Güncellemeler
+1 yıl
Bu soru hakkinda goruslerinizi merak ediyorum hayat tecrubelerinizi falan merak ettim aklima takildi sorayim dedim😅
sizce her birey ailesinin kaderi midir yani yasadiginiz ev dogdugunuz yer zengin/fakir olmaniz sizin kendi hayatinizi cok vahim sekilde etkiler mi mantikli dusununce parasiz olmak etkiler gibi duruyo ama bi insan isterse cok cabalarsa hırslı olursa tuttugunu koparan bi insansa en onemliside kendini hep bir seyler motive ederse degistirebilir mi hayatini
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
2Cevap
Zorunda değildir
Belli bir yaşa kadar evet, kaderini çizmeye başladığı (okumak, çalışmak veya sevdiği ile evlenmek) an bu keskin çizgiye gelinir.
Ailesinin istediği kaderi yaşayıp yaşamayacağı tamamen kişinin karşı koyma ve mücadele azmine bağlı oluyor o zaman.
Evet oyle
Farkındalık geliştirirse, en ağır acıları, travmaları en büyük gücü olur kişinin. Kisi bunları birer mağduriyet olarak değil, geleceğine ışık tutacak bir fener olarak almalı. Gecmisinden dersleri alıp, özgürleşen kişiyi Allahtan baska hiçbir güç yıkamaz.
Yani ailenin etkisi olsa da baslangicta, hayatinin geri kalanını kişi kendisi yönetir.
Bende oyle dusunuyorum canım