Rutinli
Rutinsiz
Yaşını ve cinsiyetini belirt, oyunu kullan:
Lütfen yaşını seç
Rutinli yaşam daha güzel Rutinler, zamanı daha verimli kullanmanıza yardımcı olabilir. Belirli bir plana göre hareket etmek, işlerinizi daha düzenli bir şekilde yapmanızı ve zamanınızı daha iyi yönetmenizi sağlar. Rutinli yaşam, belirsizlikleri azaltır ve planlama yapmanızı kolaylaştırır. Bu da stres seviyenizi düşürebilir. Rutinler, günlük hayatta karşılaşabileceğiniz zorluklarla başa çıkmanızı daha kolaylaştırır. Rutinler, disiplin ve alışkanlık geliştirmenize yardımcı olabilir. Belirli bir düzene uygun olarak hareket etmek, kendinizi daha motive hissetmenize ve hedeflerinize daha kolay ulaşmanıza yardımcı olabilir. Rutinli yaşam, sağlıklı alışkanlıkların oluşmasını destekler. Örneğin, düzenli egzersiz yapma, sağlıklı beslenme ve düzenli uyku gibi alışkanlıkları rutin haline getirmek, genel sağlığınızı iyileştirebilir ve kendinizi daha iyi hissetmenizi sağlayabilir.
Aslında her ikisinin yeri geldiğinde yapılması gerek.
Herşeyi rutine bağlamak veya spontane yaşamak bir yerden sonra sıkıcı gelmeye başlar.
İnsanoğlunun doyumsuz ve istekleri bitmeyen bir varlık olduğunu unutmamalıyız.
Tabi spontane gelişecek şeyler için ise maddi dayanak en önde geliyor.
Spontane yaşam tercihim. Özgürlükçü, saygı ve kabullenmeyi içerir. Zorlamalarla dengesiz bir yaşamı benimsemenin tersine dengeli bir yaşam tarzıdır. Hayatımızı kendimize göre uyarlama lüksümüz olur. Zoraki bize diretilen kurallardan uzak, yoğun ve birbirine benzeyen, birbirini taklit eden yaşamların dışında bir yaşam sunar. Bu kuralcı ve yaşam kalitesi düşük döngüyü kırıp kendini bulabilme becerisi olan bir yaşam şeklidir. Mutluluk ve huzuru beraberinde getirdiğine inanan insanların tercihidir bu tarz bir yaşam. Kendiyle barışık, karşısındaki bireylere saygılı ve yüksek özgüvene sahip insanların tercihidir. Daha huzurlu ve adildir. Netlik getirir.
Cevap
18Cevap
Son zamanlarda spontane yaşıyorum. Bilinçli bir şekilde planlarımın dışına çıktım..
Spontane olsun isterken bile yine bir zaman sonra rutine bağlıyor zaten.
Rutin yaşamınb her ne kadar millet şikayet etse de bu Şubat depreminde değerini çok iyi gördüm. Çünkü deprem oldu tüm rutin herkes için bozuldu çok sinir bozucuydu ve dedim ki deprem olmasaydı bu sabah insanlar ölmek ya da enkaz sokak altında kalmak yerine açıldı işinde okulunda evinde olacaktı. Bu yüzden rutini sevelim. Doğal akış devam etmeli
Rutin olmalı genellikle ama bazende spontane yaşamayı da bilmelisin arada kuralların canı çıksın diyebilmek gerekiyor
Kimi zaman rutinlerle, kimi zaman ana göre seyretmeli...
Gerekli şeyler rutinde olmalı ama keyfi şeyleri rutine koymasak da olur
Disiplin insanı özgürleştirir.
Spontane olmalı
İkisinden de biraz da biraz daha spontane
Hayat cesurları sever beklenmiyeni yaşayacaksın?
Planlamazsanız hayat sizi planlar
Rutinlerimiz olmalı
Rutin her zaman iyidir
Ülke kaos gibi rutin olamayız
planlı. arada spontane.
Hayat plan yaparken başımıza gelenlerdir
Olmalı
Rutinli
Rutinsiz
spontane.
Rutini
Rutinsiz