Her şeyde en ufak şeyde bile stres oluyorum hani cidden çok panik bir insanım stresten karnıma ağrılar giriyor, ne yapmalıyım?

Ya başlıktaki gibi işte örneğin araba sürmeye çalışıyorum gaza bazen fazla basıyorum (öğreniyorken), onun dışında işte mesela hoca ders anlatırken çok stres oluyorum o yüzden derste hocanın söylediklerini öğrenmem zorlaşıyor hatta dersten çıkışta arkadaşlarım her şeyi öğrenmişler takır takır söylüyorlar (pratik derslerde-tıp okuyorum bu arada-oluyor bu) bense çok az şey öğreniyorum onlara göre. Stres sıkıntısı dışında odaklanmak için kendimi zorlamam gerekiyor sizde de öyle mi oluyor yani bu normal mi sizce? Mesela bunu dışındaki arkadaşlarım bana olaylar anlatıyorlar ilk anlatışlarında isimler ile alakalı ve olaylar ile alakalı çok bir şey öğrenemiyorum çünkü kopuyorum bazı yerlerde kafam bildiğiniz orada olamıyor isteğim dışında yani kendimi veremiyorum muhabbette kısacası. Ne yapmalıyım?

Güncellemeler
+1 yıl
İleride mesela tıp mesleğini yapamayacak gibi hissediyorum
Her şeyde en ufak şeyde bile stres oluyorum hani cidden çok panik bir insanım stresten karnıma ağrılar giriyor, ne yapmalıyım?