29 yaşına geldim şu olayı bi çözemedim. Üstüne üstüne gidiyorum utangaçlığın ama fayda etmiyor, kendim olamıyorum biriyle konuşurken.
Şimdi sosyalleş diyeceksiniz de o kadar yere girdim çıktım ki. 3 farklı üniversitede okudum, kulüplere katıldım, dansa gittim, boksa gittim, ingilizce kursuna gittim, yaz kamplarına gittim, sivil toplum kuruluşlarına gittim, tiyatroya katıldım. Ama lanet olası şey hala düzelmiyor. Çok ağır ilaçlar alıyorum bir de.
Yani ne döt korkusuymuş artık anlamıyorum ya.
Aşk İlişkileri
Kadın Emeği
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
YKS2026
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
2Cevap
Bence zor ama imkansız değil İlaçlar sadece semptomları hafifletmeye yardımcı olabilir, ancak altta yatan nedenleri çözmezler. Bu nedenle, ilaçların yanı sıra terapi ve danışmanlık hizmetleri almak, sosyal fobinin etkileriyle başa çıkmak için daha etkili bir yol olabilir. Ayrıca, kendinize ve tedavi sürecine olan sabrınızı korumanız önemlidir. Sosyal fobiyle başa çıkmak zaman alabilir ve zorlu bir süreç olabilir. Kendinize ve tedavi sürecine olan inancınızı kaybetmemek önemlidir. Profesyonel yardım almaktan çekinmeyin ve uygun bir terapist veya danışman bulmak için araştırma yapın. Unutmayın ki herkesin tedavi süreci farklıdır ve tedavi başarıya ulaşmak için sürekli bir çaba gerektirir. Kendinize zaman tanıyın, destek alın ve doğru tedavi yöntemlerini denemekten çekinmeyin. Sosyal fobiyle başa çıkabilir ve sosyal hayatınızı geliştirebilirsiniz.
Kanka dışsal olarak yapılacak bir çok şeyi yapmışsın konfor alanının dışına çıkmışsın fakat bu olay iki ayaklı. Biri dışsalsa diğeri içsel. Yani travmaların, kendine ve topluma dair olan düşüncelerin, hastalığına olan bakış açın, onaylanma & sevgi isteğin, insana ve hayata dair derinliğin vs vs... Sen olmadığın için tabii ki problemi lap diye kimse teşhis edip önüne koyamaz, ancak fikir verebilir. Benim verebileceğim de fikir bu, kendin olmak travmalarından ve duygularının etkisinden kurtulup, güçlendirdiğin aklın/farkındalığın ile karakterini inşaa etmektir ve uzun bir süreçtir. Dışarı yansıyan kişiliğini kendin gibi olmaya zorlayamazsın, sen içeri dönersin, iyileşirsin, anlarsın ve bu dışarı yansır. Tabii ki dediğin gibi sosyal durum görmek, spor gibi dışsal olaylar da var yapabileceğin, dediğim gibi olay iki ayaklı.
Öyle bir sevgiye ve onaylanmaya ihtiyacım var ki hayatıma zor devam ediyorum.
Tamam bu bir sorundur bana göre. Eğer ki olman gereken kişi olsaydın başkalarından sevgi ve onaylanma muhtaçlığı çekmezdin. Sosyal fobinin bir açısı belki bu istekle alakalıdır. Üzerine git, sebebine in, iyileştir. Dediğim gibi tabii ki herkesin belli bir seviye de sevgi ve onaya ihtiyacı var hayatında, fakat bu bir açlık seviyesindeyse doğrudan sosyal korkularını besliyordur çünkü reddedilmekten korkuyorsundur. Üzerine git iyileştir dediğim gibi.
Psikolojik destek almak.
Yaklaşık 10 yıldır alıyorum.
Hem ilaç tedavisi hem psikoterapi.