♾️ Mesela bu dünya için fazla hassasım ya da fazla dürüstüm dediğiniz zamanlar oldu mu, özellikle bu kadar yalan söyleyen ya da kötülük yapan insanlar varken.

♾️ Mesela bu dünya için fazla hassasım ya da fazla dürüstüm dediğiniz zamanlar oldu mu, özellikle bu kadar yalan söyleyen ya da kötülük yapan insanlar varken.

Ben iyi falan değilim. Güçsüz ve mazlum olduğum için iyilerin safında görünüyorum.
Zalim olsam herkese zulmetmek için binlerce sebebim vardı. Mazlumum ama bugün kimseyi sevmek için bir sebebim yok.
İyi olmak her türlü maddiyat ve karizma elindeyken kötülüğü değil iyiliği tercih etmektir. Mısırlı Yusuf gibi...
Her masum görünen iyi değildir. Güçsüz olduğu için iyilerin safında görünür. Benim gibi...
Doğruları uğruna bedel ödemiş, kirli ilişkilerle ne bedenini ne de ruhunu kirletmeyendir iyi olan. Açın hâlinden anlayacak kadar aç kalmış, kimsesizin hâlinden anlayacak kadar kimsesizlik görmüş fakat tüm bunlara rağmen temiz kalmayı başarabilmiş adamdır iyi adam.
Oluyor, yani bu kadar da olmaz, oysa ben öyle değilim.. neden boyle.. noluyor.. bu kadar hassas olma.. cidden bunami alındın.. kafamda biri var sürekli bunlari söylüyor.. o kötü diye ben de kötü olamamki... o yaptı diye ben niye yapıyorum.. o onu seçmiş.. onun kapasitesi o kadarmış.. insanların karakteri büyüdüğü aile ortamında belli olur.. beni babam büyüttü o bana hep aman kızım , etme kızım diye diye yetişdirdi... babam nerde masum birini görse sarar sarmalardi.. banada ondan bu miras kaldi.. nerde boynu bükük birini görsem sarar sarmalarım.. koşarım.. ederim.. bunlar övünecek bir sey degil lakin.. bazi durumlarda gerçekten ben bunumu hakkettim diyorum.. Ben bunu mu hakkettim?
Değişiyorum. Kimseden uzaklaşmıyorum, sadece kendime yaklaşıyorum. Soğuk birine dönüşmüyorum. Sadece kendime ve ilgimi, sevgimi gerçekten hak eden insanlara yaklaşıyorum. Uzaklaşmıyorum. Sadece kendi yolumdan gitmeyi seçiyorum... Hayatımın en farkında olduğum, tepeden tırnağa değiştiğim, büyüdüğüm, öğrendiğim, hatalarımı gördüğüm, ne istemediğimi anladığım bu yıla teşekkür ediyorum. İyi kötü her tecrübemin beni oldurduğu insana, hayatımdan geçenlere, hiç geçemeyenlere, kalanlara ve gidenlere teşekkür ediyorum..
Ellerine sağlık ablamm çok güzel yazmışsın. 🌸
Afieyt olsun 😄 ellerine sağlık diyince bunu diyesim geliyor
Afiyet olsun bize o zaman :D bence de emeğine sağlık
Teşekkür ederim 🌸
Rica ederim 🌸
Artık demiyorum.
Teşekkür ederim barış
Rica ederim abla
Çok iyi olduğunu düşünürsün veya çok iyisindir. Fakat karşına öyle bir insan veya insanlar çıkar ki hayatını ona göre şekillendirmek ve yaşamak zorunda kalırsın. Çok iyi olursan eziliyorsun suistimal ediliyor iyiliklerin. O yüzden toplumda uyanık olmakta da fayda var. Dünya fazla iyi olmak için yanlış bir mekan.
Cevap
17Cevap
Hayır tam dünyaya uygun bir canlıyım😅
😅 :)
Fazla iyiydim artık jokerlik zamanı xd
Off oyleyim hem de hayvan gbi ve ego kasmiyorum, surekli birilerini kirmamaya calisiyorum, haksiz yere azarliyan insanlara susuyorum, tam bir olay büyümesin tatsızlık çıkmasın insaniyim ama ben boyle yaptıkça insanlar cekinmiyorlar daha cok ustume geliyolar, ayni havayi solumak istemiyorum sanki buraya ait degilim, herkesin bir yeri var ben sigamiyorum gbi
Hayır olmuyor, ben de kendi çapımda biraz kötüyüm bu elimde değil çünkü her insanın içinde biraz kötülük bulunur. Sadece bazı insanlara göre biraz daha iyi niyetli ve doğrucu olduğumu düşünüyorum, samimiyetine inanmadığım insanları hayatıma almıyorum, çünkü onlar kadar sinsi olmadığım için kolayca manipüle edilebiliyorum. Yani elimden geldiğince yanlış insanlardan uzak durup iyi ve doğru olmaya çalışıyorum.
Evet, bu dünya için fazla iyiyim diyorum 😄 çünkü maalesef dünyada yalan söyleyen ve kötülük yapan çok insan var. Bazen iyi niyeti de suistimal etmeye çalışıyorlar bu yüzden hayır diyebilmek ve herkese gerektiği gibi davranabilmek önemli..
Evet her zaman düşünüyorum ama dile getirmiyorum çünkü hassas birisi bunu dile getirse bencil ya da egoist sanılır o yüzden düşüncelerimi söyleyemiyorum 😑
Mesela dolaptan 30 tl ye 2. el ürün satarken milletin 8 yıl giydiği pörsmüş pantlarını 500 tl ye vintage diye sattıklarını görünce ben fazla iyiyim dediğim oluyor
Oldu tabiki fazlasıyla iyiyim. Ama yine de dürüst olup iyi biri olarak devam ediyorum. Çünkü insanoğlu nankördür. Ne yaparsan yap asla memnun olmazlar. İyilik yaparım yalancı olmalarına rağmen yer yüzünde yaptığım iyilikler silinir umrumda olmaz Allah katında görünür silinmez. Hep Allah'a havale ettim ve ben ben olmaya devam ettim
Bu dünya için fazla iyiyim gibi bir düşünce insanı bencilliğe götürür. İyiliği hakeden o kadar çok canlı var ki! Buna rağmen ben fazla iyiyim keşke neptüne taşınsam diyemiyor insan. 😄
Fazla iyi olmayı düşünmem sadece iyiysem bu Yaradan da ötürüdür. Yani bunun canlılar ve dünya ile alakası yoktur. Bir gün gideceğim yerden fazlasını beklemiyorum.
Bazen oluyor ama iyiyim diyemem. O kadar masum bir insan değilim. Bak burada itiraf edebiliyorum ama bazı insanlar bunu bile itiraf edemiyor.
Hem de çok fazla bundan sebepki en ufak konu dahi bile günlerce üzülecek seviyede bırakıyor.. bir gıdım ileriye gidemiyorum.. .
Bazen şeytanın vesvese verdiği oluyor. Sonra bu ruh halinden çıkıp kibirlenme diyorum. Acziyetimi fark edip tövbe ediyorum.
Evet bu yüzden çok kırıyorlar üzüyorlar beni ksde de
Bazen değişmek istiyorum ama kötü değilim ki değişeyim
Oluyor ama en sonunda insanlar bana nasıl davranıyosa bende öyle davranmak zorunda kalıyorum ne yazık ki.
Bir zamanlar fazla iyiydim artık değilim. Öyle olmak zorunda..
Bazen oluyor ve fark eder etmez hemen azıcık kötülük yapıp dengeyi sağlıyorum djdjjd
Devamlı diyorum ve de böyle oluşumdan ve kendimden de nefret ediyorum...
Ben sana fazlayım, beni haketmiyorsun, yat kalk şükür namazı kıl dediğim oluyor benim
kesinlikle fazla iyiyim ama üzülen hep ben oluyorum
Xaten öyle olur , iyiler üzülür hep
Defalarca oldu yapacak bir şey yok yaşıyoruz bir şekilde
Çoğu zaman oluyor. İyilik garip at denize gitsin
Ben fazla iyi değilim diğerleri bu dünya için fazla kötü
Güçlü karakterim var dışarıdan bakınca yıkılmaz duruyorum ama çok alıngan biriyim.
Özellikle eşim ters bisey diyince bisey yapınca işte genelde eşimle olan herseye çok çabuk alınıyorum geri zir toparlıyorum
yok iyi değilim ama benden nice kötüleride vardır yani
Dünya için değil de bazı arkadaş ve aile için diyorum bazen
Hayır çünkü hak ettiği kadar
Yoo hiç o zaman inan bu dünyada olmazdık
Demiyorum yoksa moralim bozuluyor.
hep bundan kaybediyoruz
Hayır 😃
Lise zamanlarında evet
Evet bu dünyaya fazlayım ben 🙃
Fazla iyim fazla çicegm
insanları gördükçe evet diyorum
Hem dünya hem insanlar için diyorum.