Sizi üzen insanlara karşı tavrınız ne olur?

Aslında sorumdaki kıstas, sizleri üzen, memnuniyetsiz bırakan, hak anlamında sizin hakkınızı dahi helal etmeyeceğiniz, ardınızdan konuşup gıybetten de çekinmeyen kesimedir tutumunuza dair sorum.

Toplumda nedense ; belki de gergin oluşumuzdan ve hayat şartlarından ; kızıp, bizleri üzen durumlar ve kişilerin karşısında sinirlenince bambaşka insanlara dönüşüyoruz. Mutlaka kin, öfke ve nahoş ne kadar haslet varsa beliriveriyor bünyede. Haksız da değiller belki, hayat zor, şartlar vahim ve bu durumları da daha vahim hale getiren birilerine, olaylara karşı tebessüm edecek halimiz yoktu değil mi? :))

Ama ben biraz daha farklı düşünüyorum...

Bir olay, bir şey bizi üzdüyse, çok canımız yandıysa, çok canımız sıkıldıysa bırakalım akışına. Allah görmüyor mu? Hayatın çarkları işlemeye devam ederken hibe ettiğimiz zamana değiyor mu bu durumlara harcadığınız zihin sarfı? Oluruna bırakınca da gönül olarak daha rahat, O'na havale etmenin de verdiği hafiflikle aslında karşıdaki insanların istediğini de gerçekleştirmemiş oluyoruz. Zira ben, kesinlikle düşünüyorum ki karşımızda bizi üzen ve hatta ardımızdan konuşan her kim var ise mutlaka bizim iyi olma ihtimalimizden bile rahatsız, mutlu olmamamızı dileyen insanlar. Yoksa nicedir bu tavırları? Başka bir izahı yok benim nezdimde. Rabbim elbette hayırlı kişiler, hayırlı olaylarla meşk etsin bizleri, gönüllerimiz ise karın içinden yeşeren kardelenler gibi her daim filiz sahibi olsun inşaAllah.

Hayırlı geceler.