İletişim kurarken, ilişkilerimizi yönetirken verdiğimiz tepkiler karşılaştığımız durumlar da olaylara gözlüklü mü bakarsınız?

Sorum biraz uzun oldu sığmadı başlığa 😄 devamını burdan yazayım dedim 🤭 Dün ilişkilerimizin temelini oluşturan “İletişim” konusundan bahsettik biraz. Kurduğumuz diyaloglara farklı bir pencere açarak bir de bu açıdan yaklaştık. Kendimiz, eşimiz, çocuklarımız, anne-babalarımız üzerine bolca düşünüp konuştuk. Hepimizin gözünde öznel ve subjektif gözlükler vardır. İletişim kurarken, ilişkilerimizi yönetirken verdiğimiz tepkiler karşılaştığımız durumun yanı sıra o durumun bizim öznel dünyamızda nasıl yorumlandığı ile yakından ilişkilidir. Çoğu zaman dışarıdaki bir uyarıcıya tepki gösterdiğimizi zannederiz ama davranışlarımızı ve tepkilerimizi belirleyen, bizim o durumu nasıl görüp yorumladığımız yani gözlüklerimizdir. Bir de size sormak istedim durumları, olayları, yorumlarken gözlük takanlardan mısınız, yoksa gözlüksüz daha şeffaf görüyorum diyenlerden misiniz?

Gözlüklü mü 😎 gözlüksüz mü😇
Gözlüklü mü 😎 gözlüksüz mü😇
İletişim kurarken, ilişkilerimizi yönetirken verdiğimiz tepkiler karşılaştığımız durumlar da olaylara gözlüklü mü bakarsınız?