Kesinlikle kadınlar hatta araştırma bile var bu konuda. Erkek beyni doğduğu hatta rahime düştüğü andan itibaren tek lobu kullanarak bir iş yapar ki bu da sol lob olur. Kadın beyni iki lobu da hızlı bir şekilde kullanabilir. Aynı zamanda erkeklerde kadınlardan daha fazla nöron bulunur. Şimdi erkekler böbürlenmesin rica ediyorum. Zira araştırmayı yapan kadın çok da güzel cevabını vermiş bulunmakta, "erkeklerin bizim gibi normal yaşamak için daha fazla nörona ihtiyaç duyması benim sorunum değil". Ayh kadınlık duygularım kabardı 😂
Zekayı ne ile ölçtüğüne göre değişir. Mesela dünyada ki kabul görmüş en iyi yazarlar erkek cinsinden genellike. (Bkz; William Shakespeare) En iyi Fizikçi seçilmiş ve dünyanın en zeki adamı olarak gösterilen kişide erkek (Bkz; Albert Eınsteın) En iyi Ressam seçilen kişilerin genelide erkek (Bkz; Pablo Picasso) En iyi Fillozoflarda genellikle erkeklerden çıkmış (Bkz; Platon - Sokrates ve niceleri)
Not: Erkekler kadınlardan zekidir iddiasında değilim. Sadece Dünya tarihine ufak bir bakış attım.
kadınlarda zeka 35 ten sonra başlıyor ama çok abartılacak şekilde değil , sadece ne istediklerini bilir hale geliyorlar. Erkeklerde 50 lerden sonra zeka yavaş yavaş gerileme başlıyor. Her durumda erkek bir tık önde çünkü gereksiz detaylara takılmayız
Efendimiz bana dünyadan üç şey sevdirildi demiş. Bunlardan 1 . Güzel koku 2. Kadın 3. Gözümün nuru, namaz. Buradaki kadın sevgisinden kasıt, kadının zekası, ince fikirli oluşu, pratik zekalı olmasıdır. Efendimiz bile zeka konusunda kadınları övmüş se, zeki olan kadın olmuş oluyor:)
Aşırı zekada erkek, ortalama zekada kadın öndedir. Tarihin en zekileri erkeklerden çıkmıştır, ancak ortalama olarak kadınların daha akıllı olduklarını çok kez gözlemledim. En basitinden şöyle düşün erkek erkek çok zeki de olsa güzel bir kadın görünce aklı başından gidebilir.
Zekanın cinsiyeti olmaz, kişisine göre değisir ama zaafların cinsiyeti olur. Erkekler bazı durumlarda zekalarını unutmaya daha meyilli ve kadınkarin iradesi daha yüksek genel olarak.
Zeki degil şeytanca plan yaparlar bunu zekilik sanır kadın aldatmayı dolandırma yı. Çok basit tekdüze ezber zekaları onları çözen tanıyan gercekleri bilen den kacar lar
En İyi Cevaplar