Ya ben birkaç haftadır Konyalıları eleştiren kişilere denk geliyorum. Neden eleştiriyorlar bilmiyorum ama Konyalılar şöyle böyle, Konyalılar ezikler vs hep bu tür şeyleri görüyorum. Konyalı değilim ama oranın insanlarını kıskandığınız çok belli ya 😃 Konyalılara benden kalppp 💕
Selâm, bir ülkenin insanlarını, belirli bir şehrin insanlarını, belirli bir kavmi veya belirli bir ırkı genelleme yaparak kötülemek hiç bir şekilde doğru bir davranış biçimi değildir, zira tek bir ailenin içinde bile ailenin bir ferdi çok iyiken, diğer bir ferdi kötü olabiliyor, karakter ve şahsiyetler her insanın kendi oluşturduğu şeylerdir. Eleştirinin her zaman bir amacı vardır, eğer ben birine yahu şu konyalıları hiç sevmiyorum hepsi... bir karaktere sahipler diyorsam, belliki benim bu cümleyi kurmamdaki amaç karşımdaki kişinin gözünde konyalıların değerini düşürmek, ama eğer ben birinin bir yanlışını gördüğümde o kişiyi kimsenin olmadığı bir köşeye çekip, kardeşim bak senin şöyle şöyle bir davranışın var ve bu davranışın hoş bir davranış değil, diyerek eleştirirsen ve şöyle şöyle yapsan sanki daha iyi olur diye eleştirirsen bu eleştiri olumlu ve iyi niyetli bir eleştiri olur, zira sen karşındakini insan içinde küçük düşürmeden, rencide etmeden bir köşeye çekip nazikce doğru olana davet etmiş oldun. İnsanlar bu kadar kolay birini veya bir toplumu kötüleme cesaretine sahip olmamaları lazım, herkesden önce Allah'tan korkması gerekir, çünkü tek bir cümleyle bir toplumun hakkına girmiş olur ve bunun hesabı Allah katındadır. Saygılar
Hayır insanları durduk yere eleştirmem zaten tanımadığım kişileri neden eleştireyim ki? mesela bir kişi hangi şehirde yaşıyorsa yaşasın herkes aynı değildir. bu tür kişilerinde her zaman ön yargıları oluyor işte mesela konyalı şöyledir ya da adanalı şöyledir falan :D çok saçma geliyor çekemedikleri için yapıyorlar işte. sadece bu konuda değil bir kişiyle sürekli uğraşıyorlarsa bu kıskandıkları ya da içlerinde büyük bir öz güven düşüklüğü olduğu içindir
Şimdi Konyalı dedin hoop orada bi frene basalım. İşim gereği tanıdığım birçok Konyalı oldu ve onlarda işi gereği yalan söyleme konusunda master yapmış insanlar. Genelleme yapmıyorum sadece benim tanıdığım konyalılar üzerinden konuşuyorum. Yürrü Konyalım yürrüü 😂
Benden de sana kalp 🤍🤞🏻 konya li olmayan bilmez anca eleştiriler bakma sen onlara sorsak etliekmek sevdalısı dir ama boş boğaz işte kendimce fikrim kimse bir gözler görülür kusur yoksa elştiremez hele genel olarak hiç eleştiremez