Anlattığın şeyler biraz Science-Fiction = Bilim-Kurgu olmuş gibi :-)
sana " Gaslighting " manipülasyon yapanı nereden buldun? çok aradın mı :-)
Kim sana neden kene gibi yapışsın? etraf insan dolu :-) sen sıradışı ne üretiyorsun?
"Sizi onlara bir an olsun ihtiyacınız yok" ? bu ne ego kibir? onlar derken? :-)
Karşındaki insana ihtiyacın yoksa o bunu ergeç farkeder :-) ve senden fişi çeker ayrılır gider , sen kendi başına kürek çekersin. Senin ona ihtiyacın yoksa? onun sana neden ihtyacı olsun ki? Sen kendine erkek/arkadaş değil sokakta yatan dilenci/çingene mi buluyorsun arıyorsun ki sana muhtacolsun? senin ne özelliğin var?
_______ Hayat çok güzel orası doğruda.. fazla eg0 ve kibirle yaşarsan tek başına kalırsın. Hangi kılıç hangi savaştan bahsediyorsun? :-) ilginç düşüncelerin var cidden. Sen karşındaki insana bu şekilde kılıçla sopayla yaklaşırsan zaten insanları kaçırırsın.. ozaman böyle derin düşüncelerede ihtiyacın kalmaz , çünkü yalnız olursun :-)00 Yorumla
En İyi Cevaplar
- Kişilik & Karakter konusunda 465 cevap paylaştı.
+1 yılKendimi küçük düşürmemeye dikkat ederim nabza göre şerbet veririm dostluk kurmaya çalışırım
Baktım oluru yok uzaklaşırım birdaha iletişim kurmamaya özen gösteririm gördüğüm zaman görmemiş gibi yaparım yolumu değiştiririm
Hayatımdaki insanları imkanım kadar seçerim00 Yorumla
- Kişilik & Karakter konusunda 688 cevap paylaştı.
+1 yılSana neden bu kadar mesaj geliyor sebebini anlamadım.
Bu kadar kötü enerjili insanları hayatımızda tutmak, insanı çok kötü etkiliyor.
Giyimine,
Sözlerine,
Tavrına,
Gözlerine dikkat ederim.00 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
162Cevap
+1 yılGaslighting namı değer insanları psikolojik olarak Manipüle etmek ve o insanların narsistler tarafından kendisini kötü hissetmesine neden olacak cümleler kullanılarak Hayatta hep başarısızlıklara olumsuzluklara ve içe dönük hayat tarzına gitmelerine neden oluyor.
Yaşınız büyüdüğünde Aslında Bunun tam tersi olduğunu o insanların sizin gücünüzden faydalandığını daha sonra sizin sayenizde büyük birileri olduğunu görüyorsunuz Lakin iş işten geçmiş olabilir diyerek uzaklaşmak En doğru karar sanılıyor ama yapması gereken en güzel şey onu oraya koyduğun gibi geri aşağı almaktır
Bunun yanında özellikle siyah beyaz bir aile hayatı ile büyüyen kişiler dış dünyaya çıktığında başka görüşler ile karşı karşıya geldiğinde duydukları kelimeler insanın diş dünyadaki kişilerle iletişimi koparma sana neden oluyor20 YorumlaMuhatab olduğum kişilere önem verir, saygılı olurum ve konuşurken övünmem.
Samimi olurum, yapmacıklıktan NefReT ederim. Sözlerimin ve tavırlarımın birbirini desteklediğini karşımdaki insana hissettiririm. söylediklerimi düşünüp söylerim. Yere, zamana, duruma, uygun bir konu seçre ve boş konuşmamaya dikkat ederim düşüncemi sorarsa usulüne uygun olarak karşılık veririm, nasihat vermem dalgınlık, yorgunluk, hastalık, korkaklık, zayıflık, çekingenlik, kendini beğenmişlik gibi nitelikleri konuşmaya yansıtmamaya özen gösterırım sonra karşımdakini iyi dinlerim sorula RA karşılık verırım karşımdakinin tepkilerine dikkat ederim gereksiz eleştiriler yapmam. Adil davranırım ve son olrak da bana akıl danışılmadıkça öğüt vermemeye çalışırım. yıne çok uzun yazdım yazyaz bıtmıor sıkılıyorum okuyanlarda sıkılabılır:(10 YorumlaYeni insanlarla tanismayi severim ama samimiyet kurmayi sevmiyorum. Biraz zor bir yapim vardir. En dikkat ettigim konusmanin benim istedigim sekilde ilerlemesi. Kisinin özellikle is veya okul cevremde ve samimiyetimin olmadigi bir erkekse saka veya samimiyet kurmasi engelleyip sadece konusma "zorunlulugu" oldugum konunun disina cikmasini engellerim. Kadinlara biraz daha pozitif ayrimcilikla yaklassam da bazi konulardaki fikirlerine göre ya tamamen konusmayi keser ya da ilerletmeyi düsünürüm. El kol sakasi yapmaya calisan veya ses tonunu ayarlayamayan her insanin bulundugu ortami da terk ederim
10 YorumlaÇok güzel söylemişsin ve haklısın da ama bazen o insanları uzaklaştırmaya gücü yetmiyor insanların. İş yerinde yıllarca bu tarz yaklaşımlarda bulunuldu bana, çok savaştım çünkğ patronum oralı bile olmuyordu problemlerle ilgili ve bu adamların da yaptıkları yanına kar kalıyordu.
20 Yorumla
+1 yılKarakter hocam. Açarsak; ortamlara göre, popülizme göre değişmeyen insanlar değerlidir. Ortam gördüğünde Türkçeyi ingilizce gibi esnek konuşan insandan uzak durun. Bedenini para için satan, sergileyenden uzak durun. Para için bedenini sunan, para için herşeyi satar.
10 Yorumla
+1 yılTamtersine öyle birisinin yardıma ihtiyacı vardır. Eğer bir parazitlik varsa bu bizim sadece dışarıdan gördüğümüz taraf. Dışarıdan bu kadar yoğun farkediliyorsa içinde kimbilir ne derin kuyular vardır. Parazit bakteriyi atmak yerine konak canlıya çevirmeyi tercih ederim.
10 Yorumla
+1 yılİlk andan iyi anlaşmaya başlarsa hemen uzaklaşma taraftarıyım, çünkü onlar en sinsi insan tipleridir benim gözümde. Patavatsız, el kol temasları, düşünce ve kullandığı kelimelere dikkat ederim genelde. Egoyu da unutmamak lazım, şahsen egolu insan görünce boğasım geliyor onu o içi boş havasında..
10 YorumlaKişilik & Karakter konusunda 1,2b cevap paylaştı. İnsan olup olmadığına bakarım. Konuşması ile kendisini belli eder. Değilse zaten karakteri de yoktur. Normal bir soru sormuş olmana rağmen mi 850 mesaj geldi sana? :)
10 YorumlaKalbimden geçeni bütün saflığıyla yansıtmaya çalışırım. Genel de duygusal açıdan yaklaşırım ve karşımdakini dinler düşüncelerini önemserim. Kısacası saygıyla iletişimi sürdürmeye çalışırım. Fakat saygısız, dinlemeyi bilmeyen, patavatsız, ukala, konuşurken yamulan insanla çok sürdürmem. Benden uzak olsun zaten.
10 Yorumla
+1 yılKonuşma tarzı ses tonu çok önemli benim için mesela duraksayarak kelimeleri yutarak konuşan bir insana güvenmem güvenmediğim bir insanla da iletişim kurmak istemem. Daha sonra el kol hareketleri mimiklerine bakarım gereksiz sürekli abartı bir şekilde mimik el kol hareketleri bana itici gelir.
10 Yorumla
+1 yılİlişkilerimi tek bir temel kural ile yönetiyorum.
Bu kuralım: bana manevi hiç bir katkısı bulunmayan insanları hayatıma almıyorum. Hayatımda olanları çıkardım30 YorumlaDüşündüklerimi dürüst ve net ifade etmeye dikkat eder karşıdan da aynı şekilde davranmasını beklerim. Kimseye yaranmak için kıvırıp yalakalık etmem, en başta da bu durumu dile getiririm ki kopacaksa ipler baştan kopsun.
10 Yorumla- Kişilik & Karakter konusunda 620 cevap paylaştı.
+1 yılÇevreniz egolu riyakar insanlarla dolu hiç tanımadığın birisi can dostun olur senden bir beklentisi yoktur
https://www.youtube.com/embed/udU8VCQrTNs10 Yorumla
+1 yılÇok kalitelisin hoşuma gitti yazdığın satırlar ben naif olmaya çalışıyorum karşımdaki kişiden yeni şeyler öğrenmeye öğretmeye açık ve meraklıyım hayat görüşü ilgi alanları konu konuyu açıp gidiyor öyle
10 Yorumla- Kişilik & Karakter konusunda 2,7b cevap paylaştı.
+1 yılİlk tanıştığım insanlarla hemen samimi olmam, üstünden bir kaç ay geçmesi gerekiyor. Gerektiği kadar ağırbaşlı olur, mesafe koyarım. Karşımdaki insanı gözlemlerim. Hâl ve hareketlerini, mimiklerini, konuşma üslubunu, kimdir, necidir dikkate alırım.
10 Yorumla
+1 yılCahil insanla ilk konuştuğun an anlıyorsun, cahile cahil olduğunu anlatmak zaten insanı da cahil yapıyor. O yüzden benim dikkat ettiğim birinci konu. Ayrıca doğayı seven ve bisiklet süren insanlar bana daha sıcak geliyor.
10 YorumlaÇevremdeki insanlarla iletişim kurarken güler yüzlü olmaya gayret ederim. Bunun yanında iletişim kurarken yüzlerine bakmaya, sözlerini bölmemeye, yüksek sesle konuşmamaya ve sade cümleler kullanmaya dikkat ederim
10 Yorumla
+1 yılTakıldığımız insanlar hayatımızı iyi ya da kötü ölçüde mutlaka etkiliyor ve bu yüzden bizi kötü hissettiren insanlardan ivedilikle uzak durmamız bizim faydamıza zira hayata bir kere geliyoruz ve zaman akıp geçiyor. Kimse bizi, kendimiz kadar sevemez.
10 YorumlaKisiye gore degisir normalde guler yuzlu nazik🙂 ve kelimelerimi secerek konusurum ancak bazi insanlarda bana yürume havası sezdigim an pokerface rolüne burünüp seri katil gibi bakmaya😐 baslarim yüz bulmamalari icin yoksa daha kotu oluyor
10 Yorumla
+1 yılAgucuk bugucuk yazsan da olurdu. Gaslighting vs yapanlara direnmeyi öğrenmek "direnin" demekle olmuyor insanların gerçekten durumlarının farkına varması gerekiyor. Herkes herkes "beni gaslightlama" diyerek gaslightlar oldu shfkdkd
10 YorumlaÖncelikle üslubun çok önemli olduğunu düşünüyorum. Daha sonra da beden hareketleri. Sadece ben değil çevresindeki insanlara da nasıl davrandığı da önemli.
20 Yorumla- Kişilik & Karakter konusunda 1,1b cevap paylaştı.
+1 yılMesafeliyimdir çok samimi olmam bugün görüştüğümle yarın görüşmem uzun süreli iletişimden kaçırıyorum. İnsanlar haddini bilmiyor çünkü kafa dengi değil ise anlık iletişim kuruyorum
20 Yorumla Kişilik & Karakter konusunda 452 cevap paylaştı. Dinlemesini ve saygılı olmasını bilmeyen, hep "Ben bilirim"kafasında olan insanlarla iletişim kurmayı asla tercih etmiyorum zaten. Aksi takdirde;saygı ve karşılıklı bilgi alışverişine özen gösteren kimseyle sorun yaşamamam.
10 Yorumla
+1 yılVücut diline dikkat ederim. ki bence yeterlidir. İlk konuşma da notu veririm ve genelde yanılmam. İstisnalar hariç. Evet E) vücut dili diyorum ve son kararım.
10 YorumlaKişilik & Karakter konusunda 9,2b cevap paylaştı. Önce bakarım kültürü ve kişiliği onu iletişim içine almaya uygun mu değil mi..Çünkü cahil ve kafasını başkasının emrine vermişler ile hiç iletişime girmem çünkü onlar sadece sinirlerimi bozar..
10 Yorumla
+1 yılKonuşma tarzı kendisini belli eder zaten. Detayda söylediklerin doğru fakat onun bir uç noktası daha var; kendini olması gerektiğinden çok sevip, egosu uğruna başkalarıyla kendini kıyaslayarak kendini büyük gösteren ve kendini bu şekilde tatmin etmeye çalışan insanlar daha çoğunlukta bana göre
10 Yorumla- Kişilik & Karakter konusunda 1,6b cevap paylaştı.
+1 yılKendini beğenmiş, burnu havada, sadece kendisi varmışçasına başkasını önemsemeyen, başkasının fikir ve düşüncelerine saygı duymayan, konuşmasını bilmeyen lakait olanlarla işim olmaz.
10 Yorumla Benimle konuşurken başka bir şeyler ilgileniyor mu ilk önce buna bakarım. Sonra etrafına nasıl davranıyor özellikle hizmet aldığı yerlerdeki insanlarla konuşma tarzı çok önemli. Gereksiz samimiyet ve el kol şakaları hiç sevmem.. aslında maalesef her insanda olması gereken saygı çerçevesindeki hareketlere bakıyorum, bakmak zorunda kalıyorum
10 Yorumla- Kişilik & Karakter konusunda 4,7b cevap paylaştı.
+1 yılHer şeyden önce kim olduğuna dikkat ederim ve iletişim kurmaya değer birisi değilse genelde uzak dururum.
Kimi insanlar konuşmayı bilmiyor.
cut.10 Yorumla Konuşmasına oturmasına Kalkmasına Tavırlarına Ahlakına Samimiyetine Dürüstlüğüne Düzgünlüğüne Güvenirliliğine Kişiliğine
Bunlar Çok Önemlidir .10 YorumlaDetaya kalibimi basiyorum:) Ben bir insanla iletisim kurdugumda ne kadar yuksekten uctuguna bakarim. Kendini dagin başına koyan insanlardan hayır gelmedi bana
10 Yorumla
+1 yılAçıkçası fazlasıyla empati yapmaya çalışıyorum, karşımdakinin ne düşüneceğine dikkat etmeye çalışıyorum, kırmamaya çalışıyorum. Tabi ki bu davranışlar karşımdakine karşı hoş hislerim yok ise değişir.
10 Yorumla
+1 yılHayatta neleri tecrübe ettiğine mesela, kaçkere düştüğüne düştüğü yerden nasıl kalktığına, ve bilgisizce konuşmasına, yanlış anlaşılmasın bilginin her türünü okuyarak öğrenemeyiz, yaşamak gerekir
10 YorumlaKibar, saygılı ve mesafeliyimdir. Ancak kabalığa hiç tahammül edemem. Sizin varlığınızı hiçe sayan kimselere kılıcımı çekerim.
20 Yorumlasupersin bende oyle yapiyorum amma bazen o insanalr reyislerimiz mudurlerimiz ustumuz oluyor o zaman b$ku yemis oluyoruz 😁
10 Yorumla- Kişilik & Karakter konusunda 409 cevap paylaştı.
+1 yılaksi olmamaya çalışırım, genelde huyuna giderim ve eğer menfaatim içinse hiç hissettirmeden konuşurum. Ama genelde beni görmek istemezler
10 Yorumla Kişilik & Karakter konusunda 4b cevap paylaştı. 2 lafı bir araya getiremeyen, Senin üzerinden show yapan Cahil cesareti olan, Küstah ve sonradan görme tiplerden uzak duruyorum.
10 YorumlaKarşımdaki insana ve kendime saygı duyarım. Benimle konuşurken onu dinlediğimi hissettiririm. Argo, küfür kullanmamaya özen gösteririm.
10 Yorumla
+1 yılkarşımdaki insan ne kadar zeki söyledikelrimin ne kadarını anlıyor ona bakarım , eğer enbesilse hiç uğraşmam iletişim de kurmam
10 Yorumla- Kişilik & Karakter konusunda 3,8b cevap paylaştı.
+1 yılekstra bir cabam yok dogrusu olmazda zaten genis bir cevreye sahibim neysem oyum ve boylede yaklasirim :)
10 Yorumla Kişilik & Karakter konusunda 348 cevap paylaştı. Ne kadar ekmek o kadar köfte düsturunu şiar edinmek gerek.
Sev seni seveni kapında kölen olsada
Sevme seni sevmeyeni Mısır da Sultan olsada.😊10 Yorumla
+1 yılAçık sözlü olmasına dikkat ederim sinsice yaklaşırsa ve kendini beğenmişlik yapıyorsa direk yol veririm
10 YorumlaKişilik & Karakter konusunda 1,1b cevap paylaştı. Üslubuna, hal ve hareketlerine, farklı insanlara karşı olan davranışlarına, ne kadar dürüst biri olduğuna dikkat ederim
10 Yorumla
+1 yılSohbet ederken nelerden bahsettiğine, yarın için ne düşünüyor. Hayatıma alacağım kişilerin planları ve bakış açıları çok önemli benim için
10 Yorumla- Kişilik & Karakter konusunda 6,6b cevap paylaştı.
+1 yılNeşeli bir insan olduğum için herkesle sohbet ediyorum ama arkadaş ve dostluğa önem vermeyen insanları hayatımdan çıkarırım
10 Yorumla
+1 yılBöyle kişilerde aşağılık kompleksi olur. Bu kişi iş arkadaşım ise zaten mesafemi korurum. Ama özel hayatım da böyle insanlara yer yok.
10 YorumlaGenel anlamda soğuk kendini belli etmeyen dinleyici bir karakter olarak konuşurum nabız yoklarım bol bol
10 Yorumla
+1 yılİletişimde olmaktan keyif alıp almadığıma ve karşımdaki insanın hayata bakış açısına ve donanımına dikkat ederim.
10 Yorumla- Kişilik & Karakter konusunda 1,1b cevap paylaştı.
+1 yıl- Mesafeye
- Cıvık olmamasina
- Gerçek olmasına sahte insanlara tahammülüm yok
10 Yorumla
+1 yılGaslighting'i tam terim anlamıyla kullandı iseniz zaten bunun size yapıldığını fark ettiğinizde her şey için çok geç oluyor.
10 Yorumlaİnsanlara ve çevresine bakış şeklinden tutun da, konuşurkeen jestlerine tarzına tonlamasına değin herşeye dikkat ederim
10 Yorumla1 gözlerine bakmaya
2 konuştukça onu analiz etmeye
3 saygılı olmaya ve onun samimiyette ileri gittiği kadar gitmeye10 Yorumla
+1 yılAğzına sağlık.
Kırmamaya, terslememeye dikkat ederim.
Canlı olurum, pozitif davranırım herkese.10 YorumlaDaha yeni böyle. bir duruma maruz kalmıştım. iyi geldi. teşekkür ederim. ama sevince zor oluyor be.
20 Yorumla
+1 yılYahu daha Eğlenceli Soru Sorun
Bu ne Ya Butür Sorularda Bütüüüün Detayları Açıklamak Gerek😂😂20 YorumlaÇok doğru bir anlatım. bana birini hatırlatıyor😳. bende aynen söküp attım hayatımdan.
20 Yorumla- Kişilik & Karakter konusunda 998 cevap paylaştı.
+1 yılSaygı çerçevesinde sohbet etmeyi tercih ediyorum hanımefendi dinlemeyi de seviyorum
10 Yorumla Kişilik & Karakter konusunda 1,3b cevap paylaştı. İletişimde dikkat edilmesi gereken en temel nokta bin düşünüp bir konuşmaktır.
10 Yorumla- Kişilik & Karakter konusunda 407 cevap paylaştı.
+1 yılSamimi olmaya dikkat ederim. Ve anlatmak istediğim şeyi doğru ve anlaşılabilir anlatmaya.
10 Yorumla
+1 yılÖyle tiplere çattıktan sonra kızlara güvenim epey azaldı.
10 Yorumla- Devamını Gör (145)
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Bebek Bakımı
Cam Cilt
Üniversite Tercih
Gündem
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne