Çok yakın arkadaşımın ikilemde kalıp dert yandığı sözleri: Deliler gibi seviyorum, ailem olmaz diyor, ben kabul etsem vicdanım etmiyor , tamam diyip ona koşsam, bir ömür boyu ailem bir yana ben bir yana. Sence ben yardan mı geçeyim serden mi? Bu nasıl bir sınavdır, insan dokunacak kadar yakın kaybedecek kadar uzak kalabilir mi?
İnsanın hayatının sınavı ailesi midir, en sevdiğim dediği mi?
Hayatının sınavı nefsi aslında sürekli nefsi ile mücadele içindedir hep çünkü ve akabinde tercihleri. Bu ailesine karşı tutumu da olabilir sevdiği ile yaşadıklarıyla alakalı da her an her şey olabilir veya olmayabilir insan olan olmayan her şeyle sınanır. Teslimiyet kabulleniş belki kurtarır bilemeyiz.
Yorumları okudum. Konu mezhep. Zor bir karar. Aileyi düşünmek tamam ama onlar hatalıda olsa bu karar tekrar seni af edeceklerdi. Arkadaşın bu süreci zamana yaysın. Hatta mümkün ise bi süre kız arkadaşı ile yaşasın. Eğer bir sorun yoksa evlensin. Ben alevlerin içinde çok bulundum. Mükemmel insanlar. Ön yargılı ve yanlış bilgi çok haklarında. Sırf kötü niyetli ve ikilik çıkarmak için yapılmış hepsi. Bence çok radikal bir dini hassasiyeti yoksa çatışma çıkmaz. Baştan konuşulur her şey.
Sonuna kadar haklısınız, bu güzel yorumunuz için de ayrıca teşekkür ederim. Şimdilik gizliden nikah kıydılar. Artık ailenin de tabiri caizse imana gelmesini bekliyorlar.
Biraz cesaret gerek. Bide aile neden istemiyor o yönüne iyi bakmalı. Bazen anne baba görmediğimizi görür. O yönlere dikkat edilmeli. Yine de razıysa kopmalı
Bunu biliyorlar ama bildikleri halde bağnaz tarafları evlat sevgisinden baskın geliyor. Ben son olarak al sevdiğini çek git kardeşim dedim. Bazen de aile kendi adayı varsa binbir bahane ile o kız olmasın diye kendini yırtar.
Kişilik & Karakter konusunda 204,3b cevap paylaştı.
Bence bu değişir bazen insan o kadar ağır şeyler yaşar ki hem aile hem çevresi hem başka başka sorunlarla uğraşır. bunu da kendisinden başka kimse anlayamaz
Sınav bizim olduğu için her şekilde karşımıza çıkabilir önemli olan yolu doğru görüp hayırlısını kolaylıkla istemek. Rabbim bize herşeyi görsteriyorda bazen biz görmek istemiyoruz ya da göremiyoruz.
Böyle bir durumda mecburen birini tercih etme durumunda kalacak sanırım. Sevdiğini tercih etmesi daha doğru gibi ama aileninde üstü çizilmez öyle. Zor bir durum
Seçimleridir çünkü ne derse desin bu onun seçiminden ibaret olur insan hep bir yol ağzında olacak bugün bu ikilik ailesi ve sevdiği olur yarın mesleği ve hayali olur seçim yapmayı bilmek ve sonuçlarıyla yüzleşmek gerek