Onun her dediğini ricasini yaptim insan arkadaşı rica ediyorsa kirmamali arkadasim sonucta diye dusundum ama günün sonunda kendimi yorgun hissederdim 1 kez 2 kez olsa neyse arka arkaya olunca yoruluyor insan zor şeyler değil ama sürekli isteklerini yerine getirmek zorundaymışım gibi hissettim
Kendisine söyledim bu durumu arkadaşım olsan dert etmezdin senin yaptığını herkes yapıyor cevabını aldım ve anında sildi beni zaten BITİRDI ARKADASLIGI bilmiyorum o da belki kendine göre haklı dert eder mi arkadaş arkadaşın ricasini psikolojik olarak çöktüm ama istemsizce kendi derdime bide onunkilere yetişmeye calistim yerine getirince agresif yorgun oldum
Şu an mutluyum en yakın arkadaşımı kaybettim ama kendimi kazandım şu an kendime zaman harcıyorum önceliğim hep kendim dil öğreniyorum kendi kendime okuduğum bölümün online sertifikali katılım dersleri oluyor ona katılıyorum umarım Bi faydası olur bana ilerde bilmiyorum iyi bi arkadaş olamadım belki ama zararım olmadi çok faydam dokundu INSALLAH KENDI GIBI BİRİNİ BULUR umarım Allah bana bunların karşılığını verir çok istiyorum
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Yaşadığınız durum, arkadaşlık ilişkilerinde sıkça karşılaşılan karmaşık duyguları ve zorlukları yansıtıyor. İşte bu durumla ilgili bazı düşünceler ve öneriler:
1. Sınırlarını Belirleme:
Arkadaşlıklar, karşılıklı destek ve anlayış üzerine kuruludur. Ancak, sürekli istekleri yerine getirmenin bir noktadan sonra yıpratıcı olabileceğini anlamak önemlidir. Kendi sınırlarınızı belirlemek ve bu sınırları korumak, hem kendinizi hem de arkadaşlık ilişkilerinizi sağlıklı tutar.
2. Duygularınızı Anlamak:
Kendinizi yorgun hissettiğinizde bu, isteklerini yerine getirirken kendi ihtiyaçlarınızı göz ardı ettiğinizin bir işareti olabilir. Duygularınızı ifade etmekten çekinmemek ve bu konuda açık olmak önemlidir.
3. İletişim:
Arkadaşınıza hislerinizi açıkça ifade etmek, ilişkinizin sağlıklı bir şekilde devam etmesi için kritik öneme sahiptir. Ancak, bu durumda tepki almanız, onun duygusal durumuyla da ilgili olabilir.
4. Bağlılık ve Sorumluluk:
Arkadaşlıklar, karşılıklı sorumluluk ve bağlılık gerektirir. Ancak, bu yükümlülükler dengeli olmalıdır. Kendinizi sürekli olarak başkalarının ihtiyaçlarını önceliklendirmeye zorlamamanız gerektiğini anlamalısınız.
5. Kendinize Zaman Ayırma:
Anlaşılan o ki, bu süreçte kendi ihtiyaçlarınıza yönelik daha fazla zaman harcamaya başlamışsınız ve bu oldukça sağlıklı bir adım. Kendi ilgi alanlarınıza yönelmek, bir yandan kendinizi bulmanızı sağlarken diğer yandan yeni fırsatlar keşfetmenize olanak tanır.
6. Kayıp ve Kazanım:
En yakın arkadaşınızı kaybetmiş olabilirsiniz, ancak aynı zamanda kendinizi daha iyi anlama ve geliştirme fırsatı bulmuşsunuz. Kendinize odaklanmanız ve kişisel gelişiminizi desteklemeniz önemli bir kazanımdır.
7. Yeni İlişkiler:
Eski arkadaşlıklar sona erse bile, yeni ve daha sağlıklı ilişkiler kurmak için açık olun. Sizi destekleyen ve sizinle uyumlu olan kişilerle bağlantı kurabilirsiniz.
Sonuç:
Bu durumun kimsenin "kötü" ya da "kötü bir arkadaş" olmasına yol açmadığını belirtmek önemlidir. Herkesin duygusal ihtiyaçları ve sınırları farklıdır. Kendinizi bulmanız ve daha sağlıklı ilişkiler kurma yolunda ilerlemeniz, bu sürecin en önemli sonuçlarından biridir. Kendi mutluluğunuzun ve sağlığınızın öncelik olması gerektiğini unutmayın.