İstismara uğramış biriyle ciddi bir yola girdiniz ama henüz onunla ilgili bu gerçeği bilmiyorsunuz.
Gerçeği bilmek ister misiniz?
Yoksa bilmemek daha mı iyi gelir sizin için?
İstismara uğramış biriyle ciddi bir yola girdiniz ama henüz onunla ilgili bu gerçeği bilmiyorsunuz.
Gerçeği bilmek ister misiniz?
Yoksa bilmemek daha mı iyi gelir sizin için?
Bilmek isterdim. Ona karşı olan davranışlarımda güvensizlik yaratacak hareketlerden kaçınmaya daha fazla dikkat ederim böyle bir durumda. Hatta gerekirse bir uzmandan (psikiyatrist veya psikologdan) bilgi alırım hangi davranışlardan kaçınmam gerektiğine dair.
Ne kadar naif bir yaklaşım. Benimde karşıma anlayışlı ve şefkatli biri çıkarda bu yükü onunla paylaşıp rahatlayabilirim umarım
Bilmek isterdim tabii ama onu yargılamak için değil, daha hassas olmak için, bilmeden hatırlatabilirim eski anıları, kalbini kırabilirim, üzebilirim. Bunu yapmak istemiyorum, bu yüzden bilmek isterdim.
Birçok erkek bilmek istediklerini çünkü bilip yardımcı olabileceklerini söyledi. Ne yalan söyleyeyim bu yaklaşımlar bana ümit verdi. Çünkü çoğunlukla erkeklerin bunu kaldıramayacağını, seninle mi uğraşacağım deyip uzaklaşacağını düşünüyordum
Bunu insanlara direkt söyleme, insanlar düşüncesizdir kalp kırabilirler. Sevgilin oldu, belirli bir yola girdin falan sevgilin en başından beri kafanda bir sorun olduğunu bilsin. Bu onu kötü olan şeylere hazırlar, kendini hazırladıktan sonra al karşına konuş söyle. Ve merak etme bundan dolayı ayrılacaklarını pek düşünmüyorum, ayrılacak olan kişi olursa da sakın ha sakın ne üzül ne kendinde suç ara, elinde olan şeyler değildi bunlar, şerefsiz çok, seninde seveceğin birisi çıkacaktır, elini tutacaksın, ona güvenerek yaşayacaksın merak etme 😊
Çok teşekkür ederim. Yazdıkların iyi geldi. Karşımdaki insana kademe kademe halimi arz edeyim. Anlattıktan sonrası ona kalıyor ve adamlığını belirliyor aslında. Herşeye rağmen beni sevip, sevgisine sahip çıkabilecek mi bunu ölçecektir söylediğim şeyler...
Gerçekten bende sevebilecek ve tüm korkularımı aşabilecek miyim? Bunu inanarak mı söylüyorsun? Çünkü bunlar ulaşılması çok çok zor duygular benim için..
Evet elinde karakter için güçlü bir belirleyici var, bu kişinin sevgisini de belirleyecek. Seni her halinle kabul edip edemeyeceğini gösterecek, adamlığını o zaman göreceksin.. Ve ayrıca kendine inan kendinle kötü konuşma asla, sen kötü bir şey yapmadın, elinde değildi sonuçta 😥 Senin üzülmene gerek yok. Sende o duyguları tadacaksın, içtenlikle söylüyorum. Burada senin karşı kişideki karakter filtrelerin devreye giriyor. Bu filtreleri çok iyi belirlemelisin, erkekleri, ilişkileri araştırarak bu filtreleri güzelce seçebilirsin, inanıyorum ben ve cidden söylemiş olmak için söylemiyorum, hakikatten inanıyorum 😊
Yaşadıklarım yüzünden suçlu ben değilim ama çok üzgünüm ve yıllardır da üzerimden bu üzüntüyü atamadım. Küçük ve çaresiz bir kız çocuğu içimde ağlar durur o yüzden dışıma sinen çok soğuk bir kız görüntüm daha doğrusu koruma kalkanım var. Şu dünyada şefkatli insanların da olduğunu her ne kadar kendime hatırlatsamda halen kendimi yapayalnız hissediyorum. Bu güne kadar da bunu aşmakta bana yoldaşlık edebilecek birine denk gelmediğim için hala korkuyorum bu böyle mi devam edecek diye. İçtenlikle ve özenle konuştuğun için çok teşekkür ederim
Koruma kalkanın olması güzel bir şey fakat dışarıdan birisi seni o şekilde gördüğünde uzak durmasını normal karşılamalısın, bu nedenle sana yanaşmak istemeyebilirler, duygularını paylaşmak istemeyebilirler, ya sevgilin var sanarlar ya da gerçekten çok soğuk olduğun için geri dururlar.
Kendinle bu konuda barıştıktan sonra bence dışarıya karşı duruşunu, görünüşünü değiştirebilirsin. Bu seni daha çok ilişki bekleyen birisi gibi gösterebilir, bu şekilde de erkekler konusunda ilerlemeler katedebilirsin. Gelip konuşurlar, instagramın varsa onu isterler vs. bu senin açından güzel bir gelişme olur :)
Yoldaşlık edecek insanlar da olacaktır, zamanla her şey olacak, yaşın 18-24 aralığında, daha gençsin, ki 30 da olsan gençsin farketmiyor ve bazen tek yürürüz, hayat bu şekildedir, bu hayata bir nevi acı çekmeye gelmişizdir, arasına iki üç mutluluk serpiştirerek hayatı daha çok katlanılabilir hale getiririz.
Bu yüzden sorunlarını kabul et, çözümlerine odaklan. Yalnız yürümeyi öğreneceksin maalesef, hayat sana bunu sevsende sevmesende öğretecek : /
Haluk Tatar, Nur Sena Akman, Hikmet Anıl Öztekin gibi kanalları takip ederek kendine bir şeyler katabilirsin :)
Ben hani şimdilik biraz daha buralardayım, istediğin zaman yazarsın (takip atman gerekli, atıp sonra geri çıkarsın problem değil alınmam, anlarım) kafan dağılacaksa konuşuruz istersen, özel mesaj kutusu olacağı için kötü algılamanı istemem. İstersen sadece yorumlardan konuşuruz dersin buradan da yazarım hiç problem değil. Çok giremiyorum ama girdiğimde görürsem cevaplarım.
Hayatta başarılar, o prensi bulacaksın 😊
Sorunlarımı kabul edip, çözüm yollarına gidip, kendimde olması lazım gelen değişimlere odaklanarak, şu süreçleri geçirmeliyim evet haklısın.
Yaşadıklarımız bizi aslında bir anlam arayışına sürüklüyor. Bu sürükleme biraz sancılı geçiyor ama ne yapalım düzen böyle..
Cidden her bir yorumun için ne kadar teşekkür etsem azdır. Yine biraz hüzünlü olduğum şu akşam bana çok iyi geldi. Sende senin gibi insanlara denk gelesin 🌹
Bu konuda diretmemen aslında güçlü bir karaktere sahip olduğunu gösteriyor. Çoğu kadından 1-0 öndesin, kadınlar genelde bu kadar net olamazlar, karmaşıklardır. Sancılı geçecek ama o sancıdan sonraki rahatlama hissi tarif edilemez.. o his için ve o istenen hayat için o sancılar değer 😊
Rica ederim ne demek, bir insanı az da olsa mutlu ettim, bu benim için ekstra bir mutluluk.
İyi dileklerin için teşekkür ederim 😊 Umarım ki içtenlikle umarım, Umarım ki acıların diner, refah seviyesi yüksek bir hem maddi hem manevi güzellerinde ötesi bir hayat yaşarsın, sevilmek güzel şey, umarım ki bizi hakeden insanlarla yollarımız kesişir 😊😊 İyi geceler ♦
Bende rica ederim 🌹
Cenneti yaşamak için cehennemden geçmek gerekiyormuş, sanki biraz bunu deneyimledik...
Duaların için amin diyorum.. Kat be kat fazlası seninle olsun tüm güzel dualarının 🌼
İyi geceler
Kendin ya da çevrendeki herhangi birinin istismara uğradığına şahit oldun mu? Yani istismar sonrası yaşadıkları evrelere diyeyim
Hayır hiç şahit olmadım, ki genelde insanlar bu tür durumları fazla içselleştirirler ve anlatmazlar maalesef
Maalesef o kadar yaygın yaşanan bir şey ki aslında ama en yakın gördüklerine bile bunu anlatamıyorsun. Ağzından o baklayı çıkaramıyorsun. Bu yaşadığın gerçeği kendinle dahi konuşmuyorsun aslında. Bedenin sana sürekli hatırlatıyor kaygı ve korku haliyle.. İster istemez seni konuşmaya sürüklüyor artık. Yıllarca konuşmadan kendini baskılayarak çocukluğunu unutarak yaşamaya çalışman hiçbir çözüm getirmiyor
Hiçbir insanın kişiyi anlamaması hissini çok iyi bilirim. Geçmişte baya psikolojik sorunlar yaşadım. Yaşanmışlıklarımız karşılaştırılamaz belki fakat az çok anlayabiliyorum insanlar konusundaki duygu durumlarını. Bende içimde tuttum, hep aileme bir şeyleri anlatmaya çalıştım iyi olmadığımı, üstten laf attım, alttan şaka yaptım ama yok anlamadılar sonrasında zaten ilerledi iyice fakat bir süre sonra ailemi bile gözümden sildim, kimse benden önemli değil dedim, patladım.
Sonrası zaten kendileri olayın ciddiyetini kavrayınca yardımcı olmaya başladılar, hoş 2 seans falan gittik, normalde daha çok gidilmesi lazımdı da işte maddi sıkıntılar rahat vermedi.
İnsan anlatmak istiyor, anlaşılmak mental bir yakınlık kurabileceği arkadaşının olmasını istiyor. Fakat hayat işte, acıyla gelip anlatıyor, sen yalnızsın diyor, hepsi gidici diyor. Ondan sonra her şeyi kendi içinde yaşıyor insan..
İnsan derdini anlatmak için bile insan seçer hale geliyor, çok kötü durumlar çok.
Hele ki kişinin çocukluğunu unutmaya çalışması :( tahmin dahi edemem :(
Sempati ile konuşmaya çalıştığını görüyorum ve bu da insanı yargısızca dinleniyorum anlaşılmaya çalışılıyorum hissine götürüyor. Aynı şeyler yaşanmasına gerek yok değil mi bir insanı anlayabilmek için. Sadece biraz dinlemek ve onun gerçeklerini anlamaya çalışmak yeterli ama bundan yoksun bir çevreye sahipsen kafanı duvarlara vursan duvarlar anlar ama çevren sana ancak ızdıraplarını artıracak yaklaşımlarda bulunur bunu başka olaylardaki yaklaşımları ile test etmiş deneyimlemişsindir.
Umarsızca herkesten uzaklaşasım, alıp başımı çekip gidesim var. Birgün duygularım patlayacak ve bunu yapacak mıyım diye düşünüyorum.
En iyi arkadaşı insanın kendisidir. Benim için yıllardır böyle. İnsanlarla iken aksine huzursuzum, kendimle baş başa iken çok sakin biriyim. Sükunetime gölge düşecek diye kaçıyorum insanlardan. Hem güzel duyguları yaşamak istiyorum hemde fevkalade kaçıyorum
Hislerinin doğruluğundan şüphen olmasın, ki çok zekisin seni kandıramam 😂
Bir şeylerle sorumlu olduğunu düşünüyorum, artık ailene mi bakıyorsun, bir kişi veya kişiler sana mı bağlı bilmiyorum fakat bir şeyler sana muhtaç gibi bir izlenim verdin yorumlarından. O yüzden çekip gidemiyor olabilir misin?
Ve evet baya o çevre olayını deneyimledim. İnsanlara içsel sorunlarımı anlatmaktan korktum, ya güçsüz biri olarak akıllarında kalacaktım, ki bu bana halihazırda olan eziklik zorbalıklarını arttırmak için bir koz olurdu ve ciddiye alınmazdım, ezik görmeye daha çok devam ederlerdi ya da anlatmayıp, psikolojimden ötürü verdiğim tepkilerden dolayı bir s4lak olarak akılda kalacaktım. Ben kötülerden kötü beğendim ve ikinciyi seçtim.
Ve orada anladım, insanların da geçici olduğunu, esas mutlu etmem kişinin kendim olduğunu. Fakat bunu anlamak yetmiyor, işi aksiyona dökemiyorum.
Bak sen en azından güçlüsün, bunu biliyorsun aksiyona da dökebiliyorsun.
Benden daha ağır şeyler yaşamışsın ama ayaktasın, üstelik bir kadın olarak bunu yapabilmişsin. Ben 20 yılımın 18.5 yılını olaylara üzülerek, güçsüz güçsüz evde kalarak, köşeme çekilerek geçirdim.
Bir anda aksiyon aldım fakat çabuk bitti. Sorumluluk duygumu geliştirmeye çalışıyorum hala ama sen sahipsin, kafam dolduğunda o doluluğu çözmeye çalışıyorum fakat sonra içten içe uyku moduna geçiyorum ama sen daha güçlüsün.
Şimdi anladın mı neden sana kadınlardan 1-0 öndesin dediğimi, aslında bir nevi erkeklerden de 1-0 öndesin, en azından benim gibi olanlardan. Diretmiyorsun olayları kabul edebiliyorsun, sürekli ne yapman gerektiğin konusunda düşünüyorsun bu konulara kadar aynıyız ama sen anlık düşüncelere yenilmiyorsun. Neyi sevdiğini de az çok çözmüşsün. Güzel duyguları yaşamak istiyorsun ve böyle devam edersen en kralını yaşayacaksın :)
Bir şeyi ne kadar çok istersen onun olma olasılığı da o kadar çok artıyor. Burada varsayımları kenara bırakırsam, mutluluğa odaklan ve onun için gerekli olanlara odaklan.
Sen yalnız mutlusun belki fakat bilemezsin, belki de esas mutluluk senin için topluluk içindedir, biraz acıdan sonra belki daha çok mutlu olacaksın toplumda kim bilir?
Belki sorun da buradadır, etrafında o kadar çok anlamayan insanla tanışmışsın, onları görmüş ve onların kirli fikirlerini zihninde yaşamışsın ki, zihnin topluma karşı bir savunma mekanizması oluşturmuştur.
Soğuk durmanın ve bu güzel duygular konusundaki yalnızlığının sebebi belkide budur..
Eğitim sistemindeki dersleri başarılı bir şekilde bitirdiğim için beni tanıyan birçok insan zeki olduğumu söyler yüzüme. Bu noktada haklı olabilirler ama duygusal zeka anlamında geride olduğumu düşünüyorum. Yaşadığım travmatik olaylardan dolayı aklımın bir köşesinin uyuşmuş olduğunu ve çalışmadığını düşünüyorum. İnsanlardan kaçma sebebim birazda bu.. Kimseden nasıl bir zarar göreceğimi kestiremeyeceğim için en iyisi uzak kalmak derim..
Evet sorumlu olduğum çok alan var ve arkamı dönüp gidemiyorum. Ya gidersem birgün bir delilik yapıp, yok olursam onların hayatından, diye içimden geçmiyor değil
Çevreyle ilgili bahsettiğin iki ihtimalide yaptım, farklı farklı yaftalamalara maruz kaldım sonucunda tabii.
Sende harekete geçmeme konusunda neyi eksik yaptığının farkındasın. Bilmek ve başlamak çözümün yarısını getirir, aksiyon ise diğer yarısını tamamlar. Bence sendede o güç var.
Mutlu olmak istiyorum evet hemde çok istiyorum. Bana bu yapılanları reva görüp hayata küsmek istemiyorum. Yaşadığım sıkıntıları aşmak ve daha kaliteli bir yaşam sürmek istiyorum. Bence sende yaklaşık olarak bunları istiyorsun ki burada seninle uzun uzun konuşabilmemizin başka açıklaması olabilir mi?
İnsan anlaşılmadığında bir çiçek gibi solmaya başlar, benimki de o misal. Toplum bir toprak bende can suyu kesilmiş bir çiçeğim onların içinde. Kendimle baş başa iken çiçeklerime yeni tomurcuklar ekleniyor 😊
Evet aşağı yukarı aynı şeyleri istiyoruz.. Güçlü dur güçlü dur nereye kadar, bazen gerçekten şehri değil komple dünyadan gidesim geliyor fakat eski ben değilim, eskiden olsa intihara aşırı meyilliydim fakat artık istesemde yapamıyorum. Mentalitem bas git savaş diyor, elimdeki tek gelişme bu
O tomurcuklar artıyorsa varsın toplum anlamasın, çok da fifi de geç yeterki kendimizle mutlu olmayı öğrenelim 😊
Sende savaşacak mizahi bir yön var. Bu dünyanın senin gibilere ihtiyacı var öyle bırakıp gitmek yok 😊 zekanla nükteli sözlerinle alt et düşman unsuru denilebilecek herşeyi
Aslında gerek bana yazdıklarını gerek diğer sorularda yazdıklarını görünce karşımda kafası rahat, fikirleri oturmuş ve dünyaya meydan okuyabilecek biri var
Sadece savaşmaya değecek bir şey arıyorum, bu bir kişi de olabilir bilemiyorum. Tükenmişlik hissim çok fazla, iyi olayda yaşasam kötü olayda yaşasam etki etmiyor, bir anlık mutluluk geliyor sonra çöküyorum.
Ki zaten insani duygular konusunda biraz eksikliklerim var çocukluktan gelen, duygusal bakamıyorum çoğu olaya, sevgisizlik vs. bunların etkisi fazlaymış araştırdım. Duygularımdan emin olamama, kendi duygularımı tanımlayamama veya karşı tarafın duygularından gelen tepkileri anlayamama gibi sorunlar falan.
Kafam insanlardan yana rahat, çok umrumda değiller fakat hayatımdan yana hiç rahat değilim. Geceleri uyuyamıyorum düşünmekten, kendimi youtube vb. platformlara atıyorum kafamı uyuşturmak için.
Bazende düşünmeye başlıyorum fakat hiç tahmin edemeyeceğim bir hızla uykum geliyor.
Ben seveceğim işi bilmek istiyorum şu an, onun için gecemi gündüzümü vermek istiyorum fakat 2 senedir bulamadım, hiçbir şey yok..
1 ay kadar önce mezun oldum, aile artık bir şeyler bekliyor, akrabalar bir yandan falan, bende fabrikada gidip veya 12 saat garsonluk asgari ücrete sürünerek ölecek bir insan mentalitesi yok. Ben yuva kurmak istiyorum ve ileride o paranın yetmeyeceğini biliyorum bu yüzden en büyük korkularımdan birisi bu tarz işlerde çalışmak. Çünkü ben bu tarz bir işe girdiysem eğer, hayattaki bütün umutlarımı kaybetmişim demek olacak ve ben bir daha o mentaliteye o kafaya girmem. 50 sene sürüneceğime burada sıkar geçerim daha iyi, olacakları biz yeni nesil olarak biliyoruz, hergün öleceğime bir gün ölürüm.
Bu yüzden mentaliten benden güçlü
Duygusal yönde yaşadığın eksiklikler ve boşluklar bendede var. Hayatıma birini alsam onu ne kadar ve nasıl doğru tanıyacağım bilmiyorum bu yüzden. Bir insanı anlamak ve hayatıma dahil etmek gibi bir hedefim var ama bunu yaparken rastgele davranışlarla değilde ayakları üzerine basan davranışlarla yapmalı insan. Sağlıklı bir ilişki ve iletişim olsun diye..
Klasik bir söz vardır geçmişi geri getiremezsin, ki senin böyle bir derdinin olduğunu da düşünmüyorum sadece bilinçaltımız oralarda hala birşeyleri yokluyor gibi. Bu arayıştan bu yoklamadan kurtulmak için sen ben ve iyi hissetmek isteyen herkes şimdiye odaklansa ve geleceğini düşünerek şimdiden adımlarını atsa, karınca misalide olsa yürüse..
Bilgisayarda çok fazla programı bir arada kullanmaya başlayınca nasıl kasıyorsa, nasıl ısınıyorsa ve buna mukabil o derece soğutma sistemini nasıl daha fazla çalıştırıyorsa beynimizde o şekilde dönütler veriyor. Uzun süreli beyin sağlığını korumak için neler yapabilirim diye baktığımda bir doktor sürekli olarak beyni uyarıcı faaliyetlerden uzak durulmalıdır diyordu. Bunu yapmakta bende çok zorlanıyorum yani düşünme işini bir kenara bırakmakta.. En yoğun en yorgun anlarımda dahi sürekli bir şeyler düşünüyorum ve yoruldum.. Ama henüz bırakamadım.. Çünkü gelmişe şimdiye ve geleceğe dair sürekli bir hesaplar içinde zihnim... Hayatı biraz akışına mı bırakmak lazım diyorum hani böyle sallamasyon yaşamaktan bahsetmiyorum ama önüme çıkan şartlara göre adımlarımı ilerletmekten bahsediyorum..
Mezuniyetin için tebrik ederim seni. Yaşın kaç, istediğin işi bulma ya da kurma için mevcut şartların ne bilmiyorum ama kendine yüklenmeden şu süreçleri geçirmeye çalış diyebilirim sadece. Sen değerlisin, senden bir tane daha yok. Bunları safsata olsun diye söylemiyorum ama insan kendi değerini evvela kendi bilmeli..
Dediklerinizin her kelimesi doğru katılıyorum. Geçmişe odaklı yaşayamıyorum fakat onun bıraktığı izleride değiştiremiyorum şuanki durumumda.
Mezun olduğum üniversite önlisans ve yazılım ile alakalı bir bölümdü, 3.8 gano ile mezun oldum (yüzdelik not sisteminde 95'e denk geliyor) not ortalamam çok iyi fakat gel gör ki yazılımı sevmiyorum. Lisedeyken baya derin uğraşmıştım bu nedenle kas hafızamda, beynimde falan tanımlar, şablonlar, mantıklar yer edindiği için, üniversitede hiç zorlanmadım çok kolay geçti benim için ve zaten sallamasyon sınav takılıp 220 civarı bir puan alıp gitmiştim. Lisesini bile bilgisayar üzerine okuyanlara dersi geçmeleri için ders veriyordum o kadar iyiydim fakat hiçbir zaman kendimi o dünyaya ait hissedemedim. Yaşım 20, iç yaşım 50 :/
Akışına bırakamıyorum, kontrol etmem lazım olayları, garantilemem lazım yoksa rahat duramıyorum asla.
Kendi değerimi çoğu zaman bildiğimi düşünüyorum fakat içten içe sanırsam kendimi kandırıyorum. Sadece fitness yaptığım zamanlarda, spor salonunda mutlu oluyordum, kafamı susturabiliyordum, meşgul edebiliyordum, vücuttaki değişimleri görünce mutlu oluyordum en azından. Sonra bıraktık, kafam eski haline geldi, vücutta değişimler tersine döndü yine eriyorum. Yapamıyorum fakat pes etmiyorum, döndü bir çark gibi hayatım, sürekli aynı şeyler yaşanıyor.
Yorgunum..
Peki sen ne işle meşgulsün, lise, üniversite ne yaptın, 25 yaşındaymışsın yorumlardan görmüştüm.
Yeni meslek edinmek için geç değil. Sevmiyorsan yazılımı bir yandan yeni ilgi alanlarını keşfetmeye odaklansan olmaz mı? Kendini psikolojik olarak tüketeceğine deneme yanılma ile de olsa kendi ilgi alanlarına şans vermelisin.
Yaşın küçükmüş burada yazdığından ama mental olarak büyük olduğunu düşünüyorum. Hiç Z kuşağı gibi değilsin ben bu denli konuşabilen bir Z kuşağı ile karşılaşmadım çünkü.
Bende birkaç işle aynı anda meşgulüm detay vermeyeyim ama sana şunu söyleyeyim hepside ilgi alanımı içeren işlerdi. Zamanımı yıllarımı onlarda derinleşmeye çalışarak geçirdim ve çok şükür ki şimdi ekmeğini yiyorum. Bana da insanlar baskı yapıyordu bir türlü ne yapacağına karar veremedim daldan dala atlıyorsun diye küçümseniyordum. Şimdi ağız değiştirmek zorunda kaldılar, geldiğim konuma ağızları sulanarak bakıyorlar
Teşekkür ederim, güzel düşüncelerin için.
Fakat nasıl değiştireceğim, şu an refah seviyemi yükseltebileceğim her alan yazılım ya da bilgisayara çıkıyor. Ben yoruldum artık bunlardan, bunlardan istemiyorum. 20 yaşındayım ve artık deneme yanılma yapamıyorum çünkü aile bir şeyler bekliyor benden, ee okudun 2 sene nolacak şimdi diyorlar, bir de üstüne bölümümde birincilikle mezun olmuşum sorup duruyorlar neden bunu istemiyorsun diye, sevmiyorum onlar için yeterli bir cevap değil anlamıyorlar.
Çekip gidesim var fakat ailem işte onlar ne yapabilirim : / Her böyle sorun yaşadığımda çekip gidemem, buna alışmam yüzleşmeyi yönetmeyi öğrenmem lazım bu konuda.
İnternetten alanlara bakıyorum, kendimi orada hayal ediyorum yok yani hiçbir ilgim oluşmuyor. Üniversitede 2 sene boyunca okurkende kendime başka alanlar bakmaya çalıştım ama bulamadım, sanki sadece o mesleğe yeteneğim varmış gibi kaldım ortada.
Çocukluğumda da toplumda yeterli vakit geçirmediğim için toplumu bilmiyorum, dışarıdaki çalışma koşullarını tam kestiremiyorum, birisi bana "bir iş buldum sabah 7 de kalkıp 8 de iş başı, servisle gidiyorum, çok iyi" dediğinde ben bunun ne demek olduğunu, nasıl bir lütuf olduğunu anlayamıyorum çünkü tecrübelerim yok.
Ama ben şu an tecrübe edinmeye kalkarsam günde en az 10 saat çalışacağım, bu kadarlık bir saat diliminde ben ne ara kendime yeni meslekler bakacağım da gidip bir şeyleri değiştireceğim : /
Zaman her şeyin anahtarı fakat günde en az 10 saat çalıştığım bir planda ben kendime nasıl bir şeyler katabilirim : / Ki net ağır işler gelecek fabrika falan
Senin adına sevindim. İlgi alanlarını keşfedebilecek kadar tecrübelerin olmuş ve bu çok güzel bir şey 😊 Ayrıca insanların söylediklerini onlara geri gönderebilmek benim açımdan çok büyük bir başarıdır, seni gerçekten kutluyorum en içten duygularımla kutluyorum 😊😊
Hem biraz para kazanabileceğin hemde kendine yeni alanlar oluşturmak için zaman ayırabileceğin fırsatlar olamaz mı? Part time ya da hibrit çalışma koşulları olan bir iş ya da uzaktan çalışma ile geçimini sağlayan, kendine yeni bir kabiliyet katmanı sağlayacak bir iş bulunamaz mı? Piyasayı tamamıyla yokladın mı?
Dediğin gibi 10 saat çalışıp ikinci bir işe zaman ayırmak zaten çok zor. Ne bileyim günlük 5-6 saatini ayırabilecek bir iş bulursan bence kendine yol açmış olursun.
Her zorlukta arkamızı dönüp gidemeyiz haklısın. Mücadele etmek lazım, daha doğrusu bize zorluk çıkaran insanları ve şartları olağan karşılayıp üstesinden gelmeye çalışmak lazım.
Güziel sözlerin için teşekkür ederim. Uğruna çaba harcadığım ve sevdiğim ilgi alanlarının beni bugünkü durumuma taşıyacağını bilmiyordum ama onları sevdiğim için kim ne derse desin odağımı değiştirmedim. İyi ki de değiştirmemişim. Sanada tavsiyem bu olabilir. Hem kendini geçindirecek ve bir nebzede ailene katkı olacak kadar çalış hemde içindeki cevheri ortaya çıkarmaya çalış
Piyasayı yoklamam çok yüzeysel oldu fakat part time iş bulamıyorum. Birde iş tecrübem 20 yıllık yaşantımda en fazla 15 gün olunca aşırı korkularım var. Garsonlukta mesela siparişi unutma, tabak düşürme korkusu vs. fabrikalarda alet edevat düşürme yine falan, her ortamda her şeyi, utandıracak olana kadar her şeyi yapabilecek özgüvene sahibim, zerre umursamam milleti fakat iş ortamında olmuyor bu umursamama olayı, anlam veremiyorum kendime, sanırım sorumluluğu fazla fazla yüklüyorum kendime, bilmiyorum. Deneyeceğim, yeni işler bakıyorum dışarıda.
En son yazılım işi bulmuştum, mülakat kısmındaydık, 1 aylık kurstan sonra iş imkanı sağlanacaktı fakat şirketi, kişilerin geçmişlerini, çalışanları falan araştırdığımda pek tekin bir yer olmadığını anladım en başından beri 200 kişiye yakın insan geldi ve en son 15 kişi falan kaldı siz hesap edin, kimse inanmadı normal bir şirket olduklarına, dolandırıcılardı yüksek ihtimalle, tam detaylı araştırmamı yaptıktan sonra bende emin oldum bu işte bir şeyler olduğuna, diğer arkadaşları da buradan bir şey çıkmayacağına dair uyarıp gruptan çıktım, bu yüzden elimdeki tek iş yattı :d
Denemekten vazgeçmeyeceğim fakat bugün sanırsam 12 saate yakın uyumuşum :/ Düşünmekten yoruluyorum çünkü :/
Yolun açık olsun her daim. Sen aramaya devam et yeter ki utanacaksa yorulacaksa yollar yorulsun yollar korksun, sen değil.
Uyumak iyidir zihnini dinlendirir yeniden başlaman için yardımcı olur 😊
Böyle de en baştan okuyunca çocukça geliyor anlattıklarım, yok utanmak fobiler falan çalışmaya karşı 😅
Güzel dileklerin için teşekkür ederim ♦️
Rica ederim 🌹
Çocukça olsa ne olur ki?
Duygularımızı onlar gibi yaşamaya ihtiyacımız var bazen..
🤗♦
🌹😊
Bilmek isterdim sonuçta onunla bir yola girmişim ikimizin de iyi kötü herşeyimizi bilmemiz iyi olurdu evlendikten sonra ortaya çıkacak olan şeyler olursa bu daha kötü olabilir
Bilince yanında olabilecek gücü kendinde bulabilir mıydın?
Kimse günahsız değildir bu hayatta
Kalbi kırılmış birinin yarasını deşmek kitapta yazmaz. Kitaba göre severim. Ne bilmek bana iyi gelir, ne de onun anlatması ona iyi gelir. Kötü anları konuşmak, ruhu paramparça eder. Gereksiz detaylar. Önümüze bakalım.
Bende çoğunlukla böyle düşünüyorum. Sadece aklıma şu takılıyor " Ben istesem de sevdiğim insana karşı sıcak davranamıyorum sebebi ise geçmişte yaşadıklarım. Sevdiklerim bunu kişiselleştirip kendileri ile alakalı sorunlar olduğunu hatta onları sevmediğimi düşünüyorlar. Ben böyle sıkıştığım anları bilsin diye söylesem mi" diye düşünüyorum
Tespitlerin çok doğru. Bende gerçekten sevilmediğimi düşündüm çoğu zaman. Söylersem belki karşı taraf birazcık beni anlardı dedim ama mesele söylemeden de bir sıkıntının olabileceğini anlamak değil mi?
Ümit verdi kendinle ilgili bahsettiklerin. Teşekkür ederim. Umarım gerçek sevgilerle iyileştiren sevgilerle karşılaşırız. Hayat çok zor, sarılacak çok yara var.. İnsanın yaralarını gizlemeye çalışması zor.. Kolaylaştıracak sevgiler ümidiyle..
Esas ben teşekkür ederim güzel insan🌹
Cevap
11Cevap
benim için farketmezdi ama herkes için böyle olmaz
Maalesef bende bundan çekiniyorum herkes aynı anlayışta değil
şu an kaç yaşındasın
25
anlatmak istersen dinlerim
Nasıl bir istismar olduğuna bağlı, bazı kızlar yaptıkları hataların üzerini bu şekilde örtmeye çalışıyor
Çocuklukta tehditle sarılma ve öpme şeklinde bir istismar. Yıllarım bir cehennem içinde geçti ve geçiyor. Bırakın erkekleri kadınlardan bile korktuğum için insanlarla yüzeysel ve soğuk ilişkiler kuruyorum
Madem öyle bir erkekle nasıl ciddi bir yola gireceksin
Bende bilmiyorum. Bu soğukluğumu aşmanın yollarını arıyorum
Arama boş ver elin adamıyla uğraşma bide
Böylece yaşamak güzel değil. Niye boş vereyim
Ne bileyim ilişkisi olan kadınlar da hep mutsuz
Yalnızlarda mutsuz ilişkisi olanlarda. Genele bakıp bir olgudan vazgeçmek doğru olmaz. Mutluluk odaklı çözüm bulmak lazım
Off amma meraklısın sen bilirsin
Tabiki bilmek isterim
Ya bırakırsan o kızı? Ya ona her dokunduğunda aklına gelirse?
Olgun bir birey asla yapmaz bunu
Gerçekten mi?
Peki buna istinaden araya farklı bir soru soruyorum.
Benden 10 yaş kadar büyük biri var ve benim her neye ihtiyacım varsa ya da sadece konusu bile geçse ne yapıp edip o konuyla ilgili benim için birşeyler yapıyor. Bu iyi hali beni çok duygulandırsada bir adım ötesini yapmaya ona bir adım gitmeye korkuyorum. Ya benim gerçeklerimi öğrenince bana yaklaşımı nasıl olur diye?
Gerçeklerini bilmek gerekir ya z bana
Bilmeli her ayrıntıyı bilmeli
Duydukların peki sana ağır gelmez mi?
Eskisi gibi bakabilir misin o kıza?
Sevgin aşkın muhabbetin değişmez mi?
Yoo neden değişsin ki
Ona her baktığında onun yaşadıkları aklına gelmeyecek mi?
Gelsin ne olacak ki
bilmek isterdim yaaa
Tecavüz uğrayan bir kızla evlilik mi diyorsun
Bilmeye hakkı var
Yol dediğin ömürlük olur, bir ömür saklamak mi ağır gelir yoksa ona söyleyip bununla yaşamak mı?
Seni gerçekten seven ve ciddi düşünen birisi bunu sorun etmez aksine daha korumacı ve sadık olur.
Şu yaşıma kadar bu yaşadıklarımı içimde saklamak çok ağır geldi. Kimselere anlatamamak.. Tek başına korku cehenneminden çıkmaya çalışmak..
Ama anlatmanın faydası olacak mı gerçekten bilmiyorum.. Anlık fayda belki sağlayacak ama uzun vadede karşımdaki bana acıyan birine dönüşecek belkide.. Ben acınmak istemiyorum sadece bilirse soğuk davranma sebebimi anlayışla yaklaşır belki düşüncesindeyim
Hayır, seni gerçekten seven birisi sana bundan dolayı acımaz, en azından kişiliğinizi etkileyen bu tramvalari bilmesi ilişkiniz de uzun vadede çıkacak sorunlara bir önlem olabilir
Gerçekten seven biri bendeki soğukluğun yaşadıklarım yüzünden olabileceğini düşünüp sessiz sessiz bana yardım etse en güzeli olmaz mı? Deşmeden eşelemeden ama sanki konuşulmuş gibi hassasiyetle
Tabiki daha iyi olur, Allah hakkınızda hayırlısını versin
Teşekkür ederim
Estağfurullah
Bilmek isterdim
Bilmiyorum. Susmak zor susmak evvela benim içimi kemiriyor ama konuştuktan sonra beni neler bekler düşünceside farklı türde kemiriyor
Çocuklukta yaşadığım istismardan dolayı kadın erkek tüm insanlardan korkuyorum. Kimseye sıcak davranamıyorum.. Kimseyi hayatıma alamıyorum evlilik anlamında..
Alıyorum
Bilmeli
Degisebilir nasi bi istismar
Yakın akrabasından biri tarafından çocukluk döneminde defalarca dudaklarından tehditle öpülmesi
Onemsemeyebilir
Bazı insanlar sevdiklerinin bir başka ele değmesine dahi katlanamazken bazıları ise bir başkası ile yatmasını daha önemsemiyor ve önemli olan geçmişin değil benimle olduğun andan itibaren yaşadıklarındır diyor. Ben net olarak karşımdaki kişi nasıl bir yaklaşımda bulunacak diye konuşmadan kestiremem. Konuşmak sonucu hiç ummadığım iyi ya da kötü noktalara vardırırsa diye korkuyorum
Bilmek isterdim
Bilmek iyi
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?