Aynaya bakınca, karakterinizi sorgulayınca hangi sonuca ulaşıyorsunuz?

Aynaya bakınca, karakterinizi sorgulayınca hangi sonuca ulaşıyorsunuz?
Ben benim... Ben korkularım değilim. Ben bana biçilen hiçbir tanım değilim. Ben büyük değilim. Ben küçük değilim. Ben başarısız değilim. Ben başarılı değilim. Ben güzel değilim. Ben çirkin değilim. Ben iyi değilim. Ben kötü değilim. Ben sadece olduğum gibiyim, ben benim…Ben kaybeden değilim. Ben yitirdiklerim değilim. Ben kazandıklarım değilim. Ben bankadaki hesabım değilim. Ben param kadar düşündüğünüz değilim. Ben param olmasa da benim. Ben dünyanın tüm bolluklarıyla birlikte bu dünyaya gelenim. Ben bolluğun kendisiyim. Ben üretenim. Ben sadece olduğum gibiyim, ben benim. Ben ölüm değilim. Ben ölümlü değilim. Ben son bulacak olan değilim. Ben ölümden korkan değilim. Ben sahip olduklarımı yitireceğim diye hayatı yaşamaktan geri duran değilim. Ben dünyanın bana yüklediği bağımlılıklarım değilim. Ben evlerimin sayısı ile ölçülebilir değilim. Ben bir gün öldüğümde bu dünyada hala var olacağımı bilmiyor değilim. Ben enerjiyim. Ben en başından beri burada olanım. Ve sonuna kadar burada olacak olanım. Ben sadece olduğum gibiyim, ben benim... Eğer o güzel ben varlığınızı bir yerlere gömdüyseniz, uzun zamandır bir kere bile dönüp bakmadıysanız veya son dönemde bir yerlerde ona nasıl olduysa veda bile ettiyseniz bugün ona kocaman sarılmak vaktidir; ben benim.✌🏻
Çok güzel açıkladınız. Lakin ufak bir kısım kafamı karıştırdı. "Ben ölümlü değilim, ben her zaman burada olacak olanım" sözü. Her nefis ölümü tadacaktır sözüyle çelişmiyor mu? Yanlış anlamayın lütfen amacım kötü hissettirmek veyahut incitmek asla değil. Ancak dediğim gibi kafamı karıştıran bir kısım.
Yazılım hatası olmuş üzgünüm bazen klavye ye biraz hızlı basıyorum ve yanlış cümleler ortaya çıkıyor🙏🏻 Ben ölümsüz değilim olacaktı*Ben son bulacak olan değilim derken de bir gün ölsem bile izimin hep kalacağını söylemekti niyetim. Ben ölümden korkan değilim çünkü bir gün öleceğimi biliyorum rabbim e kavuşmak niye korkutsun ki beni öyle değil mi😌
Kesinlikle. Açıklamanız için teşekkür ederim. Ölümden sonra bile kalıcı bir iz bırakabilmek en güzel temennimiz 🌻
Bu genelde her insanın kendine sorması gerek bir soru kendini içinde ve düşündükleri ile yaptıklarını sorgulaması karakter gelişimi önemlidir. Destekleyici bir şekilde doğru yolda gider ise en gideö karakter bence İslam ahlâkıdır bunu elde eden insan vicadanı bşr nebze daha rahat olur diye düşünüyorum
Cevap
6Cevap
Evet kendimi tanıyorum tabi ki de...
Evet kendimi karakterimi ve duygularımı tanıyorum
Kim olduğumu biliyorum, kendimi biliyorum, tanıyorum. Ne kadar kızsam da öfkelensemde çoğu zaman bu benim.
Kendimi tanıyorum.
Ben bu geçici dünyada çabalayıp duran aciz bir kulum.
son 3 yıldır aşırı sormaya başladım bu soruyu ama 3 ay öncesinde kim olduğumu anladım
kendimi çok iyi tanırım
Tanıyorum. Bende kalsın
Hayata karşı yetersiz zayıf güçsüz biriyim
ben benim
Değişik biri
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?