Sosyal fobinin üstüne gitmek hata mıdır?

Korkularımın üstüne gitmeye karar verdim. Lisede acayip derecede takıntılıydım. İcime kapandım, kendimi derslerime verdim. bir yakın arkadaşım oldu ama kimse de demezdi bu kız neden böyle. Hic gezmeyerek vs bitirdim okulu. Okul birincisi olup 400 kisinin önünde konusma da yaptım. Hiç utanmadım da. Neyse lise bitti ben cok cekimser olduğumu tek basima banka işlemlerimi hallederken fark ettim. Ve o zaman dedim ki, ben üstüne gidicem ve insaat mühendisliği yazdım. Her zaman ailede beni ağırbaşlı, oturaklı bilirler çünkü çok sessizim. gercekten eskiden teyzeme teyze bile diyemezdim. neyse üniye basladim yine çok zorlaniyorum 50 erkrk 4 kız sınıf. Kimse benle arkadas olmuyo ama okulun en popüler çocuğu bile benden hoslandığını söyledi. Ama özgüvensizliģim yuzunden sevgili bile yapamam ben. Nasıl davranırım bilemem, onun arkadaslari ailesi beni sevmez diye düşünürüm. 1. sınıf bitti. Şimdilik tek artım aile bulusmalarinda vs herkes sen baya acilmissin sessizligin yok diyor. Tek basima bazi işlemleri halledebiliyorum. ama asmam gerekn cok yol var. Neler onerirsiniz?
Sosyal fobinin üstüne gitmek hata mıdır?