Selam, 🐺 Adaletin sağlanmadığı yerde kendi yöntemleriniz ile adalet arar mıydınız. Sizin intikam anlayışınız nedir, mesela bu sizin için adalet demek midir yoksa kişisel bir hesaplaşma mıdır?

Selam, 🐺 Adaletin sağlanmadığı yerde kendi yöntemleriniz ile adalet arar mıydınız. Sizin intikam anlayışınız nedir, mesela bu sizin için adalet demek midir yoksa kişisel bir hesaplaşma mıdır?

Hayatım boyunca kimseden intikam almadım.. Bana yakışacak şeyler değil.. Bana taş atana ben çiçek attım.. Çünkü annem ve babam böyle öğretti.. Ben sinirlenip ısrarla bana yapılanı çocukken yapmak istesem de izin vermedi olmaz derdi.. O sana taş attı canını yaktı.. Sen ona yapma ki hatasını anlasın derdi.. İyiki de böyle yapmış kimseden intikam almaya çalışmıyorum.. Çünkü bunun kötü bir şey olduğunu çocukken ailem bana öğretti.. İyiki de böyle öğretmişler.. İntikam kötü bir şey. Siz siz olun.. Bir çocuğa bu duyguyu aşılamayın..
Hayatım boyunca kimseden intikam almadım. Beddua ettim çokça ve inançlı olmamama rağmen karma mi vardır nedir herkes bir şekilde bir bela buldu. Beni üzen insanların bir şekilde mutsuz olduğunu hep gördüm. O konuda içim rahat her zaman kendimin de kime ne yaptığım varsa bir şekilde bunu ödememi diliyorum. Adalet yok çünkü bir gün intikam alacak olsaydım bunu kendim için değil ama sevdiğim insanın canını yakan birinden bütün bir keyif ile alırdım. Sevdiğim insanlar benim için benden çok daha önemli
Gelsin çsg :D
Gönderin hemen😅
Hemen abla 😂
Teşekkürler ☺️
Rica ederim abla :)
İntikamımı alırım, madem adalete ehemmiyet vermiyorlar o vakit ben alırım intikamımı, bana yapılan adaletsizliğin bedelini ben ödetirim, intikam almak da gereklidir, tabii ki insan her canını sıkan kişiden intikam almamalı lakin haddini aşanlar da bunun bedelini ödemeli ki, tekrar aynı davranışta bulunamasınlar.
Ben intikam alarak, bedel ödeterek, en nihayetinde tüm bağlarımı kopararak ferahlayan bir insanım.
Alırdım. İlahi adalete güveniyorum fakat olmasaydı intikamımı alırdım.
Teşekkür ederim kardo 🥳
Rica ederim kardo, abla 🥳
Cevap
14Cevap
Elbette insanların adalete güveni kalmadığı zaman kendi adalatlerini bir şekilde sağlamaya başlayacaklardır.
Birisi gelip senin en kıymet verdiğin insana, malına zarar verip elini kolunu sallayarak hiçbir şey olmadan gezebilirse bu zarar gören tarafı daha da hırslandırır
Hayır, kesinlikle almam, eğer onun yaptığının aynısını ona yaparsam, ondan ne farkım kalır, hem ben ne kadar çabalasamda alamam, elime yüzüme bulaştırırım, bu herkes için geçerli, en iyisi ve doğrusu Allaha havele etmek, o masum birinin ahını yerde koymaz, eğer ki gerçekten benim hatam olmaksızın, ben haksızlığa ugramışsam, er ya da geç ettiğini mutlaka bulacağından hiç şüphem olmaz. Allahın ismi olan El Müntakim o kadar içimi ferahlatıyor ki.
İntikamcı bir kişiliğim yok. Sorun adaletsizlikse bunun için çözüm fikirleri düşünmeye başlardım, sonra elimden ne geliyorsa yapardım
İntikam kavramı bana göre değil. Fakat adalet bir şekilde kazanılmalı.
İntikam alanların en hayırlısı Allah tir. O na havale ederim ve izlerim.
🌺😊
İntikam anlayışım= kısasa kısas aynı ölçüde🗡🗡😂😂
İşte bu :D :D
işim özelse mutlaka alırım. ama birinin yanındaysan artık zor. bu yüzden şerefsizler at koştoruyro eskiden yalama , ezik pisliklere dersi verilirdi.
Adalet bu dünyada olmasada ( ki her zaman olmuyor değil oluyor bazen biz giremeyebikirim sadece) ahirette var onun için hiç intikam ile uğraşıp kendiimi yorup yıpratmam. acikcasi..
Dunyada adalet yok evet adaleti kendin sağlamaya çalışsan da Allah sana yardım etmediği sürece boş bizzat kendim yaşadım Allah'ın bana yardım ettigi bir zamanlarda yemin ederim düşmanlarımi yenmiştim
Evet Allah var gam yok gerçek inanç çok önemli beyefendi
@isimsizdiss benim sahte mi inanç
Gercekten yazacaktim yanlış yazmisim özür diliyorum
@isimsizdiss yok estağfurullah sorun değil Allah'ın bana yardımi bana şöyle oldu ben çok sadaka veren bir insanım çok hayır yaparim yani 3.5 e bakmam dilencilere değil gerçek yoksul gerçek yetim gerçek muhtaçların çok duasını aldım onların yüzü suyu hürmetine sana yemin ederim ne düşmanın kaldı ne başka bişey üstüne yemin ederim verdikçe Allahda bana veriyodu bir muhtaça 10 bin veriyodum yani böyle düşün ama fazlasıyla da geri veriyodu Allah bana verdim fakir mi oldum yemin ederim evimi aldım arabami aldım eski halimden kat kat iyiyim ben bu komuma gelmem onlarin duası oldu cidden sadaka bol bol verin
Anladim sizi tebrik ediyorum böyle insanların hala olması ne kadar güzel ama gerçekten ihtiyaç sahibi insan bulabilirim inşallah şu an ben öğrenciyim fakat vermek istiyorum yine de
Şartlar ne olursa olsun intikam almam bana göre değil. Allah'a havale ederim eden elbet ettiğini bulur misali.
Kendisinin bile varlığını sorgulamasi suretiyle yokmuş gibi saymak dışında intikam benlik değil hicbir şey icin
İntikam almaya calismazdim uğraşmam yani zaten dünya adaletsiz bir yer sadece allahin adaletine inaniyorum
Adaletin olmadığı bir dünyada adaletin gelmesi için bir asır beklemem kendi adalet sistemimde ne gerekiyorsa onu yaparım.
Adalet yoksa evet ama adalet varsa sessiz kalmak tercihim. Doğam gereği intikamı severim.
İntikam almadım bugüne kadar ama alır mıydım duruma göre değişebilir
Biz ne söylersek söyleyelim İlahi Adalet bir gün tecelli ediyor
İntikam alırım sanırım ya da bir savunma gösteririm haksızlığa katlanamıyorum
Bu soruya evet diye cevap verebilme potansiyelim var
Ay umrumda değil intikam flan. Adaletin olduğu iddia edilen yerde de almıyorum ki intikam.
Ben kimseyi öldüremem. Ya da canını öyle kinci bir şekilde yakamam. Bana göre değil.
En iyisi görmezden gelmek 3 kuruşluk insanlarla uğraşamam bırakın sevinsinler
Bir şekilde hallederim ama intikam almak ya. Bana göre değil. En iyisi yok saymak.
İntikam olarak görmem. Ama ödeşmek gerekir bazen. Çünkü insan hissetmediği acıyı anlayamaz.
Türkiye gibi bir yerde arayamıyoruz direk içeri tıkıyorlar
Adalete güvenmiyorum ki yeterli de gelmiyor.. yasalar olmasa net alırım intikamımı
İntikamımı Alıcak Olsaydım Anında Kanlı Bıçaklı Silahlı Katil Olarak Alırdım 💯🔪
adaletin olmadığı yerde intikam alınır zaten
Tabii ki. Öbür bir yaşama inanmıyorum, cehennem yok yani benim için. Karma vesaire, hepsi boş. Bu yüzden adalet de cezalandırmıyorsa yanına kar kalmasına izin veremem.
Umrumda olmaz
Gerçekten adalet yoksa intikam alırdım hemde son nefesime kadar🤷🏻♀️
İntikam almam Allaha havale ederim Rabbim en güzel şekilde alır hakkımı
intikam acizlerin işidir
Adalet yoksa kendi adaletimi sağlarım
intikam bana göre bir şey değildir
Yok ya ne intikamı gereksiz bir duygu o bence
O kişilerle muhatabı keserim.
Evet, bu çok insani bir tepki
Ucu bana dokunduğu sürece
Evet alırdım, zaten dünyada adalet yok. O yüzden intikam almaya bedel ödetmeye devam.
Adalet yoksa şarttır.
Evet alırdım.
Almazdım
Çoğunlukla sallamam.
İyiler intikam almayı becerdmez
Uğraşmaya değmez
Alıyorum
Almazdım.
Arardım evet
Ceza yemesem ALIRDIM
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?