Evet
Hayır
Yaşını ve cinsiyetini belirt, oyunu kullan:
Lütfen yaşını seç
Özgüven bence kesinlikle kazanılan bir şey. Bir insanın özgüveni başardığı işlerden, iletişim becerilerinden, iyi olduğu konularda kendine olan güveninden, kendini iyi tanımadan gelir. Kimsenin özgüveni doğuştan gelmez, bir şeylerde iyi olduğunu fark ettikçe, bir şeyleri başardıkça ya da kendini tanıdığı ölçüde başarabileceği şeyleri öngördükçe gelir. Eğer bir insanda bu özellikler yoksa ve durduk yere kendini övüyorsa bu büyük ihtimalle özgüven değil ego ve kendini beğenmişliktir bana göre. Bir insan başarılı olduğu halde de sosyal çevre yüzünden özgüvensiz hissedebilir fakat burada da konu başta bahsettiğim gibi kendini tanımak ve bilmeye geliyor. Kendinizin farkındaysanız zaten tavırlarınız ve dolayısıyla çevrenin size olan tavrı da değişir, özgüveniniz de artar böylece. Ben böyle düşünüyorum açıkçası.
Cevap
24Cevap
Evet tabi ki de öz güven kazanılır.. bunun için spor yapın kişisel gelişim kitapları okuyun ve kimseyi dinlemeyin ilk önce kendinizi düşünün
Elbette kazanılır ben liseye geçene kadar özgüvensiz falan tuhaf bişeydim evrimim tamamlandı mesela 😄 insan kendi farkının farkına varır elbet o gün dönüm noktası olur kişi için
Öz güven bana kalırsa, kişinin kendisini keşfetmesi ile ortaya çıkar. Keşfetme arayışına çıkarsın adımlar attıkça gelişirsin ve kendine güvenirsin
Nasıl keşfedicez
Özgüven tabiki kazanılabilir tabi ki. Bu tamamen kendini gerçekleştirebilmek ile alakalı bir konu. En önemlisi de kariyer ve ekonomik olarak belli bir seviyeye taşınmayla olan bir şey
valla spor yapın falan diyenleri anlamıyorum. Ben spor yapıyorum kitap okuyorum neyse vs gayette kazanamadım
Niye
E zaten, herkes anasının karnından doğuyor sonuçta, herkes eşit ve bunu 10 yaşında da bilip hayata karşı özgüvenli olursun, 30 yaşında da öğrenip özgüven kazanırsın.
Tabii ki zaman içinde insan kendini keşfederek özgüvenli olabilir özgüven kazanılabilir bir şeyleri başardıkça bir şeyleri yapabileceğini anladıkça insan daha özgüvenli olabilir katılıyorum
Paran varsa birilerinden üst rutbedeysen birilerinden birşeyleri fazla fazla biliyorsan sana sesini cikaramayacak bir pozisyondaysan özgüven tavan yapar
Benim özgüven sıfırdı. Spora başladıktan sonra tavan yaptı
Tabiki zamanla olur bu sen kendini tanıyınca oluyor.
Kendini tanır ve bişeyler üretirsen özgüveni kazanmış olursun
Doğuştan gelen bir şey değil zaten zamanla kazanılır
evet tabiki istesen yaparsın bu yaş ilerledikçe de ortaya çıkabiliyor
Canım kendim. Bunu diyebildiğinde çoğu şey kendiliğinden olacaktır.
İnsan, kendini tanımaya başladığında, otomatikmen özgüven kazanmış olur.
Nasıl tanıyacak
Kendine karşı dürüst olursa, tanır.
Evet kazanabilinir.
Görünüşü, ve duruşunuzu değiştirirseniz ayrıca diksiyona da dikkat ederseniz özgüven kazanılır.
Once kendini tanimalisin ben nasil biriyim diye sor kendine
Kendini geliştirerek olur
Kitap okumaya mı başlasam
Tabi ki evet. Her şey kazanılır.
Evet kazanilir senin elinde
Tabiki kazanılabilir
Zorluklara rağmen mücadele edersen, evet.
Evet tabii ki de.
evet kazanılır
Evet vardiyalı çalışılırsa özgüven kazanılabilir
tabii ki kaybedildiği gibi, kazanılabilirde
Zor be kirve
Niye
Be biliyim kendim üzerinden örnek verdim 21 yaşımda geldim hâlâ utangaç ve korkağın tekiyim
İmkansız içinde olması lazım
Evet
Kazanılır
Evet
Aynada gördüğün kişiyle barışıksan evet
Evet
Evet kazanılır
Kazanılır tabi ki de
Tabiki
evet
Özgüvenini kendin yaratabilirsin
Evet
Evet kazanılır
Kazanılır
Özgüvenli olmak için ilk önce karşındaki insanlarında senin gibi biri olduklarını kavramak gerekiyor. Kendine güvenince özgüven gelir
Kesinlikle evet
Nasıl
Özelden yazarsan söylerim tabi yanlış anlaşılmak istenilmem ama çünkü birisi special bir kelime ve buraya yazmak istemiyorum. Ama diğerleri için: kişisel gelişim kitapları ve ya bol bol kitap okuyabilirsin. Sonra bir arkadas edinirsin ama düzgün böyle karakterli bir arkadaş zaten belli olur, işte bir yerlerde gidersiniz öyle öyle olur.
Special kelime dediğin neki söyle boşluk bırakarak yaz
Vallah unuttum da neydi ama ingilizcesini yazmıştım yani özel=special anlamında diye. Aklıma gelirse tekrar yazarım.
Evet, kariyerle
Hayır
Evet
Kazanamadim
Evet
Kazanılır
cesur olursan evet
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?