Bu halimin adı ne? Depresyon mu? detaydaki durumlar icin ne yapabilirim?

23 yasindayim. Ve umudum tamamen tukenmis durumda. Bu sene istedigim alan icin tekrar yks ye girdim ama olmadi. Mezun oldugum bolumu sevmiyorum ve o alanda calismak zor geliyor.

Tercihler geldiginden beri kendimde degilim. Evet belki gereken emegi vermedim, bende de suç var bunu inkar edemem. Ama o kadar yoruldum ki. Hicbir konuda iyi degilim. Bir saglik sorunum var. 6 yildir cekiyorum, doktora gidiyorum ilaclar kullaniyorum zaman zaman. Bu ayri yoruyor beni. Gunluk yasantimda da sikinti cekiyorum zaman zaman.

Üstüne zaten ozguvensizim ama giderek kendimden daha da nefret ediyorum. Fiziksel olarak kendimi hic begenmiyorum. Sinavda da basarili olamayinca, istedigim sey olmayinca artik kendimi aptal olarak goruyorum.

Icimdeki elestirel ses daha da yukseltiyor sesini. Sen g*r*zekalisin vs gibi. Istedigim hicbir seyi yapamadim. Bu sene de umitliydim baya. Cok yoruldum her anlamda.

Önceden icten, isteyerek dua ederdim, dakikalarca, ayni istegimi tekrar ederek dua ederdim. Artik son 1 aydir dua etmek dahi istemiyorum inanın. Dua da nasip isiymis. Sirf icim rahat etsin diye ediyorum. O da oylece soyleyip geciyorum, isteyerek ve inanarak edemiyorum.

Cok istedigim seyleri artik ust uste tekrar dahi etmiyorum. Biraz akisa mi biraksam diye dusundum. Bazen cok isteyince ve cok israr edince olmaz ya.

Biraz bu kafayla birazda artik yoruldugumdan dolayi dua konusunda da bu noktaya geldim. Annem babaminda benden umudu kestigini görüyorum. Cikmazdayim...

Bu halimin adı ne? Depresyon mu? detaydaki durumlar icin ne yapabilirim?