Hayatı yaşayabilirsiniz acı ya da tatlı ama kendinizi orası meçhul işte... kendinizi hiç bir baskı olmadan yaşayabiliyor musunuz?

Hayatı yaşayabilirsiniz acı ya da tatlı ama kendinizi orası meçhul işte... kendinizi hiç bir baskı olmadan yaşayabiliyor musunuz?
Sıkça sorgular oldum bunu. Uzunca tartışmalar ve içsel monologlar sonunda bunu sonraya erteleme kararı aldım. Ertelediğim onlarca şey gibi.. Çünkü her istediğimiz anında olmaz.
kendimi yaşamaya çalışıyorum evet.. yani her ne kadar hayatta mutsuz olsam da her zaman kendime bunların geçici olduğunu söylüyorum.. sorunlarım var ama takmıyorum pek.. nasıl olsa bir gün her şey bitecek diyorum.. stres yapmıyorum sevdiğim şeyleri yapıyorum işte zaten bir tek bunlar kaldı bana keyif veren.. onlar da spor yapmak şarkı dinlemek.. film izlemek dizi izlemek ve sigara içmek.. kendimi üzmüyorum artık hiç bir şey için ve kafama takmıyorum
Sorumluluklar zaman zaman baskı yaratabiliyor.. Ona da dış etkenler neden oluyor.. Bazen her şeyi öylece bırakıp gitmek ister noktasına geliyorum, herkesten habersiz.. Sonra hemen kafamı dağıtacak şeyler buluyorum.. Çünkü kendimi adadığım işim, ailem var.. Onları yüzüstü bırakma fikri beni aşıyor..
Onun dışında istediğim, elimde olan her şeyi yaşayabilecek bir hayatım var.. Tabi şartlarım sınırında...
Teşekkür ederim..
Nietzsche'nin çok sevdiğim bir sözü var. İnsan kaç kat derisinden soyunursa "işte şimdi gerçek benim?" diyebilir diye soruyor. Yani ne zaman tüm baskılardan, çevreden arınır? Bana açıkçası pek mümkün gelmiyor. Nadide insanlarda görülür belki bu. Fakat çoğu kişiye gerçekten kendini yaşamak nasip olmuyor.
Cevap
9Cevap
Kendini yaşayabilmek yüksek özgüven dış dünyaya karşı kayıtsızlık gerektiren bir şey. Maalesef bunlara sahip olmak da çok zor çünkü çoğumuzun travmaları var.
Genel olarak evet. Son 5-6 senedir ekonomik özgürlüğümü kazandığım zamandan beridir yaşayabiliyorum ama bu ülkede de bir yere kadar tabi.
O kadar güzel bir soru ki.. Kendimi yaşayamıyorum. Kendini yaşayanlar çok şanslı. Yanlış da olsa, kabul edilemezde olsa kendini yaşamak en güzelidir
Tam olarak değil kısıtlı kısıtlı gıdım gıdım idareli kullanıyorum ama bunda bazı baskıların da etkisi var tabi.
Kendi kendime yasayabildiğim oran %60 falandır herhalde.
Bir şekilde yaşamaya çalışıyorum.
Yaşamıyorum galiba. Ben aslında yoğum.🤦
Yaşıyorum 🙄
Tam da o dönemdeyim 😊 sonunda
Yani evet
Yeterince
Para lazim
Yaşayamıyorum
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?