Hep korktuğu döngüyü kırabilir miydi birey? Yorgun olduğunda başını dayayacağı bir duvar yeter miydi? İçindeki sorularla beraber kaç yaşam solup gitmiştir?
Hayatın anlamı, aile kurmak mı? Bir birey tek başına hayatının sonuna kadar yaşayabilir mi?
Selam, yaşayabilir bence. Ancak bu bir 1⃣süre onu mutlu kılıp özgür hissettirse de ilerleyen zamanlarda aile sıcaklığını duymak ister, kendi ailesini kurmak keza. Yani bir süre sonra yaşlanınca eşi yanında olursa sırt sırta vermesi daha güzel olmaz mı? Hayatın anlamını tek başına kavramak güzel, özgürce yaşamak vs ama nereye kadar.
Merhaba, aslında şu bir gerçek ki aile kuramayacak olan insanların yalnız olması daha iyidir.
Bunun bence pek bir özgürlükle alakası yok bazı seçimler , kararlar kritik ve insan zamanı geldiğinde onları yapabilecek kudrete sahip olamayabiliyor. Evlenmek , yalnız kalmak ya da başka bir şey insan bir garip yani.
@Davut90 hiçbir şey yolda kurulmaz da düzelmez de. Her şey nasıl başladıysa o şekilde devam eder. Hatta ülkemizde ekonomi ve çevre etkisiyle daha da kötüye gider. Olasılıklarla yola çıkan daima yarı yolda kalır. Bir şey ya vardır ya yoktur. Olmayan şeyleri olduramazsınız..
@Psigareşh evlilik insanı olmayan yapmazsa daha iyi bence. Çünkü başkasının hayatını da olumsuz etkileyeceğine tek kalması daha iyi. Özgürlükle alakası var bu duyguya sıkı sıkı bağlı olan insanlar evliliği asla düşünmez. Rahat takılmak istediğiyle gezip tozmak ister, ve evlilik sorumluluğu taşımak istemez. Öte yandan Evet, bazen koşullar uygun olmaz bazen doğru. Evlilik şu bakımından iyi anne babanız hayatta yok diyelim siz de yatağa bağlı kaldınız kim bakacak size eş kadar kimse güzel bakıp, rahatınızı düşünmez. Bu riskler de var. Düşünmek lazım. İstemezse de insan düşünüyor yani mecburen. ❇
@Bihteeerrr Ondan dedim zaten evlilik insanı olmayan. O kısımda hemfikiriz. Sorumluluğuda ağır. Çocuk oyuncağı zannedenler yüzünden ortamda pek müsait değil artık. Herşeyden önce insanın kendini hazır hissetmemesi problem işte.
Hayatın anlamı aile kurmak değil. Bize hep bu şekilde öğretildi, yansıtıldı ama yanlış bir düşünce bu. Bunun ne kadar yanlış olduğunu aile kavramının içinin boşaltılıp, çürütülmesinden de anlayabilirsin..
Tüm o karmaşa, acı, pişmanlık gibi kötü durumları yaşamaktansa; bunların uzağında ve tek başına bir hayat sürmek daha sağlıklı olur.
Bunun için önce kişinin kendini keşfetmesi, geliştirmesi ve yetiştirmesi yani her konuda kendi kendine yetebiliyor olması lazım..
Yoksa nerede, ne zaman bir çift görse yalnızlığına kahredebilir, geri planda onların yaşadıkları sorunları bilmediği ve görmediği için.
Asıl mesele görünenin ardındakileri görebilmek yeğen..
(Tuncel Kurtiz çıktı burada içimden😂)
2
13 Yorumla
Soran
1 yıl
Ooooo kuzen yine döktürmüşsün , eline sağlık ve yazdıklarından sonununa kadar haklısın. Teşekkür ederim. Öyle ve gerçekte öyle öğretilmeye çalışıldı ama başırılı olunamadı sanki : ) . Bugün bazı soruları soruyorsak bu birilerinin başarısız olduğu manasına gelir.
Yaw bu konuşma geçen gün dönmüştü ve cevap vermiştim sizde söylemiştiniz. Oraya girmeyelim. . evet bizi özel kılan temelde yaşadıklarımız, hastalıklarımız, anılarımız, yetiştirilme şeklimiz genimiz falan filan.
Bunları alırsan diğer herkes gibi olurum ama ben benim ve benden başka bir ben yok bu benlikte.
herkes için hayatın anlamı farklıdır ama insanlığın genel amacı bir diğerine faydalı olmaktır bunu yakalayamayınca bi insan hayatını tamamlanmamış eksik hissediyor bazı insanlar bunu tek başına bireyken de sağlayabilir ve içsel huzuru yakalayabilir diye düşünüyorum
1
1 Yorumla
Soran
1 yıl
Öyle tabiki içsel huzuru sağlayabilmek önemli, aileden önce.
En azından keşfedebildiğimiz bir anlamı yok. O olmayınca bizler kendi anlamlarımızı yaratıyoruz.
Kişinin bir ailesi olmak zorunda değildir. Genetiğini aktarma gerekliliği yoktur. Tek başına da anlamlı bir hayat yaşayabilir. Önemli olan yılları nasıl anlamalandırdığı.
1
1 Yorumla
Soran
1 yıl
Üzgün olma : ) niye üzülürsün be : )
Olmaması bir anlam yaratabilme imkanını oluşturuyor. Diye düşünürken senin yazıyor olman beni mutlu etti. .: )
Doğ, büyü, okula git, meslek edin, işe gir, birisiyle tanış, evlen, çocuk yap, onu büyüt senin geçtiğin yollardan aynı şekilde geçsin. Dünyanın en mantıkyan uzak hareketi. İnsan isterse elbette evlenebilir çocuk yapabilir ama sırf yaşım geliyor vs diyerek bunları yapmak saçmalıktan başka bir şey değil. Dediğin gibi insan tek başına da son derece güzel bir hayat geçirebilir
1
1 Yorumla
Soran
1 yıl
Nihayet benim gibi olmasada ona yakın düşünen biri : ) teşekkürler yorum icin
Eşeğin bilir tabii ki tek başına olabilirsin mutlaka araba almana gerek yok mutlaka ev almana gerek yok yani hayatta kaldıysan bence bu bile bir başarı
Değil tabi birine ihtiyaç duyduğum zamanlar oluyor biz kadınlar daha naif olduğumuz için duygusal yönümüz ağır basıyor neyseki saniyelik düşünce olarak geçiyor
İnsan hayatta bir şeye bağlanmalıdır. Bir hobi olabilir bir canlı olabilir. Çiçekler bile bu söylediğime dahildir. Sadece insan bazen öyle bir ana düşüyor ki dünyada sadece ben varmışım gibi oluyor. O canlı bu durumdan kurtarmaya oldukça yardımcı
Bunu bende düşünmüştüm aslında çok mantıklı evlilik zaten insan icadı değil mi kurulan kaç bağ gerçek ki yaşayıp keyfine bakacaksın enerjine uyanla eğlenir takılırsın istersen bir ömür takılırsın ama özgürce bilinçli bir şekilde