- Kişilik & Karakter konusunda 204,2b cevap paylaştı.
u +1 yılHayır olmuyor ben bir kere laf anlatırım ama baktım ki karşımda ki kişi beni anlamıyor kendisi bilir ona iki kez anlatmam ne anlamak istiyorsa onu anlar
11 Yorumla- +1 yıl
En iyisi kardeşim, gereksizler için çok uğramamak gerekiyor..
En İyi Cevaplar
- Kişilik & Karakter konusunda 9,8b cevap paylaştı.
u +1 yılEskiden nefesim yetene dek anlatmaya çalışır, olmazsa öfkelenir bir şeyleri dağıtırdım. Sonra bir şey oldu, haklı olduğumu anladığım her şeyde sessiz kalmaya başladım.
O öyle mi anlamış anlasın.. umrum dışı17 Yorumla- +1 yıl
İşte önemli olan o seviyeye ulaşabilmek, hayatta bir mihenk taşı görevi görüyor. Sonra böyle daha mutlu olduğunu anlıyorsun.
- +1 yıl
Değişmek zaman aldı
- +1 yıl
Değişmek ve gelişmek.. Bu aydınlanma yaşandıysa sorun yok demektir.
- +1 yıl
İyi geceler 💫
- +1 yıl
İyi geceler
- +1 yıl
🌷🌸
- +1 yıl
Rica ederim
- Kişilik & Karakter konusunda 8,5b cevap paylaştı.
u +1 yılGerçeği anlatmaya çalışırım baktım karşımdaki anlamıyor, iletişimi keserim. Beni dinlemeyen ve ısrarla anlamak istemeyen biriyle muhatap olmamın anlamı yok.
11 Yorumla- +1 yıl
Evet kendimizi yormaya gerek yok, az ve öz insan olarak dizayn etmek lazım.
- Kişilik & Karakter konusunda 13,6b cevap paylaştı.
+1 yılKim nasıl anlarsa anlayabilir, problem yok. Gerçekten anlaşılmak istediğim bir insan ise karşımdaki o zaman durum değişir. Keyifli günler.
16 Yorumla- +1 yıl
Genelde bu problemi anlaşılmak istediğimiz insanlarla yaşıyoruz, sonrasında az ve öz olana ulaşmak için ir değerlendirme yapabiliyoruz. Keyifli akşamlar 😊
- +1 yıl
Değer verdiğim insan zaten beni anlayan biridir. Aksi halde beni anlamayacak potansiyelde bir insanla iletişimde olmam.. Teşekkürler..
- +1 yıl
Hak edene hak ettiği değeri veriyorsan ve alıyorsan öyle tabi ki 👍
- +1 yıl
Kesinlikle..
- +1 yıl
Teşekkürler..
- +1 yıl
Rica ederim..
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
17Cevap
+1 yılPes ettiğim oluyor evet anlamayan insan için enerji de bir yere kadar dayanıyor
11 Yorumla- +1 yıl
En iyisi az ve öz insanlara o enerjiyi vermek.. Diğerlerine karşı susmak daha çok huzur veriyor.
u +1 yılHer zaman öyleyim ben :D sıkılırsam uğraşamam kestirip atarım
17 Yorumla- +1 yıl
Ben onu karşımdakine direkt söyleyip konuyu kapatıyorum, maksat içimizde kalmasın 😁
- +1 yıl
Bazı şeyleri söylememek gerekiyor ya, anlamıyor sonuçta jsjs
- +1 yıl
Anlamadığını belirtmek, bazen küçük bir laf ile bazen kapasitesini *duygulu* kelimeler ile güzel oluyor...((:
- +1 yıl
Ama neden uğraşalım ki 🙄
- +1 yıl
Tabikide uğraşmayalım ama bizden sonrakilere daha iyi empati yapsın diye bir katkıda bırakmayalım mı ki🫣
- +1 yıl
Bırakamam valla 😬
- +1 yıl
Tamam tamam 😁😁
Kişilik & Karakter konusunda 6,8b cevap paylaştı. Beni bilen bilir bilmeyen kendi gibi bilir.
12 Yorumla- +1 yıl
Bilmeyenlerin yormasın daha dayanılmaz oluyor
+1 yılAy bu ben. Kesinlikle öyle. Bazen açıklıyorum, anlatıyorum, izah ediyorum ama yok, o at gözlüğüyle bakmaya devam ediyor. Hıhı evet öyle, tabiki, sen öyle diyorsan öyle gibi bilimum tasdikleyici ifadeyi sıralıyorum. Sen en iyisini bilirsin ile konuyu kapatıyorum.😏
21 Yorumla- +1 yıl
Yine baya efor sarf ediyorsun ((: kapanış güzel
+1 yılNe laf anlatırım ne de yanlış anlaşılmayı göze alırım..
21 Yorumla- +1 yıl
Az ve öz doğru kişiler varsa en güzeli tabiki.. 😊
+1 yılOlmuyor. Anlamıyorsa eşek olduğunu ona gösteririm. Direkt söylerim; eşek misin, anlamıyor musun diye... Hakaret sanıyorlar genelde. Hakaret değil de gerçek olduğunu anladıklarında hakaretten daha çok koyuyor onlara. Sonra bir aydınlanma yaşayabiliyor. Eğer canım dolayı anlamıyorsa "canım anlatır gibi anlatıyorum iyi dinle" ya da "Bilale anlatır gibi anlatacağım tekrar" diyorum.
11 Yorumla- +1 yıl
👍👍😁 Son cümleyi bazı kişilere bende sık kullanıyorum. Bencede, arada aynen böyle yapmamız gerekiyor.
Kişi nasıl anlamak istiyorsa o şekilde anlayabilir, hiç uğraşamam...
11 Yorumla- +1 yıl
Herkese karşı böyle işe gayet yerinde bir tercihtir.
Kasmıyorum. Yanlış anladıysa anladı diyorum.
11 Yorumla- +1 yıl
En iyisi ve huzur verici olanı.
evet, oluyor. çoğu zaman anlaşılmadığımı düşünüp zerdüşt gibi şöyle diyorum:
ben bu kulaklara göre ağız değilim.
12 Yorumla- +1 yıl
Güzel söz kardeşim bazende anlamadığını yüzüne vur tabi maksat içimizde bir şey kalmasın ((:
- +1 yıl
haklısın... euripides şöyle der:
"bir kimsenin düşüncesini açıklayamaması köleliktir."
bazıları düşüncelerini anlatmaya değer bulmadıkları için, bazıları ise karşısındakine düşüncelerini anlatmaya değer bulmadığı için anlatmaz.
ama bazen iç dökme seansı yapılmalı, günah çıkarma gibi xdxd
Kişilik & Karakter konusunda 651 cevap paylaştı. İstemsizce kendimi ifade etme çabasına giriyorum, baktım olay hâlâ yanlış anlamadan ibaret ilerliyor işte o zaman hiç uğraşmam, nasıl anlamak isterse öyle anlasın.
11 Yorumla- +1 yıl
O ilk çaba, bir umut oluyor. Sonrası aydınlanma ve vazgeçiş.
+1 yılBen lafı beni tanımayanlara anlatıyorum. Eğer beni yanlış anlayan arkadaşım dediğim insanlarsa onlara anlatmam zaten onlar beni yanlış anlıyosa biz arkadaş olamamışız demektir.
11 Yorumla- +1 yıl
Aynen öyle kesin sonuç
- Kişilik & Karakter konusunda 4,8b cevap paylaştı.
+1 yılKarşıdakine verdiğim kıymetle eş değer bu 🤔 Yanlış anlamasını istemediğim biriyse evet, ama normal biriyse arkadaşım oyum buyum duygusallık yoksa önemsemem.
14 Yorumla- +1 yıl
Bazen değer verdiklerimiz de ısrarla yanlış anlamaya devam ediyorsa, yanlış bir değer verme durumu olabilir mi?
- +1 yıl
Israrla yoruyorsa sorun vardır. Yoran insana katlanmaya değmez. Anlaşılamamaktan şikayetçi olduğumuz şu dünyada birine kendini anlatmak zorunda kalmaktan daha yorucu bir şey yok.
- +1 yıl
Katılıyorum 👍 yormayan, can sıkmayan insanları etrafımızda toplamaya..
- +1 yıl
Amin 🙏
Kişilik & Karakter konusunda 1,9b cevap paylaştı. Karşımdakine yanlış anladığını anlatmaya çalışırım. Bakarım anlamıyor, tekrar tekrar denemem anlatmayı, neye nasıl inanmak istiyorsa inansın diyip dönerim arkamı…
11 Yorumla- +1 yıl
Bazen kendimimizi çok yormayıp, karşımızdakini olduğu gibi kabullenmek gerekiyor. Haklısın
- Kişilik & Karakter konusunda 4,2b cevap paylaştı.
+1 yılBen olabildiğince anlatırım sonra anladığından değil anlattığımdan sorumluyum derim. Kendi bilir
11 Yorumla- +1 yıl
Güzel açıklama, olması gereken bu.
Baktım anlamıyor veya anlamak istemiyor peki senin dediğin olsun deyip susuyorum napim..🤷🏻♀️
11 Yorumla- +1 yıl
Mecbur en son nokta o oluyor.
Kişilik & Karakter konusunda 1,1b cevap paylaştı. Genelde yaptığım bişey umrumda değil nasıl anlamak isterlerse anlasınlar diyorum, açıklamayla yoramam kendimi
11 Yorumla- +1 yıl
👍 Katılıyorum.
+1 yılKesinlikle hatta aynı fikirde, sonuna kadar karşı olduğum kişilere bile haklısın diyip geçer oldum ~ ℳ
11 Yorumla- +1 yıl
Zamanın ve yaşanmışlıkların insana getirisi bu oluyor.
evet çok kez, genelde anlatmak için çokk çabalarım ama karşımdakinin kırılmaz bi tokmak kafalılığı varsa eninde sonunda bırakırım
11 Yorumla- +1 yıl
O sınırı iyi bilmek lazım tabi fazlası kişinin kendisinden götürüyor.
+1 yılKarşımdaki anne babamsa tabi ki kendimi açıklarım. Ama değer vermediğim, alelade biriyse nefesimi yoramam. İstediğini düşünebilir.
11 Yorumla- +1 yıl
Katılıyorum.
- Kişilik & Karakter konusunda 733 cevap paylaştı.
+1 yılÖnceleri fazla takardim lafimi yanlis anlamasin diye ama simdi hic umursamiyorum bile herkes istedigi gibi aaNlasin diyip geçiyorum
11 Yorumla- +1 yıl
Bu aydınlanma oluyor, kendini yormamaya başlıyorsun. 👍
+1 yılEskiden oluyordu
Günahımı alıyor işte deyip seviniyordum hatta 😅
Ama şu an ağzım açıldımı açılıyor snir küpü oluyorum ama yinede konuşuyorum11 Yorumla- +1 yıl
😄 Bence biraz daha sakin olmayı deneyip, susman ve kendini yormaman lazım.
+1 yılSon zamanlarda kendimi anlatamamak.. En buyuk problemım.. Karsıdakı de senı anlamaya calısmıyor sa salarım ben
13 Yorumla- +1 yıl
İkisi birleşince daha kötü oluyor tabi.. Sen susarken seni anlayan bir dosta o zaman..
- +1 yıl
Son cümlene kahve bardagımı kaldırdım şerefee
- +1 yıl
Şerefe dostum👍
+1 yılOlmaz mı oluyor. Laf anlamayanı ya da yanlış anlamak isteyeni kendi ile baş başa bırakıp gideceksin ki akıl sağlığın bozulmasın
11 Yorumla- +1 yıl
Evet öyle yapmak gerekiyor, diğer türlü bizden götürüyorlar.
Kişilik & Karakter konusunda 338 cevap paylaştı. He o dediğnden diyip susuyorum ne benim bunları tekrarlayacak sabrım ne de karsımdakinde anlayacak hal kalmış oluyo zaten
11 Yorumla- +1 yıl
Evet kaçınılmaz son o oluyor.
Ben söylediklerimden sorumluyum anladiklarınızdan degil derim biter
11 Yorumla- +1 yıl
👍👍
Kişilik & Karakter konusunda 3,8b cevap paylaştı. Gerçeği anlatmaya çalışırım anlamıyorsa çabalamam bırakırım
12 Yorumla- +1 yıl
Asıl yapmak gereken bu oluyor
+1 yılDeğer vermiyorsam isteği gibi anlayabilir çok da tın...
12 Yorumla- +1 yıl
👍😁 İdeal cevap oldu.
- +1 yıl
Tşkler
+1 yılEtrafımda laf anlattacagım kimse yok en iyisi sizede tavsiye ederim
13 Yorumla- +1 yıl
En azından az ve öz sustuğunda bile anlayabilecek birileri olmalı
- +1 yıl
Su anlık yok umarım ilerde olur
- +1 yıl
Umarım 😊👍
- Kişilik & Karakter konusunda 12,9b cevap paylaştı.
+1 yılhayır illaki anlatırım doğrusunu
tabi değen bir kişiyse11 Yorumla- +1 yıl
Hak eden ve hak etmeyen ayrımını yapabilmek tabi ki en önemli unsur oluyor.
- Kişilik & Karakter konusunda 4,2b cevap paylaştı.
+1 yılCahille sohbet etmek güçtür bilene, çünkü cahil ne gelirse söyler diline.
Mevlana12 Yorumla- +1 yıl
Çok güzel bir söz 👍👏
- +1 yıl
Bu yazıyı 15 yaşımda okumuştum ve o zaman karar aldım aklıma geleni konuşurum ağzıma geleni değil
Evet çünkü artık insanlara açıklama yapsam da seviyeleri yetmiyeceği için uğraşıyorum
11 Yorumla- +1 yıl
Karşındakinin kapasitesini hemen analiz etmek güzel oluyor.
+1 yılKarşımdakinde o kapasiteyi görmeyince uğraşmam. çoğu işine nasıl geliyorsa öyle anlıyor zaten
11 Yorumla- +1 yıl
Maalesef öyle oluyor.
Kişilik & Karakter konusunda 447 cevap paylaştı. Nasıl anlarsa öyle olsun. Benim sorunum değil.
11 Yorumla- +1 yıl
En huzur verici olanı bu.
- Kişilik & Karakter konusunda 5,6b cevap paylaştı.
+1 yılSöyleyeceğimi söylemeden olmaz, sessizce kabulleniş bana göre değil...
11 Yorumla- +1 yıl
Arada onu yapmak gerekiyor, hem karşındakinin beynine bir düşünce yerleştirmek hemde başkalarına karşı empati kazandırmak.
+1 yılİnan sana değil kastım cahille muhabbeti kestim hesaabı
11 Yorumla- +1 yıl
👍
değer verdiğim birisine özürlüye anlatır gibi anlatır uğraşırım diğer türlü münakaşaya girmem
13 Yorumla- +1 yıl
Değer verdiğin bir insanın yormasida insanı huzursuz ediyor
- +1 yıl
Aynen öyle
+1 yılYok ya pes ettiğimi hatırlamıyorum
Bazen susarak anlatıyorum15 Yorumla- +1 yıl
Bende bu sözü çok kullanmarim, susarak anlatmak.. En güzel huzur kaynağı.
- +1 yıl
Aynen öyle
- +1 yıl
Çevrende, sen susarken seni anlayan/anlayanlar var mı?
- +1 yıl
Var
- +1 yıl
Güzel 👍
+1 yılBazen evet çünkü anlatsam da anlamayacak uğraşmak istemiyorum
11 Yorumla- +1 yıl
Evet bazen böyle yapmak gerekiyor.
Yüz kere anlattığım halde aynıysa kabullenirim ve yoluma bakarım
15 Yorumla- +1 yıl
100 kere biraz çok oluyor sanki, kendini çok yıpratma derim.
- +1 yıl
O kadarda yargılama tabi kendini.. Bu durum zamanla ve tecrübe ile oturmaya başlıyor.
- +1 yıl
Olur olur merak etme
- Kişilik & Karakter konusunda 2b cevap paylaştı.
+1 yılDuyup dinlemeyen insan için uğraşmam, bunu direk bu şekilde söylüyorum da.
13 Yorumla- +1 yıl
Bazen dile getirmekte faydalı oluyor
- +1 yıl
Genelde söylemek pek işe yaramıyor, maalesef bunu söylemek zorunda kalıyorsam iletişime çok kapalı insanlar oluyor. Ama belki sonrasında kendi içinde düşünen oluyordur.
- +1 yıl
Aynen ya kendisi için yeni bir bakış açısı yolunu gösteriyoruz ya da başkaları için katkı sağlıyoruz..
Anlatıyorum sınıra kadar ve sonrası kendi bilir insanoğlu diyorum.
12 Yorumla- +1 yıl
O sınır seni yormuyor ise sorun yoktur ama yormaya başladıysa sınırı biraz daha ileriye çekmek lazım
- +1 yıl
Yorduğu yere kadar kardeşim tabi de sadece tanıdığım kişilerde oluyor.
Kabullenemem ben bunu kafasına vura vura anlatırım.
13 Yorumla- +1 yıl
😄 Ama kendini yıpratmış olmuyor musun? Daha doğru insanlara anlatmak daha iyi olmaz mı
- +1 yıl
Maalesef
- Kişilik & Karakter konusunda 1b cevap paylaştı.
+1 yılAnlattığım şeyi anlamayacak biri için çabalamayı bırakalı çok oldu.. Öyle mi? tamam diyip geçiyorum artık.
11 Yorumla- +1 yıl
Aydınlanmayi erken yaşta yaşaman çok iyi olmuş 👍
+1 yılOluyor ama çeneye değmeyen ve beni küçük düşürmeyecek davranışlarda
12 Yorumla- +1 yıl
O tarz insanları, hayatımızdan biraz arındırmak gerekiyor.
- +1 yıl
Evet
Bazen o kadar yoruyorlar ki, diyorum kendi kendime, "ne anlarsa anlasın."
11 Yorumla- +1 yıl
Bazen susmanın verdiği huzur, paylaşmaktan çok daha iyi oluyor.
+1 yılGerçekten oluyor bazen. Laf anlatmak yorucu oluyor bazılarına çünkü.
11 Yorumla- +1 yıl
Evet, böyle bir durumda susmanın verdiği huzur paha biçilemez oluyor.
- Kişilik & Karakter konusunda 2,1b cevap paylaştı.
+1 yılÇoğu zaman öyle yapıyorum, anlamamak için özel olarak eğitilmiş gibiler.
11 Yorumla- +1 yıl
İnsana bu yüzden vakit kaybı geliyor. Belkide anlamak işlerine gelmiyordur.
- Kişilik & Karakter konusunda 13,5b cevap paylaştı.
+1 yılÇok oluyor.
Bağzı eğitilemezlere laf anlatacağıma yanlış anlaşılayım daha iyi15 Yorumla- +1 yıl
Aynen öyle bro.. Sıfır sıkıntı stres ((:
- +1 yıl
Tabi ki adam safi avelse can sıkmaya gerek yok.
- +1 yıl
can sıkmayan insanları etrafımızda toplamaya dostum.. 👍
- +1 yıl
Aşırı kaliteli dua bro .
Hak eden herkesin 🙏 - +1 yıl
İnşallah 👍
Karşıdaki insana anlattığımız şey hiçbir şekilde anlamıyorsa Bir de üstüne haklı çıkmaya çalışıyorsa Kendi adıma konuşuyorum sen haklısın Doğrudur Sen ne diyorsan ben öleyim deyip hayatından güzel bir şekilde uzaklaşıyorum
11 Yorumla- +1 yıl
Yapılacak en iyi eylem bu oluyor, diğer türlü insanın kendinden götürüyor.
Gizli Üye(18-24)+1 yılBazen evet, diğer türlü yoruluyorum çünkü. Bazılarına ne kadar anlatsan da anlamıyor, o da ayrı bir konu.
11 Yorumla- +1 yıl
Evet kiminde kapasite sorunu var.
Gizli Üye(30-35)+1 yılHer insanin seviyesine inilmiyor bırakıyorum bazen cahil insanları kendini haklı znnetsin
11 Yorumla- +1 yıl
40 alim, bir cahil sözü gibi.
Gizli Üye(25-29)+1 yılOluyor kendimi anlatsam anlamaz diyerek bir şey demiyorum
11 Yorumla- +1 yıl
Maalesef..
+1 yılevet ama eğer karşımdaki insan/insanlar benden düşük bir seviyeyse ve insanlar onu benden daha az değer veriyorsa sonuna kadar laf atıyorum
12 Yorumla- +1 yıl
Öncelikle karşındakinin seviyesini analiz edip ona göre hareket etmek daha huzurlu oluyor.
- +1 yıl
kesinlikle hak veriyorum
+1 yılBir ara çok anlattım baktım kimse anlatmak istediğimi değil duymak istediğini anlıyor, bıraktım son 2 yıldır pek konuşmuyorum bile.
13 Yorumla- +1 yıl
- +1 yıl
Aynı ruh hali işte.
- +1 yıl
Aynen öyle dostum
Cok defa oldu ben anlatmamda beni anlamıcsksın o yuzden boş ver nasıl istiyorsan öyle düşün" dediğim zamanlar
11 Yorumla- +1 yıl
Hepimiz o cümleleri söylemek zorunda kaldık
babannemden öğrendim bunu he diyip geçmek en keyiflisi. her zaman olmasaada yapıyorum ve kafa rahat
11 Yorumla- +1 yıl
Babaanne ye saygılar 👍
+1 yılnasıl isterlerse öyle anlasınlar sen kendini bildikten sonra bi önemi yok bunun yorma kendini hic
11 Yorumla- +1 yıl
Ben kendimi yormam, bunu bırakalı çok oldu ((:
+1 yılGenellikle babama karşı ikna edilecek biri olmadığı için çoğu kez pes ediyorum
11 Yorumla- +1 yıl
Zamanla onuda aşarsınız merak etme. Bir baba için kız evlat her şeyden değerlidir, büyüdüğünü anladığında daha farklı olacaktır.
Asla kabullenmem ama eğer anlama sıkıntısı varsa kendi haline bırakırım
11 Yorumla- +1 yıl
Kendini çok yıpratmadan yap tabikide.
+1 yılOtuzlara yaklaşınca tamamen bu hayat felsefesi merhaba diyor insana
13 Yorumla- +1 yıl
Evet, aydınlanmayı yaşıyoruz..
- +1 yıl
Çok geç bir aydınlanma ama olsun
- +1 yıl
Tecrübeleri ne zaman kazanacağımız ve bunu kabullenecegimiz zaman değişebiliyor, olsun. 😊
- Devamını Gör (32)
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat