Hayatımı nasıl düzene sokabilirim?

Okuyan biriyim bu yaşıma kadar hiç bir bok yapmayıp asosyal olarak evde takıldım ne kadar sosyal olmaya çalışsamda olamıyorum arkadaş ortamında dalga geçilen en çok kişi benim bende hiç dalga geçilmeyen hep dalga geçen biri olmak istiyorum ama yapamıyorum iyiliğim için herhalde bilmiyorum. Arkadaşlarım ben hariç herkesle sırlarını felan paylaşıyorlar ama sanki bana kimse güvenmiyor kimse sevmiyor güvenleri yok zaten tipsiz biriyim spor desen düzenli yapamıyorum arada bir kitap okuyorum ama oda hemen sıkılıyorum zaten dersler desen çok kötü ne temel var ne birşey daha hayatla ilgili bir düşüncem bir görüşüm bile yok. Ot gibi yaşıyorum biri laf sokunca mal gibi kalıyorum cevap versem bile takılarak saçma salak cevaplar veriyorum. Hani birşey olunca karakteri güçlü insanlar neyi nasıl yapacağını bilir ya ben hep başka birinden örnek alarak yapıyorum bende daha oturmayan bir sürü parça var bunları nasıl tamamlayacağımı bilmiyorum genelde içimde yaşayan birisiyim bir arkadaşıma birşey söylemem sonra anlattıklarım dalga konusu oluyor. kolay kolay duygularımı dışarı belli etmem ama gece tek başıma kalınca ağlıyorum kimse duymadan görmeden bilmiyorum neden böyle oluyor hayatda çok yalnızım 1 yıl kaybolsam kimse arkamdan aramaz sormaz ailem bana güveniyor birşey sanıyor beni ama anlatamıyorum yaşadıklarımı. BENDE istiyorum ortam olunca beni aramalarını benimle herşeyini paylaşmalarını ama yapmıyorlar ya ben yanlış biriyim ya da onlar. Böyle oluncada sessiz kalıncada dışardan salak gibi duruyorum ama içimde fırtınalar nasıl kopuyor bilemezsiniz. Kavga bile edemiyorum heycanlanıyorum bazen korkuyorum hep özür dileyen ben oluyorum artık bu durumdan bıktım. Yardım edin Abiler , Ablalar , Kardeşlerim yazacaklarım daha çok ama burayada bu kadar sığdırabildim. Sizde anlayışlı karşılarsınız umarım. Okuyup okumayan herkese Teşekkürler.!
Hayatımı nasıl düzene sokabilirim?