Haksızlık varsa savurunurum.

#inci🌸
Haksızlık varsa savurunurum.

#inci🌸
Sevmediğim birini ne savunurum nede ilgilenirim. Tanımadığım insanların hakkını savunabilirim. Ayrıca sevmediğim insanın muhabbetinin geçtiği yerde bulunmam. Görmem, duymam, bilmem..
Hayır tabi ki de... ben sadece sevdiğim değer verdiğim insanları savunurum sonuna kadar.. sevmediğim insana savunmam ki bir insanı durduk yere sevmiyorum demem değer sevmiyorsam nedeni de vardır. zaten kolay kolay bir insanı sevmiyorum demem.. bir hatası olduğunda bile şans verirdim devam ediyorsa da hayatımdan çıkartırdım ama sevmediğim insanı ne savunurum ne de iletişim kurarım.. sadece sevdiklerimi her zaman korurum kıskanırım ve savunurum tabi ki de..
Olaylar değişir konular değişir.. beni sevmiyorsun diyelim.. bir ortamda denk geldik.. ve orada haksiz yere ve yok yere suçlanıyorum.. sen biliyorsun görüyorsun susar misin yine? Sonra yine sürdür henle olan davani.. Bu soruyu sorarken onu düşünerek sordum... taşımadığını insan savunur, asıl mesele sevmedigini savunmak
Seni seviyorum abla bu yüzden de o şekilde düşünmedim.. ama aramızda bir sorun çıksa ve konuşmasak bile savunurum tabi ki de. zaten dediğim gibi sevmiyorum demem için bir insanın bana çok büyük kötülük yapması lazım ki o zaman da başına ne gelirse gelsin savunmam.. zaten zor günümde yanımda olmayan kişi benim savunmamı da hak etmemiştir.
Haklıyı her yerde savunurum, düşmanım bile olsa
Güzel milletiz vala
Maalesef hepimiz değiliz
Olanlar yeter
Umarım yeteriz
Haksızlık varsa düşmanımı bile savunur hakkını yedirmem
Sonra düşmanlığa devam.
Aynen :))
Cevap
41Cevap
Sevmediğim kişinin olduğu ortamda olmayacağım için gerek olmaz.
Peygamber efendimiz ne güzel buyurmuş, haksızlık karşısında susan dilsiz şeytandır, bir insana her ne kadar sevmiyor olsan da yeri geldiği zaman anlaşamıyor olsam da herhangi bir sıkıntı veya haksızlık durumunda tabii ki savunurum ancak şöyle bir durum olduğunu göz önüne almak gerekir, bazı insanlar vardır siz onu savunursunuz arkasında durursunuz ama savunduğunuz kişiye karşı iki gün sonra samimi olur onunla birlikte sohbet ederim arkadaşlık kurar samimi olur kanka olur ondan sonra ortada kalan siz olursunuz yani savunduğunuz insana da birazcık güvenmeniz gerekir sevip sevmemekten ziyade ne kadar karakterli bir insan olduğu önemlidir.
Tanımadığım birini haksızlık var ise savunurum ama sevmediğim birini umursamam. İlla ki bir yanlışı olmuştur
Adil olan neyse ona göre hareket ederim. Kendi başına bir sürü insana karşı kendini açıklamaya çalışıyorsa ama haksızsa daha fazla üstüne gitmelerine izin vermem mesela. Haklıysa zaten sonuna kadar savunurum
Tanımadığımı savunurum ama sevmediğimi ziksen savunmam :D
🙄dur şimdi ortalik karışık
Savunurum. Ama çok çok nefret ettiğim bı iki kişi var hayatta onları asla savunmam. Onun dışında karakteri bozuk ve kötü olsa da sevmememe rağmen savuna ilirim
İsterse dünyadaki en sevdiğim kişi olsun haksızsa eğer, kardeşim sen de o kişiye böyle böyle ettin derim. Sevdiğimi eşimi dostumu kırmamak için de doğrudan mertlikten taviz verilmez.
Yani göz göre göre haksızlık yapılmasını izleyemem. Eğer o ortamdaysam veya bana bir şekilde fikrim sorulduysa. Öbür türlü kötülük yapmış olurum her ne kadar o kişiyi sevmesem dahi..
Haksızlık yapıldığı zaman savunmuşluğum var. Kime yapılırsa yapılsın, haksızlığa tahammülüm sıfır.
Çok zor durumdaysa ve sadece benim savunmam ile düzelecekse vicdanım rahat etmeyeceği için savunurum.
sevmem onemli degil adaletlo olmak gerekir her zaman
1 gunluk adalet 40 yillik ibadetten sevaptir
Haklıysa savunurum
Sen savunma
Haklı olması gerekir.
Tamam işte haksızlığa uğruyor
Yok yok savunur gibimsin
Gerçekten ortada bir adaletsizlik varsa evet
Savunmayan biri yoksa ve kendini ifade edemiyorsa savunurum, savunan biri varsa umrumda olmaz.
Sevmesem dahi ortada bir haksızlık varsa savunurum dayanamam
Haksızlık varsa savunurum kim haklıysa onun yanında dururum.
Haksızlık olunca haksızlığı yapanı ezerim, nettir.
Savunmam içten içe mutlu olurum daha da batıyor diye
Bana bir kötülüğü dokunduysa savunmam. İlâhi adalet derim. İntikam.
Hakkı yeniliyorsa evet savunurum. Kişiyi sevmemem başka hak geçmesi başka.
Nefret etmiyorsam evet
Nefret ettiğime ölse dönüp bakmam, öyle biri var
Haksız ise sevip sevmememin bir önemi yoktur, savunurum..
*Haklı..
Haklıya hakkını teslim etmek gerektiğine inanıyorum. Sevmesem bile sevmiyorum ama adam haklı dediğim zamanlar çok oldu, sevmiyoruz diye yerden yere gerek yok.
Haklıysa savunurum. Savunduğum şey kişi değil hak olur.
Haklıysa her türlü savunurum
Bencede
Hakliysa savunurum
Çok çiçek annecim
Aşırı vicdanlı bir mal olduğum için savunuyorum
Hayir sen cok ponciksin
Ortada bir haksızlık varsa ve ben konuya hakimsem tabiki savunurum, bu tür şeylere gelemiyorum isterse düşmanım olsun. Çıldırırım.
adalet herkes için eşit olmalı ve evet doğruyu savunurum.. ama sevdiğim kişileri yırtınarak savunurum o ayrı mesele
ben birini sevmiyorsam bana yanlışı olmuştur. BAna yanlışı olanı savunmuşluğum yok. HErkes yaşattığını yaşar karma böyle bir şey
Haksızlıkta söylüyorum ben ya
Onla aramdaki dava ayrı, ben yine sürdürürüm küslügü, ama haksızlık varsa ortada durmam ya
Ya en azından sonra dönüp dolaşıp o haksızlığa bizde uğraşmayalım diye burada yine kendimizi savunuyoruz gibi
Yiğidi öldür ama hakkını da teslim et demişler..
Eğer haksızlığa uğraşmış ve acı çekiyorsa savunurum.
Yok savunmam, sevmediğim birinin davranışlarıda irite edici gelir.
Haklıysa evet.
Haklı kim olursa olsun sevmesem bile savunurum
Savunurum. Onemli olan hakli olmasi
Sevdiğimi bile savunmam
Haklıysa savunurum nalet olsun ki jxndnndnd
Haklıysa savunurum
Hayır savunmam ama duruma göre değişir tabi
Haklıysa savunurum...
Haklı olduğuna eminsem kesinlikle savunurum.
haklı olan herkesi savunurum
Haksızlığa uğramışsa savunurum
Meseleye göre değişir...
Evet savunurum
Hakliysa haklı derim
haksızlığa uğrarsa sevmesem bile savunurum
savunmam nötr kalırım ne hali varsa görsün
Her haklı olduğunu düşündüğümü savunurum
Hak ne ise onu savunurum.
Herzaman haklının yanındayım
haklıysa savunurum
sevmedıgım bırıyse umurumda olmaz !!!