Sınıfta yakın arkadaşlarım dışında kimse benim sözlerimi ciddi almıyor. Kendimi nasıl dinletirim?
Mesela sınıf grubumuz yoktu, ben açtım girin dedim ama yarısından fazlası girmedi
Sınıfta yakın arkadaşlarım dışında kimse benim sözlerimi ciddi almıyor. Kendimi nasıl dinletirim?
Mesela sınıf grubumuz yoktu, ben açtım girin dedim ama yarısından fazlası girmedi
Aşağıdaki önerileri dikkate alabilirsiniz:
Göz Teması Kurun: Sözlerinizi sınıfın tamamının gözlerinin içine bakarak anlatmanız oldukça etkili olabilir.
Hareket Edin: Tüm ders bir noktada durarak verilmemeli. Sürekli hareket halinde olduğunuzda da hareket iletişimin önüne geçecektir. Hareket dengede tutulmalı ve belirli bir vücut dili kullanılmalı.
Ses Tonunuzu Ayarlayın: Ses tonunuzu indirip çıkarmalısınız. Bazen yavaşlamalı bazen de hızlanmalısınız. Bu, arka sıralarda uyuyan öğrenciyi uyandıracak, tüm sınıfa hâkim olmanızı kolaylaştıracaktır.
Öğrenciyi Tanıyın: İyi öğrenci bilinmek ister. Ortalama veya iyi seviyede olmayan öğrenci de ilgiden motive olur. Öğrenciyi tanımak, onu bilmek gerekir.
Rahat Hissettirin: Öğrenci sınıfta kendini rahat hissetmeli. Öğrenci sınıfta kendisini huzurlu, mutlu hissettiği hocadan öğrenir. Huzuru kaçtığı noktada iletişim kanallarının bir kısmını kapatır.
Konuyu Ortaya Koyun: Öğrenciye derse başlamadan önce neden bahsedeceğinizi söylemelisiniz. Öğrenci konuyu bilmeden derse başlanmamalı.
Saygı Duyun: Öğretmen öğrencisine saygı göstermeli. Öğrenci aşağılandığını, küçümsendiğini hissederse onu kaybedilebilir. Öğrenciler için hoca bir idoldür.
Esprili Olun: Öğrencilerin sınıfta dikkatlerinin dağılmadan dinleme süreleri 20 dakikadır. Dersler ise çok daha uzun. Öğrencinin bu sürede ilgisini çekmek için şaka, espri yapmak, hiçbir insan grubunu, inanışı küçültmeyecek fıkralar anlatmak uyanıklığı sağlar
@вуηαяcσѕ Unutmadım çünkü kendim yazdım
Selamlar,
Burada ben cool olacağım deyip de olmak biraz zor. Zor ama imkansız değil. Bunun kendine göre belli başlı etkenleri var. Böyle bir insan olmak için bir kere bu tür yaşamı benimsemek gerekiyor. Bu insanın kendi içinde olan bir şey çünkü.
Cool insan sadece arkadaş çevresinde ya da arkadaşlar arasında böyle olan kişiler değildir. Evde tek başına takılırken bile böyle olan bir insandır. Ne olursa olsun her zaman bir duruşun olması gerekiyor.
İnsanlar dışardan baktığı zaman senin ciddi ve ağır başlı bir insan olduğunu fark etmesi lazım. Çok gülmeyen, yeri geldiği zaman konuşan ve boş konuşmayan bir insan olman gerekiyor.
Merhaba, girdiğiniz ortam çok önemli aslında yani sizin sözünüzü geçirebilmeniz veya cool olduğunuzu hissettirebilmeniz için o insan topluluğuyla karakteriniz, kişiliğiniz büyük ölçüde uyuşması lazım veya uyuşabilecek pek çok nokta olması lazım. Tamamen ciddiyetten kopuk yani 2 dakika ciddi olamayacak tiplere sözünüzü geçiremezsiniz mesela. O yüzden önce kafa dengi arkadaşlar veya topluluklar bulmaya bakın. Sonrasında da önerileriniz olduğunda direkt olarak söyleyin yani çoğu zaman uygulayacaklardır diye düşünüyorum. Her şeyin gönlünüzce olması dileğiyle...
Yakın arkadaşlarının dışında kişilere sözünün geçmesini istiyorsun ki? Arkadaşlarının dışındakiler dinlemesede olur seni. Önemli olan seni ciddiye alan yakın arkadaşlarının var olması.
Sınıf grubunun olması için arada bir enerji uyumu olması lazım. Bu olmadığı zaman birlik olmaz. Olsa bile dağılır gider.
Sen kendi arkadaşlarının yanında cool ol, diğerlerini salla gitsin.
Cevap
4Cevap
Cool olmak ve sözünü dinletebilmek farklı konular. Cool olmak için eksikleri gidermezsin, yokluğun eksiklik olur. Yani grup açıp gelin demezsin kimseye. Bir grup açılır, sen yoksan orası eksiktir. Davet edilirsin. Bunu başarmak için biraz gizemli, duruşu olan, az konuşan ama dürüst, söyledikleri güvenilir biri olman gerek. Sözünü birilerinin dinlemesi için ise toplumsal çevre tarafından saygı kazanmalısın. Ayrıca yine belli bir duruşun olmalı ve liderlik vasıflarına sahip olmalısın. Bunları ise sonradan kazanmak biraz güç.
Ciddi ve mesafeli olsn insanların sözü her zaman dinlenir. Espritüel, aşırı enerjik, fazla neşeli insanlar ise pek ciddiye alınmaz. İnsanlarla arasındaki mesafe koru ve kimsenin seni ezmesine izin verme. Kurduğun cümlelere dikkat et. İnsanlarla fazla samimi olma. Sonra tepene çıkıyorlar.
Bence bu bu kadar ciddi bir problem değil bunun yerine kendini geliştir dil öğren kitap oku bunların boş bir takıntı olduğunu göreceksin ve diğerlerinin sana olan yaklaşımı sana saçma gelecektir
inan bana dostum sınıftakilere sözünün geçip geçmemesinin hiçbir önemi yok
Statü için boşuna çabalama, güzel muhabbetler yaparsan hepsini katılmak ister zaten.
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?