla daha ağır ve büyük.
Ama bu verileri bir soruyla birleştirdiğinizde endişe verici bir tablo çıkıyor ortaya: Yani şimdi erkekler daha mı akıllı? Erkekler boşuna sevinmesin. Çünkü bu sorunun cevabı hayır. Çünkü akıl, nöron sayısının fazla olmasına değil (ki bu sayı, erkeklerde doğal bir sonuç olarak daha fazla) bunların nasıl kullanıldığına bağlı.
Peki neden kadınlar daha içgüdüsel de, erkeklerin hareket kabiliyetleri daha fazla? Kanada'da Batı Ontario Üniversitesi'nce yapılan bir çalışmaya göre, bunun temelleri tam 50 bin yıl önce atılmış. O zaman görevleri avlanmak olan erkeklerin, doğru yerde konumlanmaları, alanın özelliklerini tanımaları, iyi koku almaları gerekiyormuş. Ancak evlerine yakın kalan kadınlar, meyve, kök ve tohum topluyor ve daha çok sezgilerini kullanarak, sınırlı bir alanda organize olmaya çalışıyorlarmış.10 Yorumla
+1 yılFarklılık gösterir bu. Ama tıbba göre bebek zekasının çok büyük bir yüzdelik kısmını annesinden alır. ;) Onun çün zeki bir kadınla evlenmeyi yeğlerim hep : )))
Erkeğin zekası ise daha çok üretmek, çalışmak ve düşünmek zorunda olduğundan kaynaklanıyor. Zekasını küçüklüğünden beri bu eğilimde yetiştirildiği için geliştiriyor. Tartışılması yersiz birkonu ;)00 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
31Cevap
bir kadini sadece obje ve kole olarak yetistir, egitimini kisitla, moda ve guzel ol gerisi gereksiz diye kandir kucuklugunden beri, o zeka nasil gelissin afedersin? kadin da erkek de zeka esit olarak dunyaya gelir, sadece bunlarin sekillenis yollari cok farklidir. sen zaten erkek zekidir diye dusunuyorsan ilk cumlemdeki "kole" kategorisindesindir, bosuna kasmaya luzum yok.
144 YorumlaErkekler daha zeki fakat, kadın kendini geliştirerek zeki olmayan bir erkeği geçebilir.
Kadının önce kafasını kullanabilmesi lazım ki bu günümüzde pekte mümkün değil. Ayıp, gelenekler, dini baskı vb. yüzünden. Erkek zeki, kadın salak diyemeyiz direk. Bir Hypatia gerçeği var tarihte. En sevdiğim kadın.10 YorumlaÖlümüne genellersek eğer, kadınlar daha zekidir . Ancak kafayı erkekler daha doğru işlere yoruyor.
Zeki olmak da kullanmadıktan sonra bir boka yaramaz.
Yüzyıllardır kadınlar erkeğin güçlü olmasına yenilmiştir. Kadınların bu yüzyılı da kaybettiklerini düşünüyorum.10 YorumlaEvet doğru tahmin etmişsin,genetik bir olay erkeğin doğasında var zekilik,şu dünyayı kadınların yönettiğini bir düşünsenize;))Tabi tek zeki olmakta yetmez hayatı onurlu yaşamak insanlığın üstüne çıkmamakta gerek yoksa dünyanın en zekisi olsa ne yazar benim gözümde aptaldır.
11 Yorumla- +1 yıl
Ülkelerini gayet iyi yöneten kadınlar var ve istisnalar kaideyi bozabilir çünkü ortada istisna varsa genel bir kaide yoktur bence
E ülkeleri biz yönetip , İmparatorlukları erkekler yönetip , o yöneten erkekleri kadınlar yönettiğine göre KADINLAR galiba :)
32 Yorumla- +1 yıl
imparatorlukları evletleri biz kurduk onlar batırdı helen-Truva atillanınk karısı için açtığı savaş cengizhan açtığı savaş
- +1 yıl
erkeklerceapveriyor a sesleniyorum helen-truva olayı iyiki yasanmış yoksa "her kadın başarılı olabilir" yazısının altına nasıl egonuzu katacaktınız... helen-truvayı ezbere bildiğiniz kadar kadının söz hakkının elinden alınması için neler yaptı o baştaki sizin gibi erkekler biliyormusunuz, ortaçağdan beri saçma sapan cadı olduğu söylenilen kadınlar dahi yakılıyordu doğar doğmaz gömülüyordu tecavüzler diz boyu hani hangi erkek bunları biliyor varsa yoksa zaten tüm haklarını elinden aldığınız kadınlar üzerinden egonuzu tatmin ediyorsunuz yazık sizin benmerkezci hayal güçlerinize biraz realist olun komik ve saçma oluyorsunuz
ahanda şimdi savaş çıkıcak :D o nasıl soru öyle ben %50 %50 diyim bari :D
38 Yorumla- +1 yıl
Sırf bu yüzden cevap yazasım gelmiyor:)
- +1 yıl
Cevaaaapppp yaz çabukkk nehir89:)))
- +1 yıl
yazzzzzzzzzzzzz diyorum sana Nehirrr89:)))yazzzzzzzzzz
- +1 yıl
Şimd herkes herkesi eksileyecek.Çok beklersin Nur:D
- +1 yıl
Nehirr89 oraya yazdın yapmasalar bile öyle olacak:)))
- +1 yıl
:))
+1 yılerkekeler ve kadınların iyi oldu konular vardır erkekler:Siyaset spor bilim teknoloji felsefe Kadınlar:Gereksiz şeyler sadece moda ve diyer kadınlardan üstün olma isteği ama bu erkeklerde yoktur kadınlar hep diyer kadının üstüne geçmek ister bu yüzden beyinlerini küçültürler
25 Yorumla- +1 yıl
Sen öyle dan saydığin bütün alanlarda kadın bilim insanları da var
- +1 yıl
@olmakveölmek erkekl bilim adamlarım daha fazla
- +1 yıl
Hayır dostum yanlış yazmışsın. Erkekler s***iyle düşünüyor
- +1 yıl
@wlssideswipe şu an çok fazla kadın bilim insanı var. Geçmiş zamanın şartlarıyla şimdiyi kıyaslama
ya bence kadın mı erkekmi daha zeki derken bunun onemi yok aslında sukadar unlu erkek var bilmem albert ansıtain falan filan bunun tamamen cevreye olan ilgiyle alakası var mesala muhesdisliklerin cogu erkeklerdir erkeklerde uretmeye dnuk ic guduler var mesela arabayı encok erkekler sever mekaknik işleri elektronik işleri falan filan ama kadınlar daha cok sozel blumlerle ugrasmaktalar hatta enck ta birbirleriyle sanırım dedikodu falan:DD
00 Yorumla
+1 yılKadınların duygusal zekaları, erkeklerin analitik zekaları daha gelişmiş.
Kadınlar daha zeki demek istiyorum. Kadınlar ve erkekler zekalarını farklı alanlara yönelttikleri için mutlak bir karşılaştırma yapamıyoruz.10 Yorumla
+1 yıltarıhte bunu gosterıyor
hz Muhammet
ataturk
albert eınsteın
hepsı erkektı31 Yorumla- +1 yıl
+1 leo
Herkeste zekalık var yani araştırma yapılsa bile zeka geliştirilebilen bir şey. Kitap okursunuz normal bir kadından veya bir erkekten daha zeki olursunuz, tabii tek kitap değil.. Kadınlar veya Erkekler daha zeki olacak diye bir şey yok. Herşey zekayı geliştirip kullanmakta bitiyor.
20 YorumlaTehlikeli bir soru. Ben detaylı cevap vererek kendimi oltaya düşürmeyim en iyisi:) Ne olursa olsun "şeytan bile kadının önünde ceketini ilikler :)"..
02 Yorumla- +1 yıl
Vah vah vahhh..:)))
- +1 yıl
Ne yaparsan yap elinde sonunda kadınlar seni şekle sokarlar. Tecrübelerim ile konuşuyorum. Bizi doğuran ve yetiştiren kadınların en kutsalı, annemiz. Bizi evli adam yapan eşimiz. Bizi dede yapan gelinimiz veya kızımız. Daha ne olabilirki? Kadınlar olmasa, biz hiçbirşeyiz. Ama onlardan daha az zeki olduğumuzdan değil, sadece onların bizi yönettiğini zannetmelerini onlara göstermeye çalışmak için bile ipleri ellerine veririm.Çok zevkli oluyor böylesi:)
Tarih boyunca yapılan araştırmalar ve gözlemler, Duygusal zeka ( EQ diyoruz buna ) olarak kadınların erkeklere nazaran EQ larının daha güçlü olduğunu göstermiştir. analitik yani IQ olarak ise erkeklerin kadınlara nazaran daha ileri bir seviyede olduğunu göstermiştir. bunun sebebi de her iki cinsin farklı fiziksel yapıları ( dna ) ve yetiştikleri toplumlar ( rna ) bu konuda belirleyici olmuştur.
10 Yorumla- Kişilik & Karakter konusunda 788 cevap paylaştı.
+1 yılbirçok erkekten zeki olduğumu biliyorum bu konuda mütevazilik yapamıycam
30 Yorumla Bilimsel yönden de yüksek oranda bu böyle gösteriliyor zaten.Kadınlar da demir fosfat gibi maddeler erkeğe oranla daha az.
02 Yorumla- +1 yıl
:))Demir eksikliği kadında daha fazladır çok doğruuu
- +1 yıl
Ya anlamıyorum bir kadın nasıl böyle düşünebilir
+1 yılKesinlikle errrrrrkekler çok zeki ve mantıklı, akıllılar
12 Yorumla- +1 yıl
Mesela bilim adamlarına bakın, en iyi sanatçılara, icat yapanlara bakın, erkekler zeki, konuşmalarından bile belli oluyor, erkekler daha zeki yaratılmış
Bir farkı yok erkek ve kadın beyni zeka bakımından tamamen aynıdır ancak kişiler kendi istekleri doğrultusunda ÇALIŞARAK zekasını geliştirebilir.
10 YorumlaBu kavga çıkartacak bir soru.
Beyin herkeste var. Kullanmasını bilene...10 Yorumlasaçmalıktan öte bir soru ama bu hiç bu kadarını bekliyordum doğrusu..
30 YorumlaKişilik & Karakter konusunda 2b cevap paylaştı. kişisine göre değişir bazı kızlar var gerçekten aptal bazı erkekler var gerçekten saf
10 Yorumla
+1 yılkadınların aklı başka şeylere çalışır.. erkeklerin başka şeylere
farklı konularda farklı zeka seviyelerimiz var..10 YorumlaBunlar ortalama sonuclar erkeklerden zeki kadınlar da var tabi. Birde zeka calismakla gelişmez doğuştan zeki olunur ve ben daha az zeki olmayı tercih ederdim
00 Yorumla
+1 yılZeka seviyesine göre değişir cinsiyetle alakası yok.
00 Yorumla
+1 yılabi kızlar kendilerini üztün görüyor olabilir tamam kuran allah erkeklerin kızlardan daha üstün bir varlık olarak yarattığını bahsetmiş
10 Yorumlayok tabikide kızlar ama biyandanda erkek eşit yani genellikle kızlar kurnaz olur.
02 Yorumla- +1 yıl
hiç gülesim yoktu
- +1 yıl
erkeklercevapveriyor - egon vardı çünkü :)
Cinsiyet arasındaki mutluluk oranını hesaplayın ve mutsuzluk yüzdesi yüksek olan cinsiyet daha zeki olarak çıkacaktır.
00 Yorumla- Kişilik & Karakter konusunda 1,2b cevap paylaştı.
+1 yılyapmayın bunu allah aşkına ya...
22 Yorumla- +1 yıl
Yapmadık cadımmm durum öyleeee gösteriyorr:)9
- +1 yıl
ya göstersin yada göstermesin ben kim zeki tartışmasında diyilimki, sadece konunun son derece gereksiz bi tartışma olduğu düşüncesindeyim... varsın erkekler daha zeki olsun ne olmuş yani, benim hayatım yine aynı, tüm erkeklerim yada tüm kadınların hayatı yine aynı. bunu öğrendiklerinde büyük bi aydınlanma yaşayıp herkes atamu parçalamaya çalışmicakya sonuçta...
Gizli Üye(36-45)+1 yıldünyadaki tüm canlılar arasında en ağır ve en büyük beyin, erkek insan beynidir...
11 Yorumla- +1 yıl
Fil beyni çok hafif ve küçük knk ayn
+1 yılBu tarz sorular sorular soranların en azından zekasını yeterince kullanmayan insanlar olduklarını düşünüyorum.
06 Yorumla- +1 yıl
Sana verilecek o kadar çok cevap varken emin ol vaktimi ziyandan başka bir işe yaramaz:))
- +1 yıl
Hangi film repliği bu ?
- +1 yıl
Tamamen orjinal doktor:)
- +1 yıl
Diğerleri gibi farklılık olsun diye cevap vermedim.Sadece genellemelerden hoşlanıyorum.
- +1 yıl
link
videosunda '' bak mahmut salakmışsınız'' parçasından hareketle dile getirdim bu fikri..Ben erkekler veya kadınlar daha zeki denmesi bana saçma geliyor..Tabi ki niyet önemli ama genelde bir tarafı aşağılamak için söyleniyor..senin niyetin başkadır bilemem..
rüzgarım sana gelince doktorluktan değil kişiliğimden bahset.
Şöyle diyeyim çirkin kızlar zekidir.
02 Yorumla- +1 yıl
O zaman çirkin erkeklerde zekidir:))
+1 yılBenim için bir problem teşkil etmiyor ... :))
00 YorumlaKADINLAR DAHA ZEKIDIR.
11 Yorumla- +1 yıl
Katılıyorum
+1 yılerkekler daha zekiymiş, kanıtlamışsınız ee şimdi?
30 Yorumla
+1 yılBence ikisi de zeki değil.
00 Yorumlaaçık ara kadınlar daha zeki
31 Yorumlaneden benim puskevitim yokkkkkkkkkk:DDDDD
00 YorumlaErkeklerin kadınlardan üstünlüklerinden biri
20 Yorumla
+1 yılaldığı eğitim düzeyine bağlı
00 Yorumla- Kişilik & Karakter konusunda 1,5b cevap paylaştı.
+1 yılKızlar bence ama erkekler kullanamıyorum genelde.
00 Yorumla
+1 yılKadınlar.
10 YorumlaErkekler daha zeki
10 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılerkekler daha zeki
20 Yorumla
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Kadın Emeği
Gündem