İşsizlik hat safhada kimse her yerde iş var demesin lütfen artık bunu körlük görmezden gelme küçümseme olarak algılıyorum ve vurdumduymazlığa katlanamıyorum üni okuyorum bölümümden de yok iş lise bölümümden de yok iş ya en basitinden garsonluk, tezgahtarlık, otelde kat hizmetlerinde bile yok iş yok arkadaşım daha yeni açıklama yapmışlar 45 bin öğretmen ataması yapılıyor ya siz her sene bu bölümden mezun olan öğrenci sayısını biliyor musunuzda utanmadan hala 45 bin diyebiliyorsunuz saygısızlar millet nasıl geçinsin nasıl ya şakamısınız siz
AI Persona’ya Sor
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Üniversite Tercih
Gündem
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
2Cevap
İşsizlik sorunu yok
İş çok var
Ancak kaliteli işsizlik sorunu var
İşlerin çoğu leş gibi, köle modunda
Maaşı bile zor veriyorlar
Türkiye'de değişmesi gereken o kadar şey var ki, hangi birini yazayım desem karar veremem
Var kardeşim iki üni bitirmiş arkadaşımda işsiz iki farklı bölüm bitirmiş ben de tıklamadığımız kapı kalmadı. Bahsettiğiniz o leş köle modunda posizyonundaki işler için bile.
Dar bir noktada iseniz evet durum metropole göre daha kötüdür diye tahmin ediyorum
Yatılı işlere bakın ya da konaklama sağlayan firmaları araştırın ya da büyük bir ile göçün
Yaşadığım durumu şöyle özetleyebilirim dar bir noktada sayılmam özünde bahsettiğiniz yatılı işler, seyehat engeli olmasın diyen yerlerde de görüştük amaç istek ve niyet farklı olduğundan bırakmak zorunda kaldık. Garsonluk, danışmanlık, tezgahtarlık için geri gönderdiler nedeni artık donanım istediklerinden mi bahsedilen saçma tecrübe mi bilemiyorum en son da tabi bunları hem iş arama sitelerinden hem de dediğimiz gibi kapı kapı olduğunuda belirtmek isterim çok forum doldurup boş döndük. En son lcw ile şans eseri evime yakın olduğunu belirttiğimden geri dönüş alabilmiştim gittiğimde görüşmeye şaka yapmıyorum en az 10 kişi iş için gelmişti bana dediler ki seni online bir sınava sokacağız geçerseniz işiniz onaylanır. Biliyorsunuzdur bu prosedürleri, ama artık tezgahtarlık için bile sınava tabi tutuyorlar. Çalışan kişi okuduğum bölüm dolayısıyla bana rahatlıkla yaparsınız matematik sorularını demişti zaten öyle de oldu ama ne yazık ki muhtemelen gelen ve sınavı geçen diğer kişilerden alım yaptılar. Bu yüzden olumsuz dönüş sağladılar yani kendi alanım için uğraştığım yetmiyormuş gibi diğer sektörler için de durum bu hani nasıl iş var deniyor ben gerçekten anlamış değilim
Nasıl bir yerde yaşıyorsun öyle sen, doğruysa eğer rezalet. Eğitimli bir insan olduğunu düşünüyorum. Acilen başka bir konuma ya da azıcık bir birikim ile seni zorlamayacak her türlü işe gitmeni öneririm. Çünkü şuandaki konumun senin için hiçbir şekilde tutarlı değil. Tamamen zaman kaybı. Anca tavuk falan yetiştirerek falan para kazanırsın.
Dogru diyorsun. İş bulunmuyor düzgün
Hangi bölüm
Covid zamanı en azından atama yapılır üstüne düşünür ümidiyle sağlık sektöründe ilgili bir bölümünü seçtim kesinlikle kpss kontenjanı şaka gibi dalga geçiliyor resmen hani denedim yok atanmıyor bari özellere bakayım diyorum bakın yok hiçbir sektör için devlet dalga geçiyor bu gençlikle iki farklı dalda uzmanlığım var ama tecrübe yok edinemiyoruz o fırsatı bile vermiyorlar yine farklı dallar olan garsonluk vb. Gibi akla ne gelirse her sektör için yok artık çaresizlikle başbaşa bırakıyorlar insanları verdiğimiz zamana harcadığımız emeğe okurken geçen daha çok kazanabileceğimiz paraya en basitinden sigortamıza hep geç kalıyoruz.
Bende saglik okuyorum hangi bölüm
Tıbbi lab arkadaşım da diyaliz mezunu siz peki?
Beslenme ve diyetetik benim. Hemsirelikte alım çok diyorlar ama
Sağlık sektörünün hiçbir dalına artık güvenmiyorum daha fazla da vaktimi emeğimi satamam gerçekten hemşirelik için de bir arladaiım amelelik resmen tüm ayak işleri ile ilgilendiklerini söylemişti sanırsam onunda iş olanağı çok yoktu
Yok atama puanları 70 mi ne daha dün okudum alım olacak diye
Covid zamanı lab bölümü içinde çok sözler verilmişti halimiz ortada. Umutlarım tükendi maalesef bu devlet ne yapsa hakkımı, hakkımızı ödeyemez
Yok hemşirelik her zaman böyleydi diye biliyorum