Selam millet hayattan yakınan bir ergen gibi gorunebilirim ama üni okuyorum ve size bu yaşadığım iğrenç durumdan bahsedicem.
Şimdi ben üniversiteye çok berbat bir puan alarak girdim.
Mühendislik okuyorum ama boşa.
Şimdi bazı insanlar vardır sizin verdiğiniz çabanın 4 te biri ile birsuru şey başarır.
İşte ben onlardan katlarca fazla cabana rağmen Başarısızım.
Sınavların berbat kızlarla aram kötü.
Sosyal çevrem zayıf.
İşin kötü yanıda insanlar artık bana mal ezik demeye o gözle bakmaya başladı
Hayatın her alanında başarısız olmuş biri olarak görülüyorum çevrede.
Ve bu başarısızlık diğer başarısızlıkları doğuruyor Sosyal çevresi zayıf kişi doğal olarak kız arkadaş bulamıyor Kızlarla arası iyi olmayınca başka kızlar bakmıyor. Derslere calissamda yapamıyorum çünkü kafam basmıyor.
Benim bir arkadaşım vardı artık görüşmüyoruz Bakın ben gerçekten temiz kalpli biriyimdir ve etrafımdaki herkese saygı duyarım Ama saygı göremem ya da arzulanmam.
Tipsiz olduğumdan değil ama insanlar beni istemez. Vasatvbiriyim yani.
Arkadaşımsa menfaatci her türlü cikarini gözeten biriydi ve insanlar nedense onu çok severdi. Garip bir şekilde benden çok az çalışıp en iyi notları alırdı.
Kafama sıkmak istedim kaç defa neden ben yapamıyorum diye ama olmuyor.
Hadi şimdi üni okuyorum bir şekilde bitirdim diyeljm iş hayatında ne yapacak diyip kendimi bitiriyorum.
Yanlış anlamayın asla kıskanç değilim ama insanların her türlü pisliği yapıp yinede sevilmesi benimse herkesten çok cabalayip başarısız olmam zoruma gidiyor.
Bir çözüm bulun millet kafayı yemek üzereyim.
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Kadın Emeği
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
1Cevap
Selamlar. Öncelikle şunu demek istiyorum bazı insanlar evet, sen zorlanırken bazı şeyleri daha az eforla yapıyor olabilirler bazı alanlarda. Örneğin benim dövüş sporlarına yatkınlığım var, kısa sürede geliştirdim fakat benimle aynı anda başlayan bazı insanlar benim kadar hızlı ilerleyemedi. Öte yandan kayak konusunda berbatım. Arkadaş 2 saatte olayı çözerken ben paso yeri öpüp durdum. Başka bir örnek, iletişim yeteneklerim zayıftı, benimle aynı yaşta olan bazı erkekler dişilerle çok daha rahat ve eforsuz kontağa geçebilirken ben böyle değildim. Fakat çalışarak, anlayarak, efor sarfederek iletişim yeteneklerimi yukarıya çektim, kadınlar konusunda anlayışım oturdu ve bazı şeyleri geride bıraktım. Yani şunu demek istiyorum. Hepimize dağıtılan bazı kartlar var. Eşit asla değiliz. Bazı insanlar dünyevi olarak, yetenek bakımından, zeka bakımından, anlayış bakımından üstün kılınmış olabilirler. -Bu insanlar bu arada nadirdir. Öyle her köşe başında denk gelemezsin, sırf iki kız götürdü diye bir insan senden üstün olmaz- Fakat sana da bir şeyler verilmiş durumda. Potansiyelle doğuyoruz hepimiz, senin de ulaşabileceğin bir üst versiyonun söz konusu. Sandığından daha fazlasını yapabilirsin, insanlarda çoğu zaman durum bu. Aklı olan birisin, çok güzel ifade etmişsin kendini, yazabiliyorsun. Umutsuzluk bir seçenek değil. Şu anki konumdan daha fazlası olduğuna inanman lazım, fakat inanabilmek için de sana bir yandan kanıt lazım. Yani bir şeylere adan, efor göster, disipline et kendini. Amacını bul. Bu yönde çalış. Kendini eleştir, travmalarını iyileştir, hayatı/insanı anlama çabası göster, bunun sonucu olarak amacını bul. Birçok şey denilebilir, fakat iş senin ''başarısızlığıa mahkum'' mantalitesinden çıkmana, kendini disipline etmene, amacını bulmana, bir şeye odaklandığında bunu başarabileceğini kendine göstermene bakıyor. İletişim yeteneklerin zayıfsa güçlendirecek yöntemler bul kendine. Kadınlarla aran kötüyse sebeplerini araştır, kadınların işleyişini anla, vücudun kötüyse spora başla. İş konusunda endişeliysen kendini öyle bir keskinleştir alanında ki istediğin yerde çalışabileceğine ve para kazanabileceğine şüphen kalmasın. Kısacası umutsuzluk bir seçenek değil. Sorunlarını tespit et ve alınteri dökmeye başla. Bu hayatta kendi imtihanını görüyorsun, yeteneklerini başkalarınkiyle kıyaslamayı ve toplumu umursamayı bırak. Kendinle yarış, dünden daha iyi ol. Kolaylıklar diliyorum. Umarım yardımcı olmuştur.
Gerçekten çok güzel yazmışsın bu konuda teşekkür ederim.
Fakat dediğin şeyler zaten benim yapmaya çalışıp yapamadığım şeyler.
Kadınların işleyişini anla demişsin mesela zaten sorun bu anlayamıyorum. ya da kendini keskinlestir demişsin zaten bunu yazma sebebim bunlara cabalasamda basaramamam.
Bide hayatta hep zamanla yarışıyoruz ve başkalarının her zaman senden 3 4 adım önde olması ağrıma gidiyor.
Mesela bir işyerinde çalışan arkadaşım vardı adam belkide aylarca orada olmasına rağmen hademe olarak çalışıyordu. Aylar sonra bir adam geldi ise yeni baslamis adamı iki haftada resepsiyona aldılar.
Mesela bir örnek veriyim. Universite okuyorum ve okulum hali hazırda 1 yıl uzadı. Lisans eğitiminde 3 sene uzatıp veremezsen diploman yanar. Yani 7 sene boşu boşuna okumus olursun. O kadar para emek kan ter gözyaşı hepsi bir hiç için.
Sen başarısız biri oluyorsun anliyacagin.
Kanka senin şu an başka insanların başarılarından ziyade kendine odaklanman daha iyi olur. Yani mantalite olarak kendinle yarışmaya başlaman lazım. Diğer bir şey ise başaramam, yapamam şeklinde olayları dramatize etmemen gerek. İnsan için alınteri vardır. Sen kendini disipline edip, zihnini gerçekten bir şeye odakladıktan sonra zaman ile o işi neden gerçekleştiremeyesin? Geçmiş başarısızlıkların, travmaların seni umutsuzluğa sürüklemesin. Hepimizin başarısızlıkları var. Şunu anlaman lazım, alınteri + disiplin olduktan sonra elbet çalışmanın karşılığını potansiyelince alırsın. Bu üniversite olsun, kadınlar olsun, hayat olsun, insanın işleyişi olsun farketmez. Bu hayatın bir kuralı yani. Başarısızlıklarına bak, analiz et, neden başarısız olduğunun tespitini yap ve birdahaki amacında aynı hataları tekrarlama. Yani başarısız olmanın çözümü ''ben başarısızım'' deyip umutsuzluk içinde sürüklenmek değil. Tekrar denemek, daha iyisini denemek. Herkesin bir potansiyeli var, çoğu zaman sandığımızdan daha fazlasına muktediriz. Sadece geçmiş travmaların etkisiyle umutsuzluk bazen daha kolay geliyor işimize. İngilizcen varsa David Goggins'in kitaplarını ve videolarını izle incele mutlaka. Aradığın bazı cevapları orada da bulabilirsin. Kolay gelsin.
Kızlardan ilk cevabı sen paylaş ve
3 Xper puan fazladan kazan!