Neden böyle biriyim kendimi düzeltmek için ne yapmam gerekiyor?

merhaba arkadaşlar 21 yaşında bir kız çocuğu annesiyim kendimdeki davranislarimdan rahatsızım kendimi düzeltmek için sizden akıl almak istiyorum beni anlayabilecek birileri olmadığı için.. Ben çok sessiz ozguvensiz, sevmediğim biri varken etrafta sinirli sinirli bakan, biriyle otururken iki lafı bir araya getiremeyen sohbeti olmayan, biri gelirken hoş geldin bile diyemeyen çekinen utanan biriyim kendimi insanlardan çok uzak görüyorum birine bir şey soramıyorum ya bana kizarsa ya alay ederse diye diye insanlardan uzak oldum toplum içine gelince de saçma sapan konuşan bana bazen ne diyorsun mantıksız konuşuyorsun diyorlar öyle diyince susuyorum ortamdan çıkıp bir daha insan içine girmek istemiyorum evime insan çağırmıyorum cagrsam da bir şey yapamıyorum yaptığım zaman ya begenemzlerse ya beni beceriksiz görürlerse diye düşünüyorum evime kimseyi davet edemiyorum bilmiyorum daha bir çok böyle saçma sapan hareketlerimi yazabilirim ben kendimi insana topluma kazandirabilmek için ne yapmalıyım fiziksel olarak eksik değilim bana çok güzelsin diyen bir çok insan var ama ben kendimi hiç mutlu hissetmiyorum kendimi eksik hissediyorum esim bir yere giderken ben gitmek istemiyorum sohbetim yok diye o insanın benden sikilacagini düşünüyorum ya da o bana gelirse konuşamam saçma sapan konuşup insanı sıkacağımı düşünüyorum bilmiyorum sadece üzülüyorum neden böyle canım saçma hareketlerim var beni ne düzeltir ne yapmam gerek lütfen yardımcı olun ne olursa olsun kendimi düzeltmek istiyorum bu durumu kimse beğenmiyor bende dahil ama ne yapacağım bilmiyorum üstüne gittikçe daha da berbat oluyor her şey 🙏
Neden böyle biriyim kendimi düzeltmek için ne yapmam gerekiyor?