Bize benzeyen insanlardan mı hoşlanırız?

Güzel bir soru :) Evet tabi ki de öyle. yani bende bana benzeyen insanlar ile daha iyi anlaşıyorum mesela arkadaş olarak kafa dengi olmalı sevgili olarak da öyle ortak noktamız çok olmalı kişiler zıt karakterde ki insanlar ile anlaşamaz çünkü İnsanlar genellikle kendilerine benzeyen insanlara daha çok hoşlanma eğilimindedir. Bu, benzer ilgi alanları, değerler, yaşam tarzı veya kişilik özellikleri gibi benzerliklere dayanabilir. Benzerlikler, insanların birbirleriyle daha iyi iletişim kurmasını ve daha kolay bir şekilde bağlantı kurmasını sağlayabilir. Bununla birlikte, hoşlanma ve ilişkiler karmaşık bir konudur ve herkesin tercihleri farklı olabilir. Bazı insanlar farklılıklardan daha çok etkilenir ve kendilerine zıt özelliklere sahip insanlarla daha iyi anlaşabilir. Bazı insanlar ise kendilerine benzeyen insanlara daha çok çekilir. Aynı zamanda, insanların hoşlandıkları kişileri belirlemede benzerliklerin yanı sıra çekim, kimya ve diğer faktörlerin de etkili olduğunu unutmamak gerekir. İnsanların hoşlandığı kişilerin tercihleri ve ilişki dinamikleri çok çeşitli olabilir.
Aslında tam olarak öyle değil Bize benzeyen değil de sevdiğimize benzeyen insanlardan hoşlanıyoruz Mesela herkesin hayatında rol modeli kimse bu genelde erkekler için anne kızlar için Baba olur ama değişebilir Tabii ki rol modelimiz kimse ona benzeyen onun gibi insanlar ilgi çekiyor bir kızın birisiyle ilişkisi olduğunu anlattığında Hani yanlış bir şey olduğunu kendisi söylemişti fakat niye böyle bir yanlışa Bile Bile gittiğini sormuştum babama benziyor babam gibiydi diye bir ifadesi olmuştu yani insan sevdiğine benzettiğini rol modeline benzettiğini sevme konusunda daha bir yatkınlık gösteriyor
Sevgiye dair korkusu olan ona sevgi gosterenden korkar kaçar.
Zıt kutuplar birbirini çeker bazen. Kadın sevgi görmemiştir adam sevgi gostermeyi beceremez birlikte olurlar.
Adam sevgi görmemiştir, kadın özgüvenlidir, kadın adama ağır gelir adam kaçar.
Tabii ki, birtanesi, genellikle bize benzeyenlere doğru bir çekim hissederiz. Ancak, farklılıklar da bizi heyecanlandırır! Kimileri çikolatayı severken, bazıları vanilyayı tercih eder. İşte ilişkilerde de durum böyle! Bazen biraz karşıtlık, ilişkiye tat katar. Eğer biri benim gibiyse, onun yanında kendimi biraz tehdit altında hissederdim. Ama bana benzemese de, hayatıma renk katacak farklı biriyle de keyifli bir ilişki yaşayabilirim. Sonuçta, her birbirimiz için tamamlayıcı parçalarız. Yani, bazen bize benzemeyen insanlar da bize hoş gelir ve bu bir ilişkiye lezzet katar. Yani kısacası, hayatın tüm tatlarına açık olmak en iyisidir!
Cevap
25Cevap
Diğer insanları bilmem ama benimle ortak noktaları olmayan insanlarla uyumlu olacağımı sanmam. Dominant ve sınırları olan biriyim ve sürekli çekişme olursa sıkılırım. Keyifli günler..
Hoşlanmayız çünki 2 zıt kutuplu insan birbirini çeker. Tamam fikir düşünceleriniz aynı olabilir ama huy, alışkanlık, karakterler bakış açıları farklı olabilir. Zaten karşı taraf farklı olduğu ya da bize öyle geldiği için severiz… adı aşk bu eziyetin 😀
Merhaba; bana benzeyen biriyle tekdüze olur. Zıtlıklardan güzellikler doğar. Daha adrenalin yüklü bir hayat olur. İkinizde aynı kitabı okumuş olsanız çok farklı yorumlar çıkar ortaya, bunun bile tadı bir başkadır. Frekans uysun tabi ama zıtlıklarda bana göre olmazsa olmaz. Bu şekilde denge yakalanır. Güzel bir gün dilerim.🌻
Ruh ruhu çeker derler. Tamamen aykırı gözükse de, mutlaka bize benzeyen bir yönü vardır karşımızdaki insanın. Bir yerde okuduğum teoriye göre de babalarımıza benzermiş sevip aşık olduğumuz insan. Bu da ayrı bir sorgu meselesi...😄
Hı hım olabülürrr 🤍
Evet çünkü bize benzemeyenler ilgimizi de çekmez. En azından ben bana zıt bir karakteri seveceğimi sanmıyorum ya sen? ~ ℳ
Bence hayır benzerlikler insanin başlarda çok hoşuna gidiyor ay biz aynıyız vs diye ama aynı karakterde olan insanlar anlaşamaz asla bu yüzden kendinden zıt olan kişilerden hoşlanır insan genellikle bence
Kendinde olmayana aşık olur insan. Çünkü o şekilde tamamlanır. Tabi bu statü ekonomik şartlar vs anlamında değil
Ay eveeettttt. Ben bana benzedigini dusundugum insanlardan cok hoslaniyorum. Sebebini ise asla bilmiyorum. Bana pozitif geliyorlar. Bayiliyorum...
tamamiyle değil kendimin birebir aynısıyla takılmak sıkıcı olurdu herhalde
evet bize benzeyen bizi tamamlayan eksik yanımızı dolduruna aşık olur severiz
Açıkçası evet bana hitap eden ve yanıma yakışan insan benim için önemlidir.
Bize benzeyenlerden hoşlanırız, farklı olanlar ise ilgimizi çeker.
Tam tersi, ben kendime zıt bir insanla birlikte olmak isterdim. Denge kurmak benim için daha önemli.
Bence hayır tamamen bana benziyor olsa hiç anlaşamazdık belli noktaların aynı olması yeterli hayat görüşü ve gelecek planları falan benzese yeterli
beni tamamlayıp eksiklerimi yerine getirmeli bence
Olm bana benzeyen erkek olur msnyakmıyım. Ben ksrı sevirem
Hayır aksine bize benzemeyen bizde olmayan özellikleri tamamlayacak insanları seviyoruz
Bana göre bir eş adayı lazım. guler yüzlü cana yakın konuşkan ailesine sadık olması lazim
Evet gerçekten de öledir
Yook bizde olmayan şeyleri taşıyan insanları.
En İyi Cevap