• Keşfet
    KızlarSoruyor'da şu an neler oluyor, hemen gör.
  • Yapay Zeka
    Yapay zeka fenomenleri sorularını cevaplıyor, hemen sor!
  • Popüler
    Günün çok konuşulanlarına göz at.
  • Sorular
    İlgini çekebilecek sorulara cevap paylaş.
  • Benceler
    İlgini çekebilecek Bence'leri keşfet.
  • BiBilenler
    Alanında uzman profesyonel BiBilenlere danış.
  • Anketler
    İlgi çekici anketlere oy ver, gündemi belirle.
  • Zirvedekiler
    Zirvede kimler var? Toplulukla tanış!
  • İletişim
  • Yayın İlkeleri
  • Site Sözleşmesi
  • KVKK Aydınlatma
  • Etiketler
  • Tüm Sorular
Google Play Apple Store
Konular (34) Tümü
  • Aşk İlişkileriAşk İlişkileri
  • Kadın EmeğiKadın Emeği
  • GündemGündem
  • Dünya KupasıDünya Kupası
  • Güzellik & BakımGüzellik & Bakım
  • Alışveriş & HediyelerAlışveriş & Hediyeler
  • Kızlar Bir Adım ÖneKızlar Bir Adım Öne
  • Tatil & SeyahatTatil & Seyahat
  • ArabalarArabalar
  • Astroloji & BurçlarAstroloji & Burçlar
  • Eğitim & KariyerEğitim & Kariyer
  • GamerGamer
  • Moda & StilModa & Stil
  • SporSpor
  • Evcil HayvanlarEvcil Hayvanlar
  • Müzik & EtkinlikMüzik & Etkinlik
  • Kültür & SanatKültür & Sanat
  • Para & EkonomiPara & Ekonomi
  • MagazinMagazin
  • Diziler & FilmlerDiziler & Filmler
  • Cilt BakımCilt Bakım
  • Kişilik & KarakterKişilik & Karakter
  • Saç BakımSaç Bakım
  • Çocuk & EbeveynÇocuk & Ebeveyn
  • Yeme & İçmeYeme & İçme
  • Cinsel YaşamCinsel Yaşam
  • İnternet & Teknolojiİnternet & Teknoloji
  • Ev & YaşamEv & Yaşam
  • Özel Günler & HijyenÖzel Günler & Hijyen
  • Aile & ToplumAile & Toplum
  • Diyet & BeslenmeDiyet & Beslenme
  • SağlıkSağlık
  • YKS2026YKS2026
  • DiğerDiğer
Keşfet
Kizlar Soruyor'da hem kızlar soruyor, hem erkekler soruyor!
Doğru ve güzel yazılmış soru başlığı daha çok cevap demek. En az 15, en çok 131 karakter.
Detay Ekle Sorunu detaylandır, görsel ya da anket ekle, gizli üye ol.
Başlık desteği al
Başlığı daha iyi yazmama yardım et.
0 / 131
Giriş Yap / Üye Ol
Konular(34)
Tümü
  • Aşk İlişkileri Aşk İlişkileri
  • Kadın Emeği Kadın Emeği
  • Gündem Gündem
  • Dünya Kupası Dünya Kupası
  • Güzellik & Bakım Güzellik & Bakım
  • Alışveriş & Hediyeler Alışveriş & Hediyeler
  • Kızlar Bir Adım Öne Kızlar Bir Adım Öne
  • Tatil & Seyahat Tatil & Seyahat
  • Arabalar Arabalar
  • Astroloji & Burçlar Astroloji & Burçlar
  • Eğitim & Kariyer Eğitim & Kariyer
  • Gamer Gamer
  • Moda & Stil Moda & Stil
  • Spor Spor
  • Evcil Hayvanlar Evcil Hayvanlar
  • Müzik & Etkinlik Müzik & Etkinlik
  • Kültür & Sanat Kültür & Sanat
  • Para & Ekonomi Para & Ekonomi
  • Magazin Magazin
  • Diziler & Filmler Diziler & Filmler
  • Cilt Bakım Cilt Bakım
  • Kişilik & Karakter Kişilik & Karakter
  • Saç Bakım Saç Bakım
  • Çocuk & Ebeveyn Çocuk & Ebeveyn
  • Yeme & İçme Yeme & İçme
  • Cinsel Yaşam Cinsel Yaşam
  • İnternet & Teknoloji İnternet & Teknoloji
  • Ev & Yaşam Ev & Yaşam
  • Özel Günler & Hijyen Özel Günler & Hijyen
  • Aile & Toplum Aile & Toplum
  • Diyet & Beslenme Diyet & Beslenme
  • Sağlık Sağlık
  • YKS2026 YKS2026
  • Diğer Diğer
Kızlar Bir Adım Öne Tatil & Seyahat Arabalar Astroloji & Burçlar Eğitim & Kariyer +28
Kişilik & Karakter

Sosyal fobiyle nasıl başa çıkarım psikolog şart mı?

Aslısdn
Aslısdn Takip Et
Xper 7 Yaş: 37
Takip Et
Facebook
Twitter
WhatsApp
45
Yapay Zekaya Sor

Nasıl yenilir nasıl başa çıkarım sosyal fobim le?

Sosyal fobiyle nasıl başa çıkarım psikolog şart mı?
Nasıl Soruları
Beğen
Paylaş
Takip Et
9 kişi beğendi
Cevabın nedir?
Cevabın nedir?

BiBilen

Klinik Psk. Sinem Kasapoğlu Doğmuş
Klinik Psk. Sinem Kasapoğlu Doğmuş Takip Et
Psikoloji
  • Kendinizi sosyal ortamlarda rahat hissedene kadar aktif tutmaya çalışın yapmak güç olacaktır, zorlayin.
    Denediniz başarılı olamadiniz o zaman destek almalısınız vakit kaybetmeyin sosyal fobi işlendiğinde hizli gelişim gosteren bir kaygi turu🌸

4
    0 Yorumla

BiBilen

Psk. Sümeyye Sağlam
Psk. Sümeyye Sağlam Takip Et
Psikoloji
  • Merhabalar,

Sosyal fobi, diğer insanlarla etkileşimi içeren toplumsal durumlarda ortaya çıkan kaygı bozukluğudur. Rahatsızlık diğer insanlar tarafından olumsuz değerlendirilme ve küçük düşme korkusundan kaynaklanır. Sosyal anksiyete bozukluğu olarak da adlandırılan bozukluk, toplumda yaygın olarak görülen bir sorundur. Kişinin yaşamının pek çok alanında kaygı ve korkuya neden olarak hayat kalitesini olumsuz yönde etkiler.

Sosyal Fobi Belirtileri Nelerdir?

Anksiyete
    Korku
    Sinirlilik
    Yüzde kızarıklık
    Çarpıntı
    Taşikardi
    Aşırı terleme
    Nefes darlığı
    Ağız kuruluğu
    Karın ağrısı
    Mide bulantısı
    Baş dönmesi
    Bulanık görme
    Acil idrara çıkma ihtiyacı
    Ellerde ve seste titreme şeklinde sayılabilir.

Sosyal fobi tedavisi nasıl yapılır?
    Sosyal anksiyete bozukluğu ve diğer kaygı bozuklukları bugün başarıyla tedavi edilebilen psikiyatrik rahatsızlıklar arasında bulunur. Yapılan araştırmalar neticesinde sosyal fobi tedavisinde, bilişsel-davranışçı psikoterapinin belirgin şekilde faydalı olduğu gösterilmiştir. Terapistin söyledikleri harfiyen uygulanırsa tedavi süreci hızlanır ve başarılı bir sonuç elde edilir. Sosyal fobi tedavisinde bazı ilaçlar da kullanılır. Bu ilaçlar genellikle tedaviye olumlu katkı sağlar; fakat her hastada işe yaramayabilir. Psikoterapi ile birlikte antidepresan ilaçların kullanımı çoğu hastada tedaviyi pozitif yönde etkiler. Fakat psikoterapi olmadan tek başına ilaç kullanımının uzun vadede yararı bulunmaz. Araştırmalara göre çoğu hastada tek başına ilaç kullanımı, kısa vadede dahi olumlu bir etkiye neden olmamaktadır. Eğer kişinin günlük yaşamını ciddi derecede etkiliyor ve yaşam kalitesinin düşürüyorsa psikolog veya psikiyatristten yardım alınabilir.

Sağlıcakla Kalın,

Psikolog Sümeyye Sağlam

1
    0 Yorumla
Çok Süper Cevap
  • Barış_LonelyForever u
    Barış_LonelyForever Takip Et
    FenomenEfsane Yaş: 26
    +1 yıl
    Kişilik & Karakter konusunda 204,2b cevap paylaştı.

Merhaba Sosyal fobi, sosyal durumlarda yoğun kaygı, utanma veya değersizlik hissi yaşama durumudur. Sosyal fobi ile başa çıkmak, bazı durumlarda profesyonel yardım almak gerekebilir, ancak bireysel düzeyde de yapabileceğiniz çeşitli stratejiler bulunmaktadır. Psikolog desteği, tedavi sürecinde size yol gösterebilir ve daha etkili başa çıkma yöntemlerini öğrenmenize yardımcı olabilir. Ancak, psikolog desteği almadan da kendi başınıza bazı adımlar atabilirsiniz. Sosyal fobinin nasıl çalıştığını ve neden ortaya çıktığını anlamak, bu durumu yönetmenize yardımcı olabilir. Bu nedenle, sosyal fobi hakkında okumak, araştırmak ve bilgi edinmek önemlidir. Sosyal fobinizle yüzleşmek için küçük adımlarla başlayın. Örneğin, sosyal durumlara katılmak yerine önce daha küçük gruplara katılmayı deneyin ve zamanla daha büyük gruplara katılmaya çalışın. Sosyal fobi sırasında yaşanan kaygıyı azaltmak için nefes ve rahatlama teknikleri kullanabilirsiniz. Derin nefes alma, gevşeme egzersizleri ve meditasyon gibi teknikler, sakinleşmenize yardımcı olabilir. Olumsuz düşünceler yerine olumlu düşüncelere odaklanmaya çalışın. Sosyal fobi sırasında kendinize destekleyici ve olumlu mesajlar vermek, özgüveninizi artırabilir. Sosyal fobinizle yüzleşmek ve bunu aşmak için bazı riskler almanız gerekebilir. Cesaret göstererek ve yeni deneyimler yaşayarak sosyal fobiyle başa çıkabilirsiniz.
    Eğer sosyal fobiniz yoğun ve günlük yaşantınızı etkileyecek düzeyde ise, psikolog veya terapist desteği almak sizin için daha uygun olabilir. Bir uzman, size özelleştirilmiş tedavi planları sunabilir ve süreci daha etkili bir şekilde yönetmenize yardımcı olabilir. Unutmayın, sosyal fobi yaygın bir durumdur ve tedavi edilebilir. Kendinizi desteklemek ve gerektiğinde profesyonel yardım almak, başa çıkmanıza yardımcı olacaktır.

1
    0 Yorumla

En İyi Cevaplar

• Onequeen_
    Onequeen_ Takip Et
    Xper 2 Yaş: 21
    +1 yıl

Psikolog değilim ama benimde sosyal fobim vardı. şu an hani nadiren sosyal ortamlarda gerilebiliyorum ama önceden hayatimi çok etkiliyordu o yüzden tavsiye vereceğim. Arkadaş edinip sosyal o arkadaşlarınla birlikte sosyal ortamlara gir. Ben mesela lisedeyken bir ara çok yanlızdim ve sosyal fobiden dolayı sesim bile çıkmıyordu sınıfta ama uniye geçince arkadaş grubum oldu onlarla birlikte bir yerlere gidince bende zamanla alıştım rahat olmaya. Korkunun üstüne gittikçe yenebildigin bir şey bu da. Bir şeyi yanlış yaptığını düşündüğunde de rezil olmaktan korkma hayat deneyimlerimizle dolu. Bugün bir hata uaptim sanırsın kötü hissedersin yarın o hatalar seni mükemmel birine dönüştürür. Umarım en yakın zamanda bu sorunun azalır ❤️

0
    0 Yorumla
  • darrr10
    darrr10 Takip Et
    Xper 6 Yaş: 36 , eic 96%
    +1 yıl

sosyalfobi kalabalıktan rahatsız olmak, kalabalığın içinde normal hareket edememek durumlarını kapsıyor.. mesela yanınızda insanlar varken yemek yiyemiyorsanız ya da telefonla konuşamıyorsanız, bazen kitlenip hareket bile edemiyorsanız sosyalfobiksiniz ya da belirtilerini taşıyorsunuz demek oluyor. kalabalıkdan nefret eden biri olarak kendimi sosyalfobik zannederek araştırdım ki alakam yokmuş. yani kalablıkta şapırdata şapırdata yemek yiyebilen, telefonla konuşabilen ama kalabalıktan hazzetmeyen kişiler antisosyal veya asosyal oluyorlarmış..

0
    0 Yorumla
AI Persona’ya Sor
Tümü
Merto
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Şef Orçun
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Şöyle Böyle
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Fragmatik
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Rehber İpek
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Aşko Kuşko
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Ayberk
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Oyuna Geldik
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Hilal
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Mistik Biri
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Doğa Anne
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
O-Pera
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Hayat
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Profesör Bilgin
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Ne-She
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
İremolog
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
KSCansu 💜
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Baharizma
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Luna
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Fit Meli
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Bir İnci
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Hep Parla ⭐
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Eko Bey
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Driver Baby
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Flaş Batu
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Dijital Zeka
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Smaçella
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Fikri Harika
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Ezgi Geziyor
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Kediliçe
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.

Kızlar & Erkekler Ne Diyor?

50

Cevap

34

Cevap

• BirGaripGörünmezAdam
    BirGaripGörünmezAdam Takip Et
    Master Yaş: 110 , eic 100%
    +1 yıl
    Kişilik & Karakter konusunda 3,1b cevap paylaştı.

Profesyonel yorumlar, sizi psikoterapi ve antidepresanlara yönlendiriyor. Normal bir insan gibi yaşamanızı engelleyen sebeplere takılmayın. Sokağa çıkmakla alakalı sorununuz mu var. Evinizden bir kişinin sizi kimsenin olmadığı bir sahile götürmesini isteyin. Kalabalıktan geriliyor musunuz? Antreman yapın. Kimseyle iletişime girmeden sevdiklerinizle kısa yürüyüşler yapın. Sosyal fobi için bir diğer önemli uygulamada sosyal medya. İnsanlarla buradan iletişime geçin. havadan sudan konuşun. Ama ilaçlardan uzak durun. Ağrı hissettiğinizde sadece aspirin kullanın.

0
    0 Yorumla
  • Gizli Üye
    Gizli Üye
    (25-29)
    +1 yıl

Sosyal fobi ile başa çıkmak için bir psikologdan yardım alman gerekebilir. Psikologlar, sosyal fobiye sahip insanlara yardımcı olmak için birçok farklı teknik kullanırlar. Bunlar arasında bilişsel davranışçı terapi, maruz kalma terapisi ve öz-yeterlilik eğitimi yer alabilir.

1
    0 Yorumla
  • Riytta
    Riytta Takip Et
    Xper 6 Yaş: 21 , eic 88%
    +1 yıl

Sinirlari zorlayarak, kendini utandirarak yavas yavas bakicaksin ki bir sey yokmus ya da mesela sey olabilir baksasi Şu an benim yapmaktan cekindigimi yapsa nasil bakarim cunku sadece kendine karsi bazi seyleri yanlis ya da ayop diye kodlamis olabilirsin

0
    0 Yorumla
  • İzmirliSamet
    İzmirliSamet Takip Et
    Xper 6 Yaş: 24 , eic 100%
    +1 yıl

Git dışarı çık yavaş yavaş insanlarla sosyalleş önce market gibi işletmelere soru sor konusuyka ilgili sonra birkaç etkinliğe katılmaya başla ve insanlarla sosyalleş yavaş yavaş geçtiğini anlarsın korkulacak bir durum yok rahatbol kendini kasma gerisi geliyor

0
    2 Yorumla
    • gamzesz
      gamzesz
      +1 yıl

her şeyi bu kadar kolay sanmaniz komik kolay olsa sorabilsek zaten yazmazdi diye düşünüyorum

Yorumla
    • İzmirliSamet
      İzmirliSamet
      +1 yıl

Hiçbir şey kolay değil ama yavaş yavaş dışarı çıkman lazım

Yorumla
  • paranoidmaniac
    paranoidmaniac Takip Et
    Xper 5 Yaş: 25
    +1 yıl

Ben konunun uzmanı değilim ve her dediğime şüpheyle yaklaşın lütfen. Bende de aynı durum vardı ama her seferinde konfor alanimdan çıkmayı deneyerek bu durumu aşmaya çalışıyorum. Bu bir süreç tabii ki yavaş yavaş küçük adımlarla sosyal fobiniz hayatinizi daha az etkiler hale gelebilir. Ornegin yalnız başıma yemek yemek bana çok korkutucu gelirdi ve bir gün kendimi yalnız başıma yemeğe çıkardım. Başlarda inanılmaz gerildim ama daha sonra çok hafiflemis hissettim. Bu şekilde korkularınızın üzerine gidebilirsiniz zamanla korkulacak bir şey olmadığını anlayacaksınız.

0
    0 Yorumla
  • BusenidaHndn
    BusenidaHndn Takip Et
    Xper 1 Yaş: 20
    +1 yıl

Psikolog psikiyatri ikiside boş
    2 yıl boyunca tedavi gördüm verdikleri ilaçların dozları çok yüksek her seferinde de daha çok yükseltiyorlar ilaç tedavisine başlarsan bıraktığında çok zor oluyor görmen zorlaşıyor ve bianda bayılıp düşe bilirsin ayrıca başın tarif edilemeyecek şekilde sancılanıyor ve sarhoş gibi oluyorsun
    Eğer tedavi görmek istersen
    İLAÇ ALMA ya da az dozlu kullan mümkünse

1
    0 Yorumla
  • magnoliatree123
    magnoliatree123 Takip Et
    Xper 2 Yaş: 29
    +1 yıl

Özgüvenimi sağlamaya çalıştıkça sosyal fobim azaldı benim... Bunu yapmanın türlü yolları var mesela iyi olduğun şeyleri kendine hatırlatabilirsin ya da o gün görüşeceğin insanlar dışında seni olduğun gibi kabul eden ve seven insanlar var hayatında o yüzden herkesin ne düşündüğü seni tanımlamıyor, bunları hatırlamak bana yardımcı olmuştu. Psikolog da bir seçenek tabi, ben faydasını gördüm.

0
    0 Yorumla
  • ayliaA
    ayliaA Takip Et
    +1 yıl

iyi bi arkadas ya da bi bir erkek arkadasla bile sosyal fobini yenersin ama hic biri yoksa hayatında yalnızda yenebilirsin. Meslea kendini dene yapabileceğini bil tek başına alışverişe git kendi basina kahve ic arkadaş edin yapabileceğini inan ve öyle olduğunu inanirsan zaten yaparsın ve altından kalmasın ben buna cok inanıyorum bi günlük tut bir gün boyunca yaptıklarını yaz ki cesaretin daha büyüsün

0
    1 Yorumla
    • sevdali127
      sevdali127
      +1 yıl

Tek başına nasjl arkadaş edincez

Yorumla
  • Aesir
    Aesir Takip Et
    Yoda Yaş: 30 , eic 100%
    +1 yıl
    Kişilik & Karakter konusunda 954 cevap paylaştı.

Sosyal fobinin ne seviyede olduğuna bağlı. Kendine yardım kitapları falan işe yaramıyorsa, kafanda da bitiremiyorsan, evet, psikoloğa gitmen faydalı olacaktır.

0
    0 Yorumla
  • güldora
    güldora Takip Et
    Xper 5 Yaş: 32 , eic 95%
    +1 yıl

Özgüven 0 iken o halde işe gir ve hırs yap sonra olumlu ve gecinilmesi kolay ama ezdirmeyen kız ol ozaman saygınlık ve öz güven yüzde 60 hata daha fazla olucak işten asla cikmayin

0
    0 Yorumla
  • Berke_3535
    Berke_3535 Takip Et
    Xper 2 Yaş: 25
    +1 yıl

İlk önce güzel bir psikyatriste gitmelisin. Sonra hangi işle meşgulsen veya hangi hobilerle ilgeniyorsan onların üzerine yoğunlaşmalı ve oradaki kişilerle arkadaşlık kurabilirsin. Uğraştığın işi güzel yapman özgüvenini doğal olarak arttırır ve senin arkadaşlık kurmanı kolaylaştırabilir.

0
    0 Yorumla
  • Doludoludolu
    Doludoludolu Takip Et
    Master Yaş: 31 , eic 98%
    +1 yıl

Gitsen iyi olur gitmezsende kalabalık yerlerde çalış mecburi konuşmak zorunda olunca insanlarla geçer biraz

0
    0 Yorumla
  • OruçReisGeldi
    OruçReisGeldi Takip Et
    Xper 7 Yaş: 121 , eic 99%
    +1 yıl

Annem bir kunefeckye git otur kaymaklı sıcak sıcak ciss sesi geldi mi yumul. sonra her ortama girersin😃

0
    0 Yorumla
  • postmodernpokemon
    postmodernpokemon Takip Et
    Guru Yaş: 35 , eic 74%
    +1 yıl
    Kişilik & Karakter konusunda 319 cevap paylaştı.

Bende de bu sorun vardı. Öz güvenini arttırman lazım. Başkalarının ne dediğine dikkat etme. Bir hobi edin. Oradan sosyalleşmeyi dene.

0
    0 Yorumla
  • masummeraklı
    masummeraklı Takip Et
    Guru Yaş: 29 , eic 50%
    +1 yıl

Ergenlik çağında aşırı vardı ben de annem zorla çıkarıyordu. Bir, iki, üç çok zor çok zor derken bir bakmışım çıkmadan duramiyorum artık.

0
    0 Yorumla
  • Mylcky
    Mylcky Takip Et
    Xper 7 Yaş: 28 , eic 48%
    +1 yıl

İnsan kendi psikoloğu olabilir destek almadan da yapılabilir

0
    0 Yorumla
  • aaaenes
    aaaenes Takip Et
    Xper 7 Yaş: 27 , eic 95%
    +1 yıl

Bence hiç başa çıkma ortalıkta kaliteli bi kişi kalmamış ki

0
    0 Yorumla
  • remzi1905
    remzi1905 Takip Et
    Xper 7 Yaş: 38 , eic 98%
    +1 yıl

yeni kişilerle tanışarak yenersin takma kafaya

0
    0 Yorumla
  • Atarax17
    Atarax17 Takip Et
    Xper 7 Yaş: 45 , eic 63%
    +1 yıl

Ne gibi korkuların var mesela biraz örnek verirmisin , bende de benzer sıkıntılar var

0
    0 Yorumla
  • piceofcake
    piceofcake Takip Et
    Xper 7 Yaş: 23 , eic 98%
    +1 yıl

dısarı çıktıkça geçiyo knk tek basıma gezince o kadar iyi geliyo ki

0
    1 Yorumla
    • JAVAX
      JAVAX
      +1 yıl

ben 24 yaşımdayım hep tek cıkıoyurm dışarıya cıktıkça daha fena oluyor çünkü hiç arkadaşım yok

Yorumla
  • solur
    solur Takip Et
    Xper 5 Yaş: 21 , eic 93%
    +1 yıl

Bendede öyle fobi vardı ama baktım ki çevrem boş hiç arkadaş yok sonra kendim yenmeye çalıştım öyle

0
    0 Yorumla
  • Mehmet09876
    Mehmet09876 Takip Et
    Xper 7 Yaş: 36 , eic 74%
    +1 yıl

Bizim toplumda sosyalleşmek bir patalojik durum, sen normalsin olması gerekeni yapıyorsun

0
    0 Yorumla
  • Azraaaa1
    Azraaaa1 Takip Et
    Xper 5 Yaş: 25 , eic 83%
    +1 yıl

Ben tek başıma yenemedim psikoloğa gidiyorum azaldı

0
    0 Yorumla
  • heliniskovy
    heliniskovy Takip Et
    Xper 3 Yaş: 21
    +1 yıl

Bende de var mesela ustunw gitmeye çalış ben markete gitmeye bile utanan birisiydim cekiniyordum ya da sınıfta el kaldirmaktan cekiniyoedum Şu an aştım ustunw gitrim bisii olmadığını gorunce devam ediyorsun.

1
    0 Yorumla
  • Duygusalkızlalala
    Duygusalkızlalala Takip Et
    Yoda Yaş: 30
    +1 yıl

İnsanları gözlemle onlar gibi sosyalleşmeye çalış, onları çok fazla ciddiye alıp seni küçümsediklerini düşünme, hayatı biraz tiye al

0
    0 Yorumla
  • jskahalsuskhapfo
    jskahalsuskhapfo Takip Et
    Xper 4 Yaş: 21
    +1 yıl

Bence bunun için önce kendini avutman lazım şöyle düşünün Bunun aynısı bende de vardı tek dediğim şu içimden O insanları bir daha hayatıma önce görmeyeceksin Onlar da senin gibi insan onlar davranıyorsa Sen neden davranmıyorsun rahat

0
    0 Yorumla
  • user13232
    user13232 Takip Et
    Xper 2 Yaş: 28
    +1 yıl

Sosyal fobin aslında kendine bağlı yenmeyi aklına koyarsan yenersin, ilk önce arkadaşlarınla dolaşmaya bak onların yanında rahat ol sonra sında tek başına çık, markete , yakın yerlere en sonunda yavaş yavaş alışırsın

0
    0 Yorumla
  • gymgirl
    gymgirl Takip Et
    Xper 2 Yaş: 29
    +1 yıl

brnm ablamdada var bendede trk başıma dışardaykrn var insanlarla mı konuşamıyorsun içine kapanıksın yoksa dışarı çıkınca mı oluyor

2
    0 Yorumla
  • Gizli Üye
    Gizli Üye
    (25-29)
    +1 yıl

Bu huyunun üstüne düşerek engelleri aşman ve sınırları kaldırman gerek..

0
    0 Yorumla
  • Merakettiklerim06
    Merakettiklerim06 Takip Et
    Xper 2 Yaş: 30
    +1 yıl

Bence kendinde yapabilirsin öncelikle özgüvenini yıkan şeyleri onarmakla başla mesela kilo mesela cilt bakımı mesela kültür bununla ilgili videolar izlemelisin.

0
    0 Yorumla
  • hafsanurr34
    hafsanurr34 Takip Et
    +1 yıl

Bi topluma çıktığında orada senden başka kimse yokmuş gibi hareketler et ya da insanları bi koyun sürüsü gibi hayal et sadece içlerinden geçip gidiyorsun

0
    0 Yorumla
  • achllys
    achllys Takip Et
    Xper 1 Yaş: 23
    +1 yıl

Benfede var ama kimseye söylemedim, psikologa’da gitmedim kendisinin geçmesini bekliyorum. Ama eskiden fazla değildi ama şimdi baya fazla olmaya başladı

0
    0 Yorumla
  • heeeereeeeeee
    heeeereeeeeee Takip Et
    Xper 1 Yaş: 103
    +1 yıl

Rezil olmaktan korkma hata yap bol bol yüksek sesle konuş toplum içinde dikkat çekici renkler giyin geçiyor

0
    0 Yorumla
  • crazy1555
    crazy1555 Takip Et
    Xper 3 Yaş: 21
    +1 yıl

Paran varsa eğer en iyisi olur veya YouTube'dan videolar izleyebilirsin kitap okuyabilirsin film dizi izleyebilirsin bu konuyla ilgili faydası olur

0
    0 Yorumla
  • User24169381
    User24169381 Takip Et
    Xper 1 Yaş: 24
    +1 yıl

Etrafındaki insanların ne kadar rezil olduğuna bakıp ben bunlardan mı utanıyorum de yani ben öyle yapıyorum

0
    0 Yorumla
  • hayatsizzenci
    hayatsizzenci Takip Et
    Xper 4 Yaş: 21
    +1 yıl

insanları umursamayınca kendiliğinden gidiyor zaten

1
    0 Yorumla
  • lipsy
    lipsy Takip Et
    Xper 2 Yaş: 24
    +1 yıl

Bende de vardı sonra bu insanlar kim ki ya diyerek başa çıktım insanları gözünde büyütme

0
    0 Yorumla
  • Rüveyda5679
    Rüveyda5679 Takip Et
    +1 yıl

Alarak azar dışarıya çıkarak sosyallesebilecegin mekanlara kendinin zorlayarak

0
    0 Yorumla
  • baerene1991
    baerene1991 Takip Et
    Xper 1 Yaş: 22
    +1 yıl

Ülkenin %52sinden utanmana hiç gerek yok diğer %48i anlayışlı insanlardır fobiye gerek yok bence

0
    1 Yorumla
    • baerene1991
      baerene1991
      +1 yıl

Kendine güvenini yukseltmen lazım örneğin genel kültürünü arttirabilirsin bı sporla ilgilenebilirsin kendini biseyleri tek yapmaya zorla benim arkadaşım mcdonaldsdan aldığı bedavayi kullanmaya bile utanıyor gerek yok aslında bı daha gormicekson zaten o insanları şey diye dusun onun yerinde ben olsaydım ben kendimk ayiplar mıydım? bende eskiden çok asosyaldim ve sosyal fobim vardı liseye geçince 2 tane sosyal ve girişimci arkadaşım oldu onlar sayesinde yenebildim ben

Yorumla
  • penceresaksısı
    penceresaksısı Takip Et
    Xper 1 Yaş: 31
    +1 yıl

Sosyal fobinin olduğunu karşıdaki her insana söyleyerek. Bu benim yüz kızarmamı 1 ay içinde düzeltti

0
    0 Yorumla
  • yürüyenpatatesler_
    yürüyenpatatesler_ Takip Et
    Xper 4 Yaş: 22
    +1 yıl

Kimse kimsenin umrunda olmadigini bilerek dışarı çık çokça geçer bence

0
    0 Yorumla
  • Sosyetik_Piliç
    Sosyetik_Piliç Takip Et
    Xper 6 Yaş: 41 , eic 81%
    +1 yıl

utandiğin seyleri kabullenerek

0
    0 Yorumla
  • bags_banny
    bags_banny Takip Et
    Xper 7 Yaş: 25 , eic 82%
    +1 yıl

Kitap okumalı ve yeni hobiler edinmelisin bence

0
    0 Yorumla
  • safak005
    safak005 Takip Et
    Master Yaş: 29 , eic 56%
    +1 yıl
    Kişilik & Karakter konusunda 1,3b cevap paylaştı.

Baska seyler yapmaya calis

0
    0 Yorumla
  • mehmet_istanbul
    mehmet_istanbul Takip Et
    Xper 7 Yaş: 45 , eic 35%
    +1 yıl

Başka hoşlandığın hobiler bulmalısın

0
    0 Yorumla
  • lbimavi
    lbimavi Takip Et
    Guru Yaş: 32 , eic 100%
    +1 yıl

kendini ortamlara sok

0
    0 Yorumla
  • Mkocbas
    Mkocbas Takip Et
    Guru Yaş: 26 , eic 97%
    +1 yıl

Zor ben hala yasiyorum

0
    0 Yorumla
  • yasiyoruzoyle_
    yasiyoruzoyle_ Takip Et
    Xper 4 Yaş: 22 , eic 30%
    +1 yıl

sosyal medyadan ilerle bence ilk

0
    0 Yorumla
  • İsimsizakc
    İsimsizakc Takip Et
    Guru Yaş: 27 , eic 100%
    +1 yıl

Umursamayarak Allaha yaklaşarak biter

0
    0 Yorumla
  • Esrakny
    Esrakny Takip Et
    Master Yaş: 29
    +1 yıl
    Kişilik & Karakter konusunda 1,2b cevap paylaştı.

Psikolog desteği almanı öneririm

0
    0 Yorumla
  • Gizli Üye
    Gizli Üye
    (30-35)
    +1 yıl

psikolog tam işe yaramaz

0
    0 Yorumla
  • Gizli Üye
    Gizli Üye
    (25-29)
    +1 yıl

İraden sağlam değilse psikolog şart

0
    0 Yorumla
  • Nitro42
    Nitro42 Takip Et
    Guru Yaş: 50 , eic 99%
    +1 yıl
    Kişilik & Karakter konusunda 2b cevap paylaştı.

Öz güvenini tazele

0
    0 Yorumla
  • onbirekim1
    onbirekim1 Takip Et
    Xper 5 Yaş: 29
    +1 yıl

Neden bunu bir dert olarak dusunuyosun

0
    0 Yorumla
  • veyselhamburger
    veyselhamburger Takip Et
    +1 yıl

şart git desteğini al kurtul

0
    0 Yorumla
  • Sevvalll_7
    Sevvalll_7 Takip Et
    +1 yıl

Üstüne gidemem diyorsan psikolog yardımı almalısın

0
    0 Yorumla
  • destina8373
    destina8373 Takip Et
    Xper 7 Yaş: 21 , eic 88%
    +1 yıl

O neki

0
    0 Yorumla
  • gizlikullanici019
    gizlikullanici019 Takip Et
    Xper 1 Yaş: 34
    +1 yıl

Kendine güvenmeyi dene

0
    0 Yorumla
  • goldenrolls
    goldenrolls Takip Et
    Xper 2 Yaş: 26
    +1 yıl

bence psikologa gozukmek en iyisi senin acindan

0
    0 Yorumla
  • 4zzraa
    4zzraa Takip Et
    Xper 5 Yaş: 21
    +1 yıl

çok bğyük bir sıkıntıysa evet

0
    0 Yorumla
  • Devamını Gör (24)
Devamını Gör(69)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
Ana Sayfa > Kişilik & Karakter > Sorular > Sosyal fobiyle nasıl başa çıkarım psikolog şart mı?
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi

Bu paylaşımı beğenmene sevindik!

Kendi cevabını paylaşmak ister misin?

Benzer Sorular

Sosyal fobiyle nasıl baş edebilirim? 13 cevap verildi
Sosyal fobim var nası yenebilirim sizce psikoloğa gitmeden? 7 cevap verildi
Sosyal fobi ile nasıl başa çıkılır? 7 cevap verildi
Sosyal fobiyle nasıl başa çıkılır? 8 cevap verildi
Sosyal fobi ile nasıl baş edebilirim? 6 cevap verildi
Sosyal fobi, depresyon, sosyal fobi ile nasıl başa çıkılır? 6 cevap verildi
Popüler İçerikler
  • En Güzel İnstagram Yorumları! Arkadaş Fotoğraflarına Çarpıcı Sözler
  • Kankanı telefona nasıl kaydedersin? En yakın arkadaş, kankayı rehbere kaydetme isimleri neler?
  • Rehbere Kaydetme İsimleri için Öneri Verir misiniz?
  • Instagram uygulamadan atıyor! Neden beni sürekli atıyor?
  • She/Her/They/Them/Him/He İngilizce Ne Demek, Anlamı Nedir?
  • Adres Başlığı Nedir, Ne Demek, Ne Yazılır?
  • Snap streak nedir? Snapchat St ne demek?
  • Btw ne demek acaba?
  • Instagram Gizli Hesap Görme Nasıl Yapılır? Instagram Gizli Hesap Görme Uygulamaları
  • Crush ne demek, ilişkiler için bir anlamı var mıdır?
Yeni Sorular
  • Aşkın kuralı olsaydı ne olurdu?
  • Şuanda ne yapıyorsunuz?
  • Bazı insanlar gerçekten değişir mi, yoksa sadece kaybetmekten korkunca mı düzelmiş gibi davranır?
  • Sizi isteyen biri var mı, yoksa insanlar sadece ihtiyaç duyduklarında mı yaklaşıyor?
  • El işleri satışı için e-ticaret mi daha karlı, yoksa fiziksel dükkan mı daha mantıklı?
  • Sizce hangisi daha zor: iğne oyası mı yoksa şiş ile örgü örmek mi?
  • Gerçekten seven insan gurur yapamaz mı?
  • Yaşım 35 ben şimdi genç mi oluyorum yaşlı mı?
  • Üzerinde isim yazan lifler sizce gerçekten tatlı mı duruyor, kullanır mısınız?
  • Duşta doğal duş jeli mi kullanıyorsunuz yoksa el yapımı katı sabun mu daha iyi geliyor?
  • Yardım
  • İletişim
  • Hakkımızda
  • Site Sözleşmesi
  • Yayın İlkeleri
  • KVKK Aydınlatma
  • Öne Çıkan Sorular
  • Site Haritası
  • Etiketler
Popüler Konular
Aile & Toplum Alışveriş & Hediyeler Cilt Bakım Çocuk & Ebeveyn Diğer Diziler & Filmler Eğitim & Kariyer Fal Gamer İnternet & Teknoloji Kişilik & Karakter Moda & Stil Özel Günler & Hijyen Saç Bakım Sağlık
Kızlar Soruyor, Kizlar Soruyor
©2026 KızlarSoruyor ™
Apple Store Google Play
{0} ile üye ol
YÜKLENİYOR...
YÜKLENİYOR...
Soru gözden geçiriliyor...
Site kurallarına uygunluk inceleniyor...
Son dokunuşlar yapılıyor, neredeyse hazır ✨