Hangisini isterdin ben hiçbir şekilde yaratılmamış olmayı isterdim.
Hiçbir şekilde yaratılmadın, hiçsin.
İstemem
Yaşını ve cinsiyetini belirt, oyunu kullan:
Lütfen yaşını seç
Ki her pâre hiştî ki ber manzarîst,
Ser-i Keykubâd u İskenderîst!
Bir binada gördüğün her kerpiç parçası
Keykubad’la İskender’in kafatası.
yahut hayyam'ın deyişiyle "ne mutlu dünyaya hiç gelmeyene!"
ben şahsen istemezdim gelmeyi. ama madem ki geldik, dünya bizim cennetimizdir, çalıp oynama vakti.
hatta sanırım hafız'ındı şu mısralar:
Her vakt-i hoş ki dest dehed, moğtenem şomâr.
Kes râ vukûf nîst ki encâm-i kâr çîst?
Buldun mu hoş bir vakit, ganimet bil, eğlen.
İşin sonu nereye varacak? Yok Bi'Bilen.
Evet ben hiç var olmamış olmayı isterdim kesinlikle. çünkü zaten bir gün yok olacağım yani neden varım ki? mutlu olsam neyse anı yaşardım ama oda olmadığı için istemezdim ben
Çok isterdim hatta bebekken ölmüş olsam benim için daha iyi olurdu cennet garanti hiçbir zorluk görmeden çekmeden gidiyorsun miss gibi :D ailem için üzücü belki biraz bencilce düşünüyorum ama çok mantıklı
Cevap
6Cevap
Bilmem. Yani umudumu kaybetmedim. Hayat bir imtihan. Mutlu muyum? Bilmiyorum. Sadece sabredip susuyorum.
Tercihim bu yönde olurdu evet.
Tabii ki olmamış olmayı. Yaşamdan çıkışın da zaten, hiç olarak. Aksini iddia edenler korkaktır.
Varlıktan hiçliği nasıl istiyosun?
Neden böyle bir soru var demedim epistemolojik ontolojik düşüncede bile böyle ütopiklik yok çünkü hiçlik dediğin yerde varlığın kanıtı el sallar varlık tanrı olmak zorunda değil doğanın akışı buna yeterli
Yani seninle evrende bir görevin var antromoformik tanrıdan insansı yaklaşım bekleyemezsin bundan sonraki evrede ebeveynlerin kardeşin olmaması için korunabilir misal
Hiçlik diye bir şey yok sonsuzluk sonsuza tekabül eder senin terim anlamların yanlış ifade ediyosun ben konuyu tartışıyorum kendi alanım olduğu için farklı geldi
Türkiye’de değer görmeyen yatırımı olmayan bölüm çift anadal belki hobi olur oku tabi, hiçlik yok balım onu sil at kafandan hiçlik yok😂 evrenin oluşum süresi desen daha doğru olur sen hiçliğe atıf yaptıkça tanrıya yol çıkıyo e tanrının insanüstünde edebi gayesi dünyada görev edinmesi olunca sorduğun soru boşluğa düşer
Tanrı seni senaryoluyodu sen hep vardın insan ve hayvanların olmaması, evrenin yıkılışına sebep olur. Birbaşka inanışla reenkarnasyon ile ruhun hep devinim içinde idi
Freund da sancı çekerdi hey gidi
Hiç olmak en güzeli :)
İsterim ya sorsalardı gelmezdik ak
Hiçlikten varlik çıkmaz, düşünemezsin hiçliği.
Yok ya iyi ki varım canım kendim
Hayır istemem iyi ki gelmişim
Ben istemezdim var olmayi
En çok istediğim şey
Istemem
İsterdim
Napcaz
En iyisi
Üzmeyelim canımızı
evett
ıstememmmm
İsteridim