Merhabalar Herkese 🌸

Bir insan eksikliğini hissettiği konuda mı kendini över?
Aşk İlişkileri
Üniversite Tercih
Gündem
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer Merhabalar Herkese 🌸

Bir insan eksikliğini hissettiği konuda mı kendini över?
Kendini öven insanlardan şiddetle kaçınıyorum. Sorunlarının ne olduğu da umurumda değil 😅benden uzakta olsunlar ve kendilerini ötede övsünler yeterli benim için. Zaten kendini yeterli gören insan bunu söylemeye gerek duymadan gösterir.
Evet yetersizdir, en azından kendisi öyle hissediyordur ve o yüzden bunu yapıyordur.
Doğrudan aynı konuda övmez, çünkü o her ne kadar kendisini ve etrafını kandırmaya çalışsa da beyin gerçeği bilir. O yüzden o kapıya çıkabilecek benzer bir konuda övmesine izin verir, diğerini beyin kabul etmez.
Mesela kişi kendisini başarısız görüyorsa (bu aile hayatı, herhangi bir yetenek, bir sıfat vs. olabilir) doğrudan aynı konuda değil ama iş hayatındaki başarıları ile övünür. Ya da bir erkek ise askerlik anılarına (orada bir başarı olmasa bile) kadar varabilir olay 😂
Üniversitede bi hoca vardı 2 saat kendisini, çocuğunu över dururdu 😤 o aklıma geldi
Kişi bunu ihtiyaç gibi görmekte. Karşısında da vaay, ooo, helal be gibi tepkler görmek ister. Bence kendisine güveni yok.
Sürekli o konuda kendisini övüyorsa olmak istediği şeyi vurguluyodur. Ancak bir iki kere kendisini bir konuda övüyorsa gerçek düşüncesidir diyebilirim.
Cevap
11Cevap
Yetersizdir
Sürekli kendini öven insanda kesinlikle aşağılık kompleksi vardır. Sürekli kendini ispatlamaya çalışır.
Yani yerine göre övebilir
Sürekli her kelime de
kendisi varsa çok kibirli olur
Karakterin dolduramadığını sözler ile doldurmaya çalışanlar
Belli bir sınırda normal aslında belki karşıdan onay sözcüleri duymak istiyordur.. ama bunu çok fazla sık yapıyor ve dile getiriyor ise şüphe duyarım olmadığı için çok kullanıyor diye düşünürüm açıkçası.
Yetersizlikten ziyade bazı insanlar boş konuşmayı çok konuşmayı severler. Ne yapsan susturamazsın sus dersin susmaz. Yeni bir şeyler üretmekte bunların üzerine yoktur. O da o yüzden laf arasında kendinide övebilir yani.
Bence bir insan hangi özelliği ile sürekli kendini övüyorsa en çok o özelliğinden yana bir eksikliği vardır. Bu eksiği bu yöntemle kapatmaya çalışıyordur.
Bir ürünün ne kadar çok reklamı yapılıyorsa o kadar çok kusur ararım. Beni daha da şüpheye düşürür.
Hem yetersizdir hem gereksizdir net...
.🦋
Abartıya kaçmadıkça, herkes kendini övüyor sorun dozunu kaçıranlarda
Fazla egolu ve kendini geliştirmek için çaba göstermeyen birisidir.
Bence bunun yetersizlikle alakası yok ama narsistlik olabilir... :)
Aşırı derecede yetersiz ve hava doludur
Kendini öven insan kibirli egolu dur
hayır, ama bırakın sizi başkası ovsun
Evet Yetersizdir Tabikide
Gıcık
Genelde öyledir.
Ola bilir
Niye övsün başka.
Bunun dozu çok önemli bence
Sevmiyorum yq
değil.
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?