25 yaşındayım, nasıl hayatımı düzene sokabilirim?

Geçmişim maalesef umursamazlığım yüzünden hep bilgisayar başında oyun oynayarak geçti fiziğime görünüşüme hiç dikkat etmedim onu bırak 15 yaşımda okulu bile bıraktım saçma sapan işlerle çalışıp hiç birikim bile yapamadım üstüne üstelik oyun bağımlılığım yüzünden hiçte sosyalleşme bir kız arkadaş edinme ya da sosyal medyadan bile bi kadınla tanışma fırsatım hiç olmadı yani biraz umursamazlık ve tembelliklerle geçti son iki yılımda alkol ve kumar bağımlılığına bulaştım üstüen neyseki onlardan biraz uzaklaştım özellikle kumardan ara sıra iddaa oynuyorum o kadar alkolüde haftada 1e falan indiridm evimde odamda içiyorum kitap depocu olarak bir işyerinde calısıyorum İstanbul'da yaşıyorum aylık ne kötü ne de iyi bir maaşım var borcum falan var onları ödüyorum sizce kitap okumak ve evde spor yapmakla kendimi birazda olsa geliştirebilirmiyim ya da bir adım atmamda bunlar yardımcı olur mu bazı kötü içerikleri ve bir partner bulmadan kendi kendimi tatmin eden şeylerdende uzak durmak istiyorum çünkü

25 yaşındayım, nasıl hayatımı düzene sokabilirim?