Herkese Merhaba,
Eski arkadaşlarım bana çok değişmişsin deyip şaşırıyorlar, halbuki değiştiğim yok yine ben aynı benim,
Neden böyle söyleniyor acaba? Çünkü değiştiğim falan da yok ,
Size de böyle diyenler oldu mu hiç?
Herkese Merhaba,
Eski arkadaşlarım bana çok değişmişsin deyip şaşırıyorlar, halbuki değiştiğim yok yine ben aynı benim,
Neden böyle söyleniyor acaba? Çünkü değiştiğim falan da yok ,
Size de böyle diyenler oldu mu hiç?
Muhtemelen değiştin ama sen farkında değilsin. Çünkü gün gün yavaş yavaş değişir insan sen o değişimin her evresine şahit olduğun için farkında değilsin.
büyük ihtimal öyle evet. Bende dedim ki doğrudur, çocuktuk o zaman doğal vs falan dedim. Ama ben ruhsal olarak aynıyım bence. Fiziksel olarak diyor büyük ihtimal değişimimi
Ruhsal olarak bir şey diyemem ki onlar da diyemez nereden bilecekler içini.
mm o zaman doğrudur Ama o dönemler çocuktum daha ortaokula falan gittiğim dönemler. Ama insanlar kötü yaa. O dönem dışlıyorlardı beni , fazla aşağılıyorlardı bu arkadaşlar, şimdi ki tavırlarını görünce soğudum açıkçası
Bu kişileri sevmiyorum , dış görünüş takıntısı var bunlarda, bu kadar olmamalı bence, bir insanı aşağılayacak kadar
Olabilir. Yıllar insanı her anlamda değiştirir. Bazen de geliştirir. Birde herkes önemli olan iç der ama bütün davranışlar dış görünüş ile başlar.
evet önemli dış görünüş fakat bir insanı aşağılayıp rezil edecek kadar olmamalı. Ben onlar yüzünden psikolojik rahatsızlığım oldu bu sene , tedavi gördüm. Kimse kimseyi hor görmeye hakkı yok. Müslümanlık bu değil. Ayrıca ben değiştikten sonra arkadaş olmaya çalışmaları ayrıca iğrenç bişey. Sevmiyorum onları, kin doluyum
İslami açıdan bir şey diyemem ama geri kalan tüm kısmına katılıyorum.
karaktersizlik bu. Yüzsüzlük yani. Bende onlarla görüşmedim :D Reddettim hepsini :D Reziller
Doğru seçim.
gerçek yüzleri ortaya çıktı. İnsanlar aşağılık varlıklar işte
İnsanlar derken? Sende insansın bende insanım.
ben kimseyi dış görünüşü yüzünden asla aşağılamam. Bu onursuz bir davranış bence
Tamam da niye insanlar diye herkesi işin içine katıp genelleme yapıyorsun?
çoğunun gerçek yüzünü bilemeyiz çünkü, insanlara güvenmek bence iyi değil
Tamam da gerçek yüzünü bilemediğimiz çoğunluğu etiketlemek bu kadar kolay olmamalı.
valla ben insanların eğitimsiz olduklarını düşünüyorum, şu anki toplumun durumu bu. O anlamda genelleme yapıyorum zaten.
Neyse. Sizin düşünceniz bir şey diyemem.
Cevap
4Cevap
İşlerine geldiği gibi davranıyorlar
o ne demek tam olarak :D
Şöyle diyeyim kendileri her istediklerini yapıyor ama bir şey oldumu sen çok değiştin oluyor
Sen cidden çok değiştin bak
ahahahha evet tepki aynen böyleydi
Eskiden böyle degildin sen
evet , eee daha sonra ahahahah :D
Biraz kendine gel
:D :D
Fiziksel mi kimyasal mı
bayağı zaman geçti aradan, bu arkadaşları çokta tanımıyorum yakınım değillerdi öyle çok, o nedenle büyük ihtimal fiziksel
O zaman haklı olma ihtimalleri yüksek
Makyaj mı yapmaya başladın
evet nerden bildin
gözlük takıyordum takmıyorum artık, e büyüdüm de, yüzüm falan oturdu iyice doğal olarak ondan bahsediyorlar gliba
İyi olmuş kadınlara makyaj çok yakışıyor, ondan diyorlardır işte kendine bakmazkem bakmaya başlamışsın, bu da hayata yaklaşımını etkiliyor daha özgüvenli falan oluyorsun bu sebepten de değişmediğini sanıyorsun ama değişiyorsun 🙃
hmm o zaman doğrudur :) Ama o dönemler çocuktum daha ortaokula falan gittiğim dönemler. Ama insanlar kötü yaa. O dönem dışlıyorlardı beni , fazla aşağılıyorlardı bu arkadaşlar, şimdi ki tavırlarını görünce soğudum açıkçası :)
Özgüven eksikliğin falan vardır o gitmiştir bir de görece güzel oldun mu tamam işte değişmişsin diyiverirler ama güven çok önemli tabi
evet kendime çok güveniyorum şimdi :) Ama onlar yüzünden 26 yaşımda anksiyete/ kaygı bozukluğu rahatsızlığım çıktı. Tedavi falan gördüm iyileştim ama. İnsanlar bir insanın psikolojisini çok bozabiliyor aşağılayıp. Ben bu derece insanların dış görünüşüne bakıp aşağılayacak seviyeye gelen insanları sevmiyorum. Onlar buluşmak istedi fakat ben reddettim. Ben değişmeseydim halen aynı muameleleri yapacaklardı.
E tabiki yani huylu huyundan vazgeçer mi 😀
Evet, çocuklarmış o zaman canım yaa deyip geçemiyorsun maalesef. Bende çocuktum canım, ben niye yapmıyorum yani değil mi o zaman?
Biliyorum ama çocukların bir kısmı eziyor bir kısmı eziliyor her dönem böyle sanırım,
Tip olarak değişmiş olabilirsin
Hmm o zaman doğrudur Ama o dönemler çocuktum daha ortaokula falan gittiğim dönemler. Ama insanlar kötü yaa. O dönem dışlıyorlardı beni , fazla aşağılıyorlardı bu arkadaşlar, şimdi ki tavırlarını görünce soğudum açıkçası. Bu kadar dış görünüşe tapmak , ve insanları güzel değil diye aşağılamak çok rezil bişey. İnsanlar düzgün değil
Günaydın diyelim o zaman sana sen baya saf temiz birisin belli ki
Ama ortaokul dönemlerinde çocukluk dönemleri, ben neden kendime bakayım ya da makyaj yapayım o yaşta. Her şeyin yeri zamanı var. Cidden insanlar kötü yetişmiş yani. İyi yetiştirememişler belli ki.
Sana bir lafım yok ki genel olarak bunları yeni fark etmen biraz senin adına kötü olmuş. Kaç yaşındasın acaba
22 yaşındayım. Ya çünkü ben ailemde böyle yetişmedim. Hani böyle yetiştirilmedim. İnsanların dış görünüşüne göre ya da maddi durumuna göre aşağılamam.
Üzücü işte :(
çocukları o yaşta bile ne kadar şeytan gibi yetiştiriyorlar. Anne babaların suçları bunlar hep. Eğitimsizlik cahillik işte.
İşte hayati zorlaştıran insanlar maalesef
bizim ülkemizde eğitim sıkıntısı var maalesef. İnsanlarımız eğitimsiz olunca böyle oluyor
Çünkü kullanamadığı için
Ne anlamda kullanamiyor
Çıkar menfaat
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?