Kotuluk daha kalıcı gibi
İyilik
Kötülük
Yaşını ve cinsiyetini belirt, oyunu kullan:
Lütfen yaşını seç
Kotuluk daha kalıcı gibi
Kötülük daha kalıcı oluyor dediğin gibi ama ben iyiliğide unutmuyorum kötülük kadar zihnimde iyiliğide kalıcı yapmaya çalışıyorum. İnsanoğluyuz sonuçta nankör varlıklarız o kadar iyilik yapılır bir kere yapılmadığında yapılan bütün iyiliklerin değeri önemi kalınmaz. Ben böyle olmamaya çalışıyorum. bunun için elimden geleni yapıyorum kötülükleri unutmam kin tutarım allaha havale ederim iyiliklerinde karşılığını veririm.
Birinin bana iyilik yapmasını pek istemem. Çok içime oturur. Sürekli karşılığını vermek isterim. Kötülük unutmamak iyidir. Hele bir de aklının bir köşesinde tutup intikamını almak yok mu bundan daha keyifli bir şey yok
Hahah intikam evet baya keyifli
Ben ikisini de unutmam hiç bir şekilde.. kinci olduğum için intikam almam.. ama kötülüğü de ne kadar yıllar geçerse geçsin unutmam ki affetmem de yapılan iyiliğinde karşılığını vermek için unutmama vefalıyım
İyiliği unutmam asla kötülüğü unuturum negatif olan hiç bir şeyi barındırmamak lazım insanın çakraları kapanıyor ve ruhen daralıyorsun
Guzel yaklasim
Güzel olması değil de doğru olması daha mühim mesela kin ve nefret de aynı etkiyi gösterir ya da yalan söylemek bu tip olumsuz şeylerden her zaman kaç hayatındaki değişimleri gözlemle
teşekkür
Ricaa
Cevap
49Cevap
kötülük affedilebilir olasılıkları var ama iyiliği unutmak yakışmaz özellikle biz millet olarak iyiliğe karşı kayıtsız kalamıyoruz illa ki karşılık vermek istiyoruz kesinlikle iyilik diyorum o sebepten
Kesinlikle ikisini de unutmam. Bana ve sevdiklerime kötülük yapandan haklarımızı alırım. İyilik yapan da minnettar, vefalı dost olan beni görür, yaşar.
Öncelikle iyiliği unutmam tabikide ama kötülüğü de unutmak istemem lakin kim besleyen biri değilim oyuzden untma gibi bir şey söz konusu olursa kötülüğü unuturum bence
Daha çok iyilikleri unutmam.
Büyük bir şey olmadıkça kötülük gelip geçicidir. Gerçi büyük olsa da unutuyorum. İyi bakmaya çalışıyorum.
İyiliği asla unutmam. Yapılan kötülük içinde mutlaka intikam alırım. Sabırla beklerim. Unuttu sandıkları gün. 😉
Ben yapılan kötülüğü bir süre sonra unutuyorum da, gördüğüm iyiliği hiç unutmam. Dardayken gördüğüm iyi insanlar iyi ki varsınız ♥️
Kimden ne geldiğine bağlı ben iyiliği unutmam kötülük de hep aklimda kalirrr😅☺️
ikisininde unutmam ikisini de karşılıksız bırakmam heyum kurusun😐
İyiliği unutmak mümkün değil /Zor yapıldığı içindir?
İyiliği kesinlikle unutmam. Küçük büyük farketmez ne yaptıysa.
Ben biraz safım, ikisini de unuttuğum oldu. 😄
Kötülüğüne unutmam iyiliğide
Arıda biliriz itide.
İnsanoğlu çiğ süt emmiştir iyilikleri çabuk unutur kötülükleri unutmaz
İyilik çabuk unutuluyor da kötülük kolay kolay unutulmuyor.
İyilikler çabuk unutuluyor maalesef. Kötülük unutulmuyor.
İkisini de unuturum artık pek hatırlamamaya başladım.
İyiliğin karşılığını zatən hemen veririm ama kötülüğü bekletirim.
İyiliği unutmam
Kötülük yapılmışsa ben yanlış insanı seçmiş ve kendime kızarım
Her ikisinide unutmam lakin kötlük yapmak istemez kimse bana. Öyle bir kin tutarım mezarda bile rahat bırakmam.
Bana yapılan iyilikleri unutmam ama kötülükleri unuturum çünkü onlar hatırlamaya değecek şeyler değil gözümde ve ben affetmem asla bana kötülük yapanı
Hayat bunlar için kısa.. gereksiz zaöan kaybı. Ye iç seviş.
İkisini bir değerlendiririm
Her ikisine de sonsuz saygım var ne iyiliği unutur karşılıksız bırakırım nede kötülüğü unutup oturup beklerim.. her çorba sıcak yenecek diye bir kural yok..
Hiçbir şeyi unutmam ben. En fazla hafızamda gizlerim.
insan nankör iyiliği unutur ama kötülüğü unutmaz değil unutamaz
bilmiyorum iyiligi unuturum heralde cok cabuk fakat kotuluk konusunda hassam oldugum noktalarda ise bu kotuluk hayati zindan ederim 🙂
İkisini de unutmam
İyiliği unutmam. Kötülüğü de unutmayacağım diye kendimi şartlarım yakın birisi ise unuturum zamanla
Daha çok kötülük yapıldığı için iyiliği unutamam heralde
O kadar çok kötülük eden varki hangisini kim yaptı insan şaşırıyor
Kızların çoğu kötülük demiş korkulur sizden kinciler 😀
İkisini de unutmam
Kötülük daha çok iz bırakır
Her ikisinide unutmamm
İkisini de unutmam ve unutamam.
Hiçbir şeyi unutmam
İyiliği ve yapanı
Her ikisini de asla unutmam
İkisini de unutmam
Yerine ve kişiye göre değişir bu kavram bende
Kötülüğü unutmam asla
İkisini de unutmam.
Ben hepsini unuturum
Birgun kasima cikar diye
Her ikisinide unutmam unutturmam
Balık hafizaliyim ben her şeyi unutuyorum 😂
İkisinide unutmam. Ama kötülüğü hiç unutmam🤣
Kötülüğü
Hiçbir şeyi unutmuyorum kafam çok dolu
insanına göre unuturum insanına göre unutmam
Valla ben ikisini de unutuyorum
Kötülük
Aşırı kinciyim
ikisini de asla unutmam
Hiçbir şeyi unutmam.
İyiliği unutmam kötülüğü unutuyorum maalesef
her ikisini de unutmam
Her ikiside
Her ikisini de unutmama ve ona göre şekillenirim..
Ikiside
ikisi de unutulmaz
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?