Özgüven sonradan kazanılır. Özgüven kazanma imkansız olsaydı etraf pısırık insanlardan geçilmezdi. :) Özgüven kazanmak için birkaç taktik var, uygulamanı tavsiye ederim.
Özgüven sonradan nasıl kazanılır?
özgüven kazanma
1. İstediğin kişi gibi kendini hayal et.
Beyin zekidir ama aynı zamanda biraz saftır da. Sen nasıl hayal edersen o da başarabileceğine inanır. O yüzden düşük özgüven sahibiysen önce kendindeki eksiklikleri fark et ve bunu zihninde düzelt. Zihninde düzeltirsen reelde de düzeltebilirsin.
2. Kendini onayla.
Kendimiz hakkında bazı ön yargılarımız vardır ve bu ön yargılar düşük özgüvenini iyice düşürmene yol açar. Bunun yerine kendini takdir et. Kötü şeylerini takdir etmeye çalışarak kendini kandır demiyorum, dudaklarını beğenmiyorsundur ama gözlerin güzeldir, gözlerinin ne kadar güzel olduğunu aynada kendine söyle mesela.
3. Her gün seni korkutan bir şey yap.
Korkuyu yenmek için en iyi yol yüzleşmektir. Bir şeyleri yapıp sonrasında yapabildiğini de gördüğünde öz güvenin yerine gelmeye başlayacaktır. Bu yüzden rahat bölgenden çık ve korkularınla yüzleş. :)
4. Başka birine yardım et.
Başka birine yardım edebilmek, kendinin o yetiye sahip olduğunu hissettirir. Yani durumu kötü birine maddi yardım yaptığında bilirsin ki senin maddi durumun başkalarına göre daha iyi. Onun gibi düşün.
Kazanılır. İnsan, spor yaparsa hem ruhu hem fiziği iyileşir, İnsan, okursa bilgi birikimi olur, düşüncelerine sahip çıkabilir, İnsan, kendi stilini oluşturur kendi modasını sağlarsa insanların bakışlarını önemsemez ve daha dik yürür, İnsan, hobiler edinip kendini geliştirirken mutlu olursa zaten öz güven sahibi olur. :)
Yok motivasyon ya da burnunu gordugum icin degil, eger vucudunda hosnut olmadigin, degistirdiginde ozguveninin yukselecegini dusundugun bir yer varsa ve degistirme sansin varsa degistir tabi.
En İyi Cevaplar