Güncellemeler
+1 yıl
Protein tozu öneriri misiniz?
Artık hiperaktif miyim bir hastalığım mı var anlayamadım kilo alamıyorum kas artışıda yok yemek desen yiyorum sanki her geçen gün eriyor gibiyim çok ta terliyorum
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
2Cevap
Sağlıklı ve dengeli bir beslenme programı oluşturun. Yeterli miktarda kalori alımı sağlamak, vücut ağırlığınızı artırmanın ilk adımıdır. Protein, karbonhidrat ve sağlıklı yağları içeren bir diyet seçmelisiniz. Yüksek Protein İçeren Yiyecekler: Protein, kas gelişimi için temel bir bileşendir. Et, tavuk, balık, yumurta, süt ürünleri, fasulye ve mercimek gibi yüksek protein içeren yiyecekleri diyetinize ekleyin. Sağlıklı Karbonhidratlar: Sağlıklı karbonhidratlar, enerji sağlar ve egzersiz yaparken kas gelişimine yardımcı olur. Tam tahıllı ekmekler, kahverengi pirinç, yulaf ezmesi ve patates gibi karbonhidrat kaynaklarına odaklanın. Sağlıklı Yağlar: Yağlar, enerji sağlar ve hormonal dengeyi destekler. Avokado, zeytinyağı, fındık, tohumlar ve somon gibi sağlıklı yağları tüketin. Düzenli Egzersiz: Kas gelişimi için düzenli olarak direnç egzersizleri yapın. Ağırlık kaldırma, vücut ağırlığı egzersizleri veya spor salonu ekipmanları kullanabilirsiniz. Yeterli Kalori Alımı: Kilo almak için, günlük enerji ihtiyacınızın üzerinde kalori almalısınız. Bunun için bir beslenme uzmanından veya diyetisyenden yardım alabilirsiniz. Dinlenme ve İyileşme: Kaslarınızın iyileşebilmesi için yeterince uyku alın. Aşırı egzersiz yapmak ve yetersiz dinlenmek kas gelişimini olumsuz etkileyebilir.
Takviyeler: İhtiyaç durumunda, doktor veya beslenme uzmanı önerisi ile protein tozu veya takviyeleri kullanabilirsiniz.
Spor var mı kalori takibi?
Kalori takibi yokta ara ara dumbulla çalışıyorum
Kasların içinden geçmezsen çok yormazsan, yıkmazsan gerekli makroyu ve kaloriyi koruyup vücuda almazsan
Beslenmeni düzgun yapmaz kaslarını sürekli parçalamazsan tabi ki de dediklerin olmaz
Önerin nedir sanki alışmış gibi oldum normalde 4 set 12 yapıyorum gün içinde 4 set 12 2 set 10 2 set 8 kadar oluyor ama yorulma pek olmuyor ağrı vs olmuyor
Agırlık arttırman lazım
Veya hareketleri değiş
Veya kasları zorlayacak şekilde yap indirirken yavaş kaldırırken hızlı
Set arttır veya tekrarı yor yani
Kızlardan ilk cevabı sen paylaş ve
3 Xper puan fazladan kazan!