Merhabalar Herkese 🌸

Bir insanın kendisini övmesi egodan kaynaklı bir eziklik midir?
Merhabalar Herkese 🌸

Bir insanın kendisini övmesi egodan kaynaklı bir eziklik midir?
Bence eziklik değil ama nerede ve ne şekilde övdüğü de önemli.. mesela ben kendimi övmeyi hiç sevmiyorum çünkü ben översem anlamı kalmaz.. başkası övdüğü zaman benim için anlamlı oluyor.. ayrıca zaten kendini sürekli övüyorsa bir insan bence ego sorunu vardır ya da kibirli birisidir diye düşünüyorum. ama yeri geldiği zaman başarılını söyleyebilir bence
Bence değil.
Ego ile kendini sevmek arasında ince bir çizgi var. :D
Başka insanlarda önceden gördüğü ve kıskandığı şeyi sonradan elde edince ve bununla da övünüp insanlara üstün gözle bakınca o eziklik oluyor işte.
Ben bazen sırf kendimi iyi hissetmek için kendimi övebiliyorum. Öyle olmadığımı bilsem de iyi hissetiriyor bu ama övgü konusunda neden birilerine ihtiyaç duyayım ki. kendi kendimi övüp mutlu oluyorum etrafımdaki insanları da sık sık över mutlu ederim. İyi oldukları konuları söylerim
Şakasına övmek değil de ciddi ciddi bir ortamda kendini sürekli ön planda tutmak ve övünüp durmak içindeki bazı ezikliklerini kapatmanın bir yöntemidir.
Cevap
18Cevap
Hayır egoda değildir gadası. Bu kendisini sevdiğinin kanıtıdır
Direkt eziklik diyemeyiz aslolan övmenin tarzıdır ben de mesela kendimi överim ama kendimle dalga geçercesine.. O yüzden diyebiliriz ki iki çeşit övgü var biri kompleks kaynaklı diğeri zekâ ve eğlence kaynaklı gülüp eğlenmeye yönelik..😃🖤
eziklik değildir bir başarı varsa kişi kendini övebilir
ama doğru ve insancıl bir davranış değildir
önemli olan karşının o başarıyı övmesidir
Narsistlik belirtisi ve evet egodan. Yaşadığın bişeyi anlatman farklı ama kendini övmenin, yüceltmenin de bir düsturu var
Değildir ama fazla ileri gitmek sıkıcı yapar o insanı, ben hayatımda kimseye kendimi övmem
Kendini bilmesi güzel, ama kendine reklam yapması komik.
Neden eziklik olsun. Ayrıca kimse seni senden içten övemez
Iş mülakatindaysa faydalidir. Kapasitesini is verene en net sekliyle aktarmasi gerekir.
Değil ama fazla sık dile getirmek bence o insanı itici hale getiriyor.
Sürekli övmek bence eziklik değil daha çok egoistliğin göstergesi diyebiliriz.
Narsistlik veya kırık özgüveni baskılama yöntemi olabilir.
Öyle olabilir. Ama yerine göre yapabilir bunu, mesela iş ortamında gerekli olduğunda işle ilgili becerilerini ovebilir. Ya da arkadaş ortamında bence herkes biraz ovunebilir. Çok da takılmamak, insanları hemen yaftalamamak lazım..
Bence bi insan kendini övmemeli ben kendimi övmem bu eziklik değil fakat yanlış yinede bu hava atar gibi yaprığını marifet sanıp gösterir gibi olur ilgi çekmeye çalışır gibi olur
Aklı başında birisinin yapacağı davranış değildir.
Her zaman övüyorsa ilgi istemesi veya egodandir. Nihayetinde ikisi de kötü bir şey. Ilk tanistiginda ya da 1,2 kez söylediyse size ya deger gosterdigini ya da size hava attiginin kanitidir.(genelde iyi sonuca cikar)
Kendini övmek doğru bir davranış olduğunu düşünmüyorum.
Ezikliktir egoistlerden zaten başlı başına nefret ediyorum kendini ovmesinin bana herhangi bir yarari olmadığı için kendini överek hem boş yapiyodur hem canım
ezikliktir kesinlikle
Kendini sevmektir. Arada yaparım.
Yoo bence kendisini çok sevmesinden.
Özgüven bence. İnsan kendini sevmeli
her defasinda övüyosa evet ezikliktir
Yani sık sık kendini övüyorsa evet.
Eziklik değil de basitlik derim
Kendine fazla özgüven sahibidir.
EGO'dur. Eziklik kısmı ekstra bir yorumdur.
Evet bence genelde ezik insanlar yapar
özgüvenli birinin övünmeye ihtiyacı yoktur onu zaten farkedeceklerini bilirler
G*tü kalkıkliktir net
Fazla ego iyi değildir
Aşırısı evet eksikliktir ezikliktir
Niye eziklik olsun ozguven güzel bisey bence.
Çok fazla övmesi hoş olmaz
Ukalalk
Eziklik değil
Doğru değil
Evet
Egoludur
narsistliktir
Evet asko
egodur bence
Hayır özgüven patlamasidir 😄
Evet
Öyledir