Biri sesini yükseltiği an ya da mesela ırkçı bişey söylediği zaman ben kilitleniyorum. Buz gibi öyle kalıyorum ve anksiyetem tavan yapıyor. Bunu yenmek için ne yapmam gerekiyor çünkü ciddiden bela başıma ve mesleğimi elime alıncada başıma dert olacağından korkuyorum.
AI Persona’ya Sor
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
8Cevap
Bence öz güveni geliştirin
Bir kez olsa da patlaman gerekiyor. Burada insanlarla taştışıp kendini geliştir.
Biliyorum sana saçma gelebilir ama bir spor dalına yazılsan box gibi antrenmanı daha hafif ve etkili belki özgüven gelir
Kim'in ile neyi tartıştın da anksiyeten tavan yaptı? Ayırıca mesleğin ne ❓
Yok yani genel olarak. Mesela biri ile tartışıyorsun kavga olmuştur mesela o sayar sayar ben böyle donup kalırım. Yurtdışında yaşıyorum ırkçılığa çok rastlanmadım çok şükür ama rastlandığım zamanlarda buz gibi ortada kalırım elim ayağım titrerdi bayılacak gibi hissediyorum. Hukuk okuyorum ve son sınıfım bu korkum benim ilerde mesleğime zarar vereceğinden endişe ediyorum ne yapacağımı bilmiyorum
Hitabetin çok zayıf okumuş üstelik Yabancı dili olan bir birey derdini böyle mi yazar?
Ooooooooo kaos dolu bir metin kısa ve öz kimin ile hangi konu da niye tartıştın?
Mesela bir kaç hafta önce markete giderken kendi alışveriş çantamı getirmiştim. Bu zaten burada gayet normal bişey. Self Service olan kasaya gittim ve gelmeden önce orada nöbette duran çalışanın görebileceği şekilde çantayı çıkardım ve kasadan geçen ürünleri çantaya doldurdum. Baktım çantam yetmiyor bir tane daha aldım ve kasadan geçirdim. Self Service kasalarda bazen kontrol oluyor. Sistem bunu otomatik veriyor. Kız kontrol için geldi ve bir çantanın barkodunu geçirmek yerine bana ait olan çantanın kodunuda geçti. Sonra kız dedi ki “tek bir çanta geçirmişsiniz ama 2 tane var burada.” Bende evet doğru çünkü diğeri bana ait bunuda zaten gösterdim gelirken” dedim. (Devamı geliyor bir saniye)
Sonra kız bana tiksine tiksine baktı ve yüksek ses ile, diğer müşterilerin duyduğu şekilde, “hayır ben gördüm siz hırsızlık yapıyorsunuz” dedi. Ben şok ve dondum kaldım. Kıza “hayır öyle bişey yok sen gördün kameraları açın bakın lütfen gözüküyor zaten” dememe rağmen kız herkesin içinde beni rezil etmeye devam etti. Bu yaşadığımız yere yeni taşındık ve küçük bir yer ama çoğu büyük hukuk büroların başları ve en önemli avukatların yaşadığı yer. Şimdi onlardan biri bunu duydu ise ama devamını duymadı ise benim kariyerim daha başlamadan adamlar bana hırsız gözü ile bakacaklar. Neyse ben dondum kaldım öyle. Olay sonradan çözüldü haklı olduğumda kanıtlandı ve marketin sahibi bir çok kez özür diledi ama o anda benim bişey yapamam beni rahatsız ediyor. Tamam bişey dedim ama sonra donup kaldım elim ayağım titredi sanki herkes bana bakıyor gibi ve baygınlık geçirecek gibi oldum
Senin bu yaşadığına suçluluk psikolojisi deniliyor. Doğru dan Zihinin üretiği senaryolara bak🤣
Oysa ki deliller ve kanıtların var üstelik hukuk bilen birisin tâbi bu kendi söylemin ile Peki olaya bir de karşı tarafın gözün den bak 👀 Sence bir hukukçu o an için de ona bunu diyen birine karşı öyle ce susarmı yoksa doğru dan polisi çağırması ve kamera kaydına bakmasını Ayrıca kendine yapılan bu dolandırıcı İnsan-ı affedebilir mi?
Çok güzel bir kitap vardı yanlış hatırlamıyor isem bu kitap savaş sanatı idi. Okumadıysanız okumanızı tavsiye ederim zirâ sanal bir dünya da insanlar kendini pilot, doktor ve bir çok meslek de gösterebilir ayrıca hiç niteliği olmayan çoğu insan sosyal medya sayesin de bir çok nitelikli biri gibi de görüne biliyor. Tıp kı gerçek Dünya da hiç tanımadığınız bir insan ın ardına sakladığı gerçek yüzü gibi.
👏👏👏🙃mükemmel bir yazı güçlü bir anlatım ve hitabet sanatı çıkardınız. Kendi hikayenizi çok iyi ve net bir şekil de anlatmışsınız teşşekürler ederim iyi akşamlar sağlıklı günler 👋👋👋
Bunu yenmen lazımm yanı bı psikıyatoye falan gıdebıkırsınn
zamanla geçer merak etme
Sanki dahada kötüye gidiyor gibisime geliyor
olaylardan sonra bilinç altına yerleşme oluyor mu
Hemde çok. Olayın üstünden bir kaç ay geçse bile düşünüp düşünüp deli oluyorum. Sürekli kafam dolu her türlü senaryo’yu düşünüyorum
Kendini geliştirmen lazım tartışma yönünde.
İşte bunu nasıl yapacağım çünkü tartışma olduğu zaman buz gibi donup kalıyorum kalp krizi geçirecek gibi hissediyorum
Tartışma üslubu denen bir şey var önce bunu yakalaman gerekiyor. Olaylara objektif şekilde bakıp hızlıca değerlendirebilmen gerekir. Yani söyleyeceğin kelimeleri iki saat düşünmeden sakince hemen evirip çevirmen gerekir. Amacın karşındakine laf sokup onu bozmak veya o şekilde haksız duruma düşürmek yerine doğruları söyleyerek kendini haklı duruma çıkartmak olmalı. Karşındaki ile tartışırken hakaret etmeden sadece ve net dille iletişimini ortaya koyman gerekir. İsterse karşı taraf sinirden kudurup bağırsın seni ırgalamaz. Bunlar için de kişisel gelişim kitapları okuyabilirsin. Ben özellikle kişisel gelişim kitabı okumadım ama çok kitap okudum bu konuda gayet iyiyimdir.
Xperim az da yazar mısın