Kendimi nasıl düzeltirim?

Cekingenkm utangacim doğru yanlış ayırt edemiyorum nerde nasıl davranmalıyim nasıl konusmaliyim bilemiyorum içine kapanık birisiyim hem insanlara uyum sağlamaya çalışıyorum eziliyorum yani özel alanıma bile giren oldu ses edemedim sonra soguksun da diyolar niye hiç konuşmuyor diyolar konusswm da düzgün konuşamıyorum hata yapıyorum çok algilayamiyorum biri biseu diyor farklı yoruyorum ya da duymasam da kafama göre cbp veriuoum olay farklı yönlere gidiyo bana taciz edilse vs ben başka yere bakiyorum bana ne yapılıyor anlamaya çalışıyorum yani tepki veremiyorm kızamıyorum kimseye emin de olamıyorum çünkü tam anlamasam da sormuyorum ya da yoktur bişey diyorum ama var beklemedigim şeyler de yaşadığım oldu izin vermiş gibi algilandigimda oldu garip bir psikolojim var cozemedim sonrasında üzülüyorum ama yapacak bişey olmuyor belkide çekti telefonunda falan bişey konuşuyor ama neyle alakalıydi bilemiyorum sanırım özel şeylerdir yani başıboş da hissediyorum sanki beni korumuyo kimse ben kendimi koruyamiyorum sanki yaratıcı da korumuyo insnalarda yeterince kötü kabullenemiuoum bazen ama öyle duzeleyim desem yok psikolojim iyice kötüleşti yaşadığım seuler olsun benim halim davranışım hayatım yani ne bileyim yansiyo ister istemez bana hayatıma ztn çok fazla hatam var kendime göre hafif şeylerde degil bana göre nasıl duzelicem bilemiyorum uzun uzun yazmakta mantıksız diye düşünüyorum tavsiye bekliyorum
Kendimi nasıl düzeltirim?