Kişilik & Karakter konusunda 32,5b cevap paylaştı.
Anlayabilmek ve anlatabilmek lazım. Lafımı en iyi şekilde anlatım biçimlerini biçim biçim kullanarak anlatırım ama karşı taraf bana karşı duvar örmüşse, ağ örmüşse, ön yargı ile yaklaşıyor ise zaten beni anlamaz. Bir insan bir şeyi anlamadığı zaman ise yanlış anlamaya başlar. Bu başlangıç ise beni ilgilendirmez. Ben anlatır geçerim. Anlayan anlar, anlamayan anlamamaya devam eder. Bırakırım orada kalır ve kendimi de yormamış olurum :)
Kabul ederim, fazla sıkıldığım durumlar bunlar ve yoruluyorum ben. Karşımda ki kişi için düşündüğü gibi biri olsam ne olur, olmasam ne olur? Çok dert etmiyorum o yüzden, bırakırım istediği gibi düşünsün. Yakınlarım zaten tanır az çok, neyi ne niyetle yaptığımı ya da söylediğimi bilirler. Bunun dışındakiler de çok umurumda olan insanlar değiller...
Önceden laf anlatmaya çalışıp kendimi küçük düşürürdüm ama artık o hatayı yapmıyorum. Siz açıklama yapmazsanız insanlara o an için yanlış anlaşılsanız bile uzun vadede karşınızdakinde daha iyi bir izlenim bırakırsanız. Hele de bi tavsiye vereyim sizi dinlemeye niyeti olmayan, suçlamaya yer arayan birine hiçten açıklama yapmayın.
Hayır kabul etmem, laf anlatmayla da fazla uğraşmam. Ben ortaya lafımı koyarım anlayan anlar, anlamayan ne poh yiyorsa yesin. Yapacak pek bir şeyim olmaz.
Kendimi anlatırım yanlış anlaşılmışsam tabi ki karşımdakinin kim olduğunun da önemi var ama eğer kendimi açıklamaktan bir an yorulmuşsam, kapatabiliyorum konuyu da perdeyi de.
Yanlış anlaşılmak telafi edilebilir. Bırakın kendi haline o zaten bunu er ya da geç anlar. Önemli olan eksik anlaşılmamaktır. Bilmedikleri için telafi edilebilmesi zordur. Bilseler zaten yanılgıya düşmezler. Ben bunu bilmiyordum deyip haklı çıkmaya da çalışabilirler. Halbuki bilmek tek başına yetmez. Sonuçta ne kadar anlatırsanız anlatın, karşınızdakinin anlayabildiği ya da anlamak istediği kadardır.
Beni çok da iyi tanimayan insanlara kendimi açıklamaya çalışmıyorum. Çünkü o zaman kendime haksızlık ettiğimi düşünüyorum. Ama tabi ki bende hatrı olanlara, sevdiklerime derdimi anlatmaya çalışırım.
Kim tarafından yanlış anlandığıma bağlı. Yanlış anlaşılma en gıcık olduğum şeylerden birisi, bana yakın olan birisiyse elimden geldiğince düzeltmeye çalışırım ama rastgele birisiyse iplemem
Öyle zamanlarda TR IQ ortalamasının 90 olduğu aklıma geliyor. Ardından cahille tartışırsan asla kazanamazsın lafı geliyor ve sonra diyorum ki neden kendimi yorayım.
Aslında zaman zaman kendimi yanlış ifade ettiğim düşüncesine kapılıp anlatmaya çalıştım da sonrasında bir şey farkettim kendini akıllı sanan cahiller benden uzak olsun da başka bir şey istemem.