Kendimi nasıl düzelteceğim?

Asosyal, aşırı içine kapanık, sessiz, sakin, ve yalnızca izleyen biriyim. 1-2 arkadaşım var onlarda bana yetiyor zaten. Kalabalıktan hoşlanmıyorum yani yalnızlık benim için çok kötü bir şey değil. Fakat böyle hayat devam etmiyor. Sanaldaki ben ve gerçek hayattaki ben iki farklı kişiliğe ayrılmış iki kişi sanki. İnsanlar hocaya bir sürü soru sorarken ben anlamadığım şeyi bile soramıyorum. Arkadaşlarım eğlenceli biri olduğumu söylüyorlar. Ama gram samimiyetim olmayan insanlara tek kelime bir şey söyleyemiyorum. Ve konuşmadığım için aptal ve saf olduğumu düşünüyor çoğu. Söylemem gereken şeyi 100 defa düşünüyorum. Fazla sessiz konuştuğumu söylüyorlar. Ben böyle düşünmüyorum. "Bağır , ne diyorsun , sesini duyamıyorum" bazen "neden hiç konuşmuyorsun" diyorlar "Canım istemiyor" deyip geçiyorum. Eskiden bu sebepten dolayı psikolojik olarak zorbalık görüyordum ama şu an öyle bir şey yaşamıyorum. Akrabalar ve sınıftan bazı kişiler tarafından sözlerle ezildiğim oluyor ara sıra. Empati yeteneği 0 olan insanlardan da anlamasını beklemek hata olurdu zaten. Artık pek fazla kafaya takmıyorum bunu ama artık düzelmem gerek. Ne yapacağım ben? Bu yaşlanana kadar böyle devam mı edecek?
Kendimi nasıl düzelteceğim?