Benim işsizliğim herkese niye batıyor?

Bütün sanal mecralarda aynı dalga. Herkes birbirini çalışma hayatı ya da işsizliği üzerinden yargılıyor.

Dün instagramda bir tane teşhirciyle kadınla tartışma yaptım. Bana ne iş yapıyorsun diye soruyor. İşsizim dedim. Niye işsizin diyor. Vardır bir sebebi. Kimsenin ne yaşayıp ne sıkıntıya düştüğünü bilemezsin. Tasası sana mı düştü dedim. Evlilik mi düşünüyordun benimle. Yoooo sana ne o zaman kimin çalışıp çalışmadığı.

Instagramda tiktokta soyunarak para kazanan tuzu kuru tipler gelip bana hayat dersi veriyor.

Gecenin üçünde yazışıyoruz. Bana niye işsizsin diyor. Sen benimle gecenin üçünde yazışıyorsan sen de işsizsin. Evet anamın babamın eline bakıyorum. Bakacaklar bana. Beni çocukluk hayatım boyunca kendi cahilce davranışları ile benliğimi, özgüvenimi, kendime olan saygımı yıkıp yok etmişlerse benim kendime ve topluma faydalı bir insan olmamı beklemesinle

Evden atamıyorlar niye. Çünkü kendi cahillik ve g.. izekalılıkları yüzünden bu hale düştüğümün farkındalar. Kendilerini yargılıyorlar şu an içten içe. Hiç itiraf edemeseler de.

Cumartesi dahil çalışan bazı tiplerin de hasetlerinden inim inim inlediklerini görüyorum.

Yok çalışıp üretmek gerekiyormuş, yok ben parazitmişim. Sanırsın kendileri devlete, ülkeye ürettikleri ile çağ atlatıyorlar. Kendi aç karnını doyurmak için debelenenler bana çalış üret diyor. güldürmeyin insanı. Kendisi yata yata yaşayabilse yarın işi bırakacak gelmiş burada bana laf atıyor.

Siz milletin ağız kokusunu çekip o aç karnınızı doyurmaya çalışırken zorunuza mı gidiyor.

Güncellemeler
+1 yıl
Çalışan insanların büyük bir çoğunluğu, maddi kaygıların kendilerinde yarattığı baskı yüzünden çalışmak zorunda.

Ve bu zorunluluğun, kişiyi depresyona ve anlamsızlığa sürüklememesi adına zihin, bir illüzyon yaratarak;işe yarar olmak, üretken olmak, saygınlık kazanmak, onurlu ve gururlu olmak, dik durmak.. gibi, derine inildiğinde aslında çok da öyle olmayan kurgular tasarlar insana. (EKŞİ SÖZLÜKTEN ALINTIDIR.)
Güncellemeler
+1 yıl
İşiniz gücünüz paranız pulunuz olduğu halde kendinizle o kadar kavgalısınız ki gelip bana ve benim gibi acizlere sataşarak özünde yıkılmış benliğinizi ve içi boş egonuzu doyurmaya çalışıyorsunuz ama hiç inandırıcı değilsiniz. (FRANSIZ ATASÖZÜ)
Benim işsizliğim herkese niye batıyor?