Duruma göre değişkenlik göstermiyor mu bu konu. Yani kendimizi kandırmayalam arkadaşlar hepimiz karşımıza gelen insanları önce dış görünüşleriyle yargılıyoruz. Tanımak, anlamak, dinlemek gibi parametreler sonradan oluşuyor. Yani erkekler daha çok ya da kadınlar daha çok demek yanlış olabilir ama son yıllarda bir taraf dış görünüşü düşlerken ve onunla yargılarken diğer taraf sadece maddi olarak yaklaşmıyor mu olaya. Evet doğru biz erkekler dışarıdan baktığımızda gördüğümüz şeyin bizi etkilemesini bekliyoruz ve istiyoruz ama bu durum kadınlar için hiç mi yok. Siz öylesiniz biz böyleyiz diye söylemiyorum bunu ancak kimse şunu düşünmüyor 20 sene sonra aynı yatakta uyandığınızda her iki tarafta aynı görüntüde olmayacak ama içtenliğiniz ve sevginiz, bunun yanında saygınız aynı güzellikte durabiliyorsa diğer her şey boş bence.
00 Yorumla
En İyi Cevaplar
+1 yılDış görünüşe önem verme eğilimi, **bireysel farklılıklara** dayalıdır ve **cinsiyetle** doğrudan ilişkilendirilemez. Ancak, toplumda yaygın olarak kabul edilen **cinsiyet normları** ve **sosyal beklentiler**, kadınlar ve erkekler arasında dış görünüşe verilen önemi etkileyebilir.
Bazı genel gözlemler:
- **Kültürel Etkiler**: Toplumların kültürel değerleri, kadınların ve erkeklerin nasıl görünmeleri gerektiği konusunda farklı beklentilere yol açabilir. Örneğin, bazı toplumlarda kadınların makyaj yapması veya bakımlı olması beklenirken, erkeklerden bu konuda daha az beklenti olabilir.
- **Medya ve Reklam**: Medya, reklamlar ve popüler kültür, kadınların ve erkeklerin nasıl görünmeleri gerektiği konusunda güçlü bir etkiye sahiptir. İdeal güzellik standartları, cinsiyetlere göre farklılık gösterebilir.
- **Bireysel Tercihler**: Her birey, dış görünüşe ne kadar önem verdiğini kendi tercihleri doğrultusunda belirler. Kimi insanlar için dış görünüş önemlidirken, kimileri için içsel özellikler daha değerlidir.
Sonuç olarak, dış görünüşe verilen önem, bireysel tercihler, kültürel faktörler ve toplumsal beklentiler gibi birçok faktöre bağlıdır. Kadınlar ve erkekler arasında bu konuda genel bir kural koymak doğru olmaz. Her birey kendi değerleri ve inançları doğrultusunda karar vermelidir.
Ancak genelde erkekler daha fazla önem veriyor..10 Yorumla
- Kişilik & Karakter konusunda 404 cevap paylaştı.
+1 yılErkekler. Çünkü kadınlar sırf mutlu ediyor diye çirkin bir erkeğe bile şans veriyor ve poposunun kaldırıyoruzz..
22 Yorumla- +1 yıl
üst üstte begnme tuşu olsa keşke
tabiki de erkekler önem veriyor kadınların çoğu çirkin erkek seviyor zaten
42 Yorumla- +1 yıl
soruyu sen doğru anlamışsın.. bakım olarak anlamışlar
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
68Cevap
- Kişilik & Karakter konusunda 21,9b cevap paylaştı.
u +1 yılErkekler bunu daha çok dile getiriyor da, kadınlar için daha önemli.
30 Yorumla
+1 yılErkekler çok daha fazla güzellik delisi
32 Yorumla- +1 yıl
aşırı düşkün oldular
- +1 yıl
Aynen öyle
Gizli Üye(30-35)+1 yılErkekler olarak çok istisnai kişiler hariç genel olarak çirkin olduğumuz için, kadınların dış görünüş beklentisi, erkeklerle aynı değil.
Biz doğrudan kadınların birincil fiziksel özelliklerini değerlendirip, fiziksel görünümü bir bütün olarak görüyoruz.
Kadınlar erkeğin tarzı, duruşu, saç sakal şekli gibi ikincil fiziksel özellikleri daha çok göz önünde bulundurmak durumunda kalıyor. Bunun yanında birincil fiziksel özelliklerden (boy, vücut yapısı, kaş-göz vb) bir veya birkaçını arzuladığı gibi görürse tamamdır diyor
Dolayısıyla erkekler dış görünüşe daha çok önem veriyor gibi görünse de, kadınların daha detaycı olarak erkekleri değerlendirdiğini düşünüyorum.10 YorumlaNEFES ALSIN YETER diyen erkekleri ve PARASI OLSUN YETER diye düşünen kadınları saymazsak;
Bence değişkenlik gösteren bir durum. Yani, karşındakine bakış açına göre değişebilir. Örneğin, CİNSELLİK düşünüyorsa kadın ya da erkek, tabi ki ilk başta dış görünüşe, boya posa fiziğe vs. bakar. Ama senin bir bakışından, bir sözünden, ya da başka herhangi bir hal ve hareketinden etkilenip de, bu yüzden senden bir şekilde hoşlanmışsa, o zaman dış görünüş zaten göze görünmez kolay kolay. Kişiliğine takılır o an, dış görünüşe değil.
(Bu ne be yine filozof oldum sanki😂😂😂)00 YorumlaHer iki cinste diyebilirim. Fakat erkekler güzel kadınlara pek karşı koyamıyor bu bir gerçek.
20 YorumlaErkekler için güzellik çok çok önemli. Kadınlar daha duygusal bakıyor olaya.
20 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılEğer kadın milletleri çirkin görülen ve çirkin zannedilen erkeklere baksalar ve onları sevseler ve samimî aşık olsaydılar, dış görünüşü çirkin olan erkeklerin büyük çoğunluğu yalnız kalmazdı ve onlarda dış görünüşü hoş olan erkeler gibi kızlarla harika vakitler geçiriyor olacaktı ve olurlardı.
Bu cümleden böylece, erkekler de dış görünüşe önem vermeselerdi, çirkin görülen, denilen ve öyle zannedilen kızlar dahi bundan muzdarib olmazlardı.
Her yerde açıkça görülen ve şâhit olunan bir hakikate kim itiraz parmağını uzatabilir ve kim bunların aksini ispat ederek bu sarsılmaz delilleri yalanlayıp çürütebilir?
Cihanın bütün arslanlarının bağlandıkları bir zinciri, hilekâr bir tilkinin koparmasına imkân var mıdır?
10 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılAdamına göre değişir. Bir kız vardı burnu çok güzel değildi, yüz hatları da biraz değişikti, dünya güzeli değildi. Ama çok hoşuma gitmişti. O zamana kadar hiçbir kadın bana ilk buluşmada öyle naif, güzel yaklasmamisti. Babam öldü dedi bir de. Hep yanında olmak istedim.
Benim hatam bir kez görüştüğüm bir kıza derin anlamlar yüklemekti. Ama ben genelde derin anlamlar yüklediğim için sanırım pek sevilmem.
Ama babasız kızlara da ayrı bir zaafım var. Evinde şiddet görmüş kadınlara zaafım var.. korumak istiyorum.. ne haddimeyse. Ben onları korunmaya değer görüyorum ama ağzına s. cilan taraf ben oluyorum. Ama gece yastığa başımı koyduğumda vicdan sahibi olmam hoşuma gidiyor yine de. Yine de merhamet insanın yüreğine bir ferahlık getiriyor.
00 Yorumla
+1 yılKimler ben ic guzellige veya karaktere bakarim demis bakmaya geldim soruya
12 Yorumla- +1 yıl
hoş geldin😃
- +1 yıl
Hosbuldum ☺
+1 yılBence bal kabağı 😒 1 saattir kabuğunu soyup doğramaya çalışıyorum.
12 Yorumla- +1 yıl
kolay gelsin 🍂
- +1 yıl
Teşekkür ederim 🙋♀️
+1 yılKişilik karakterligine göre değişir ama bence hem erkekler hem kadınlar diyorum Bi yandan dış gorunusede bakıyorlar
Tabi benim için önemli olan insanlığı hersey gelip geçici zaten sevgi bakî..20 Yorumla
+1 yılHerkesin kendine göre bir estetik anlayışı olabilir. Kadınlarınki biraz daha fazla ancak erkekler de arzularının esiri ve hiç aşağı kalır yanımız yok. 😃
10 Yorumla
+1 yılDış görünüşe ilk görüşte herkes önem verir. Önemli olan, bunu sonrasında koruyabilecek mi?
Ayrıca kadınlar biraz daha önem veriyor dış görünüşe bana göre..10 Yorumla
+1 yılErkek neslini aktarabileceği kadınları kendine eş olarak seçer kadın ise kendisinin ve ilerdeki çocuklarının maddi ve manevi ihtiyaçlarını karşılayabilecek bir erkeği eş olarak seçer bu geçmişten gelen evrimsel bir şeydir ondan dolayı erkekler daha çok dış görünüşe önem verir
12 Yorumla- +1 yıl
dediğin doğru da kadınlar neden çirkin biriyle genlerini çöp etmek istesin :D
- +1 yıl
Kadın için önemli olan kendine ve çocuklarına sağlayabileceği imkanlar ön plandadır bundan dolayı görsel genellikle 2. Plana düşüyor kadınlarda
Kişilik & Karakter konusunda 1,1b cevap paylaştı. Erkekler görselliğe daha çok önem veriyor ama karşı tarafın maddiyatı zerre umurlarında olmuyor.
Kadınlarda görselliğe önem versede erkeğin maddiyatı erkeği gözlerinde daha yakışıklı yapıyor. Birde şerefsz, dengesz, çapkının biriyse kör kütük aşık olurlar en sevdikleri😅00 YorumlaKişilik & Karakter konusunda 7,4b cevap paylaştı. Kadınlar daha çok önem veriyor, neden kadınlar dedim çünkü beni reddeden kişiler erkekler değil ben gay değilim yani ön yargıları yüzünden beni reddettiler
Kızlar bu "ön yargı" denen şeyi içlerinden kafalarından atmazsalar hiçbir zaman iyi bir ilişkiye adım atamazlar iyi bir sevgiliye de sahip olamazlar
10 Yorumlaİki taraf da mutlaka dış görünüşe önem verir, kimse kendini kandırmasın. Ama erkeklerin daha görsele yönelik bir beyni var.
10 Yorumla
+1 yılKesinlikle erkekler onlar için dış görünüş daha önemli bu konuda çoğu kişi kadınlar dese de aslında biz olaya daha duygusal bakan taraftayız
10 Yorumla- Kişilik & Karakter konusunda 922 cevap paylaştı.
+1 yılDaha çok erkekler. Çünkü görsel olarak beğeniye daha yatkınlar. Kadınlar farklı özelliklerden hoşlananiliyor. İstisnalar olur tabi
13 Yorumla- +1 yıl
Kalp merhamet vicdan önemli ponçik gerisi geçici değişkenlik gösterir
- +1 yıl
Yok o öyle değil
- +1 yıl
Niye giz
Çarpık toplum yapısı nedeniyle kadınların kriterleri dış görünüş dahil her açıdan erkeklerin kriterlerinden kat be kat daha yüksek
20 Yorumla
+1 yılHer ikisi de kimse dışını beğenmediğinin içini merak etmiyor maalesef 💁🏻♀️
20 Yorumla
+1 yılKişi, dış görünüşüyle karşılanır düşünceleriyle uğurlanır.
Ben veririm.
10 YorumlaKızlar da erkekler de dış görünüşe ya da görselliğe önem veriyor.
10 YorumlaHerkes önem verir vermem diyen yalancının önden gideni
10 YorumlaKişilik & Karakter konusunda 11,5b cevap paylaştı. bunun cinsiyetle alakası yok ama baktığın zaman çoğunlukla erkekler önem veriyor.
10 Yorumla
Gizli Üye(18-24)+1 yılerkekler tabi ki. erkeklerin güzellik dışında baktıkları bir şey yok. kadının karakteri berbat olsa da güzelliğe tav olurlar
10 Yorumla
+1 yılİki tarafta önem veriyor ama şöyle bir durum var.
Güzel kadınlar çirkin erkeklerle birlikte olur ama yakışıklı erkekler çirkin kadınlarla birlikte olmaz. Kadınlar biraz şeydir işte kendini güldüren erkeklerden hoşlanıyorlar falan.11 Yorumla- +1 yıl
Yok be yakısiklı erkeklerin yanında güzel kız gormedim ben hic
+1 yıl
e var.. herkesin var estetik anlayışı, kim ondan kimi bundan.. ama yok farketmez insan olsun demeyin.
00 Yorumla
+1 yılBu kadar kadına kozmetik dükkanlarında mesai harcatan, yüklü miktarda paralar vererek plastik cerrahlara koşturan, kuaförlerde omur kaybettiren erkeklere kendini begendirme gayretidir.
Erkeklerde duygu ve arzu görmekle oluşur.
00 Yorumla
+1 yılEvlenme niyeti olursa karaktere bakıyor erkekler. Tek gecelik ilişkilerde, flortte dış görünüş daha ağır basar onlar için. Kadinlar daha soyutsal seylerden bakıyorlar. Statü, maddi durum gibi.
20 YorumlaKişilik & Karakter konusunda 26,4b cevap paylaştı. Dış görünüşe herkes önem verdiği içinde buna kadın erkek demek mantıksız her iki tarafta %50 payda
10 YorumlaBence iki cinsiyette ilk başta birbirinin görünüşleriyle birbirini sevmeye başlıyor sonradan kişiliklerle daha da bağlanıyorlar yani iki cinsiyet içinde dış görünüş eşit anlamda önemli bence
10 Yorumla- Kişilik & Karakter konusunda 5,6b cevap paylaştı.
+1 yılErkekler gözüyle kadınlar kulağıyla sever dediklerine göre cevap belli... Ama kimse de dışını beğenmediği birinin içini merak bile etmez doğruya doğru...
00 Yorumla - Kişilik & Karakter konusunda 322 cevap paylaştı.
+1 yılİki tarafta önem verir. Kimse çirkin biriyle yan yana gelmek istemez. Erkek işte 20 sinden sonra parası varsa bi şekilde çirkinliği parasıyla kamuflaj ediyor. Bayanın yapacak ise hicbirsey yok.
00 Yorumla - Kişilik & Karakter konusunda 803 cevap paylaştı.
+1 yılDış görünüşe ne kadar önem vermediğini söylese de insanlar mutlaka önem veriyor ve bunda da cinsiyetin ne olduğunun hiçbir önemi yok... Kimse kimseyi kandırmasın bence. 🙄
00 Yorumla
+1 yılİki taraf için de önemli bir konu bu..
20 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılBence kızlar daha fazla şu yönden daha fazla maddi olarak fiziki olarak ve zeka olarak herşeyine bakıyorlar erkek sadece fiziki olarak bakıyor genelde iş ciddiye binince 2 tarafta birde ahlak diye bir seçenek daha koyuyor
00 Yorumla
+1 yılHiç bir kıza çok güzel diye yanasmadim hep gönül gözü ile bakar sonra kalbim isinirsa konusurum yanaşma nedir😃
00 YorumlaKadınlar çoğunlukta erkeklere umduğunu değil bulduğuyla yetinir (tabi çoğu erkek bütün erkekler değil)
00 Yorumla- Kişilik & Karakter konusunda 9b cevap paylaştı.
+1 yıl2 tarafda bence çok önem veriyor. Erkekler çok daha fazla etkileniyor gibi. Kadınlar da genel olarak bir tarz arıyorlar.
00 Yorumla - Kişilik & Karakter konusunda 8,9b cevap paylaştı.
+1 yılIkiside. ama genelde erkek, kiza centilmenlik yap jest yap bak nasil kaniyor hemen.
00 Yorumla
+1 yılDış görünüşte birer seçimdir saygı gerektirir cinsiyet barındırmaz.
00 YorumlaKişilik & Karakter konusunda 1,1b cevap paylaştı. her iki cinste! kadin karakteri erkek gorunusu seviyor.
00 Yorumla
+1 yılHer 2 tarafında önem verdiğini düşünüyorum...
00 YorumlaKişilik & Karakter konusunda 1,5b cevap paylaştı. Kişinin ne aradığına göre değişir bu durum. Genelleme yapmak doğru olmaz bence
00 Yorumla
Gizli Üye(18-24)+1 yılBir kadın dış görünüşe önem vermiyorum diyorsa %100000 her iddasına da varım parası icin seviyordur dış görünüşe önem vermeyen kadın parasına önem verir sonuna kadar eminim bunda 😂
00 Yorumla- Kişilik & Karakter konusunda 359 cevap paylaştı.
+1 yılSende cevabı belli soru soruyorsun. 😀elbetteki erkekler dermişim. Tabii ki kadınlar
00 Yorumla
+1 yılZayıf ve kuru hatunlar çok ilgimi çekiyor. Çok eskilerden beridir bu böyle. En kısa sürede talip bekliyorum. Bu arada onları hak ettimi düşünüyorum. Boy 1.95 kilo 85. Gayet ideal koca olurum. Hazır mesleğimde özel güvenlik.
00 Yorumla- Kişilik & Karakter konusunda 11,3b cevap paylaştı.
+1 yılErkekler, kadınlara oranlara görsele çok daha fazla önem veriyor..
00 Yorumla Kişilik & Karakter konusunda 2,9b cevap paylaştı. Kadınlar tabi ki ve bitmek bilmeyen istekleri.
10 Yorumla
+1 yılDaha çok kadın kısmısı
10 YorumlaHer iki taraf demek doğru olur
10 Yorumla
+1 yılErkekler bence kadınlar içine aşık oluyor yaa
10 YorumlaErkekler bir tık daha çok gibi
10 Yorumla
+1 yılDış görünüşe önem vermeyen var mı acaba
10 YorumlaErkekler daha bir önem veriyor.
10 Yorumla
+1 yılerkekler tabikide gtt popo seven onlar
10 Yorumla
+1 yılErkekler maalesef
10 YorumlaKişilik & Karakter konusunda 16,1b cevap paylaştı. Erkeklerdir, sekmez.
10 YorumlaKişilik & Karakter konusunda 2b cevap paylaştı. Kadınlar daha dikkatli o konuda
10 Yorumla- Devamını Gör (51)
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Bebek Bakımı
Cam Cilt
Üniversite Tercih
Gündem
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne