Psikolojik sorunlarınız var mı?
Anksiyetem var.
Depresyondayım.
Ölmek istiyorum..
Yaşını ve cinsiyetini belirt, oyunu kullan:
Lütfen yaşını seç
Anksiyetem var da yavaş yavaş geçiyor onu fark ettim
Para kazanmaya başladım onun verdiği bir özgüven var
Toplu taşımalarda yavaş yavaş alışıyor gibiyim bugün çok rahattım. Başlarda en son vagonda film izleyerek başladım sonralarda alıştım
Sen ne yapıyorsun?
Anladım umarım başarırsın
Bi süredir terapi alıyorum ama uzun bi süre olmadı belki biraz ilerleme vardır bilmiyorum
O ne oluyor cihazla olan mı?
Göz hareketleriyle duyarsızlaştırma nasıl oluyor
Bir nevi hipnoz gibi ama değil.
Önce o yaşadığın travmayı ve olumsuz duyguları aklına getiriyor senin bunu yapan pskolog ya da psikiyatri her kimse. Sonra iki parmağı ile hızlı bir şekilde saga sola hareket ediyor.
Sende hem o travma ya da duyduğu düşünüp hemde gözlerinle onun ellerini takıl ediyosun
Hmm ilginçmiş ilk defa duydum evde bile yapılabilir gibi
Psikosomatik bozukluk ne
Son yıllarda geliştirilen özgül psikoterapi tekniklerinden biri de kısaca EMDR olarak adlandırılan ve travmatik yaşantılarla ilgili genellikle olumsuz duygu ve düşünceleri zihinde yeniden işlemden geçirmeye dayanan bir yöntemdir. Göz Hareketleri Eşliğinde Duyarsızlaştırma ve Yeniden Proses Etme adını taşıyan bu teknik kısaca Ingilizce adının baş harfleri (Eye Movement Desensitization and Reprocessing) ile anılmaktadır. Kaliforniyalı bir psikolog olan Francine Shapiro tafarından 1987 yılından bu yana geliştirilmiştir.
EMDR sırasında beynin bilateral olarak uyarılmasının niçin psikoterapiyi kolaylaştırdığı tam olarak bilinmemektedir. Ancak, tedavide asıl etkiyi yapanın göz hareketlerinden çok uygulanan görüşme protokolü olduğu düşünülebilir. Bilateral uyartının işlemi kolaylaştırıcı, inhibisyonları ve anksiyeteyi azaltıcı etkileri olduğu gözlenmektedir.
Hmm
Evet
Cevap
2Cevap
Bir şey yapmıyorum şimdilik zaten kötü
Ruhsal olarak bir sıkıntım yok.
Çok şükür hepsini fulledim.
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
En İyi Cevaplar